Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Середа, 13 вересня 2023 16:47

Засідання Робочої групи з питань громадської безпеки, соціальної згуртованості та відновлення Кремінської ТГ. Вересень 2023

Учора, 13 вересня 2023 року, в режимі зум-конференції пройшло чергове засідання Робочої групи з питань громадської безпеки, соціальної згуртованості та відновлення Кремінської міської територіальної громади, участь у заході взяли 19 членів Робочої групи, а також мобілізаторка громад Луганської області, представниця ПРООН Аліна Лебедєва.

На порядку денному стояло п’ять питань, і одне з них стосувалося потреб внутрішньо переміщених осіб з Кремінської громади в осінньо-зимовий період та їх реалізації через мережу хабів. У цьому блоці доповів Анатолій Кременчуцький, директор КУ «Кремінський міський центр комплексної реабілітації дітей та осіб з інвалідністю «Добро». Він розповів про діяльність п’яти координаційних центрів підтримки ВПО Луганщини, якими опікується Кремінська міська військова адміністрація. За 8 місяців поточного року на цих гумхабах було видано понад 40 000 продуктових наборів, придбаних за державні кошти, а також продукти, «гігієну» та предмети побуту - від міжнародних організацій.

На особливому контролі Кремінської міської військової адміністрації перебуває питання підтримки родин військовослужбовців, зокрема, ветеранів війни та сімей загиблих захисників. Громада працює над тим, щоб сприяти їхній інтеграції в суспільство не тільки під час війни, але і при поверненні додому після перемоги. Для цього, як доповіла начальниця відділу соціального захисту населення Кремінської МВА Ольга Сичова, на базі Кремінського ЦНАПу заплановано відкрити «Єдине вікно ветерана». Це сервіс для ветеранів, їхніх родин та родичів загиблих захисників, який спростить їм процес отримання послуг, що надаються як на державному, так і на місцевому рівнях.

За результатами минулого засідання Робочої групи, яке відбулося у червні, у Кремінській громаді на даний час реалізовується дві міні-ініціативи. Як доповіла головна спеціалістка відділу інвестиційної діяльності Кремінської МВА Ольга Мамчур, тоді членами Робочої групи було підтримано дві міні-ініціативи. Конкурсна комісія ПРООН погодила ці проєкти, і завдяки активній діяльності Робочої групи, ГО «ELAB», фахівців Програми розвитку ООН на сьогодні вже придбано обладнання для облаштування куточків громадської активності на Кремінських координаційних центрах підтримки ВПО Луганщини у містах Рівне та Київ та квадрокоптер для 21-ої державної пожежно-рятувальної частини Кремінської громади.

Не так давно активні мешканці Кремінської громади відкрили ще одну громадську організацію, яка має назву «Коло єдності». Її очолює Світлана Редя. Основні напрямки роботи ГО - культура, освіта, наука та екологія. Зараз «Коло єдності» опікується наданням культурних послуг переселенцям Луганщини на гуманітарних хабах, а після деокупації активісти планують підіймати культуру в Кремінській громаді. Також, пані Світлана виступила з пропозицією підтримати міні - ініціативу зі створення відкритого, інклюзивного та навчального середовища для родин з дітьми, молоді, громадських організацій, підприємців на Координаційному центрі для ВПО у Дніпрі.

З останнього питання на засіданні Робочої групи з питань громадської безпеки, соціальної згуртованості та відновлення Кремінської міської територіальної громади виступив Ігор Несторчук, заступник начальника 4ДПРЗ ГУ ДСНС України в Луганській області. Він доповів щодо роботи з безпекових питань та виконання вимог чинного законодавства у сфері пожежної безпеки. За його словами, Кремінщина має 3 пожежні автоцистерни і 2 спеціалізованих автомобіля, автопарк кремінських рятувальників укомплектований на 70 відсотків. «Згідно з програмою соціально-економічного розвитку регіонів, в цьому році було закуплено два каркасно-тентових намети площею 30 квадратних метрів для створення пунктів незламності (також на випадок деокупації), - розповів пан Ігор, - Наразі ведеться робота з доукомплектування цих наметів ліжками та ємностями для води». Формується особовий склад і на службу в Кремінську частину було прийнято 40 осіб, також є фельдшер, який наразі може проводити з населенням тренінги з надання домедичної допомоги. Кремінські рятувальники, які сьогдні несуть службу в Харкові, готові співпрацювати з Дніпровським хабом і проводити там лекції з мінної безпеки для населення. Також на службу до частини запрошуються водії та пожежники з числа мешканців Кремінськорї громади, які у випадку звільнення Кремінської громади готові повернутися і працювати у Кремінній (вік 30-35 років).

Захід проведено у межах ініціативи «Підтримка діяльності Мережі робочих груп із громадської безпеки та соціальної згуртованості Луганської області в умовах викликів та загроз, спричинених військовою агресією», яку впроваджує ГС «Асоціація ОГС Луганської області» за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».

Read 81 times
Kremins'ka TG