Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Вівторок, 13 червня 2023 16:37

Засідання Робочої групи з питань громадської безпеки, соціальної згуртованості та відновлення Кремінської ТГ. Червень 2023

13 червня, відбулося чергове засідання Робочої групи з питань громадської безпеки, соціальної згуртованості та відновлення Кремінської міської територіальної громади, участь у заході взяли 25 членів Робочої групи, а також мобілізаторка громад Луганської області, представниця ПРООН Аліна Лебедєва, гості з Луганської облдержадміністрації та сусідніх громад.

На порядку денному засідання стояло чотири питання. Перше стосувалося роботи медичних закладів Кремінської громади та потреб медичної галузі. Генеральний директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Володимир Андрійчук і генеральна директорка КНП «Кремінська багатопрофільна лікарня» Лариса Кульбач розповіли, що сьогодні ці медзаклади готові відновити роботу у звільненій Кремінній. Для надання населенню медичних послуг на першому етапі вже є необхідна база медикаментів, засобів гігієни, захисного одягу та обладнання, збережений медперсонал. Немає труднощів і з фінансування від НСЗУ. Також регулярно подаються заявки на модернізацію та переоснащення обох медичних установ. З наявних проблем – Центр ПМ-СД і лікарня мають зруйновані та пошкоджені будівлі. Обидва керівника порушили питання житла для медиків.

Начальник управління освіти, культури, молоді та спорту Олександр Кузьменко доповів з другого питання, що стосувалося завершення навчального року, літньо-оздоровчої компанії та розширення освітніх послуг на Кремінських гумхабах. Олександр Володимирович перерахував освітні здобутки наших ліцеїстів. В рамках програми оздоровлення та відпочинку дітей Кремінської територіальної громади 150 дітлахів матимуть змогу оздоровитися у таборі «Смерічка», що в селі Микуличин Яремчанської громади Івано-Франківської області. В гуманітарних хабах Кремінської громади з’являється дедалі більше культурних послуг, до організації яких долучаються Кремінські бібліотеки, Кремінський центр дитячої та юнацької творчості.

Також, Кремінська громада увійшла до тих територій, які отримають освітні цифрові центри! Це обладнання для надання освітніх послуг для наших дітей та дорослих (туди входять 20 ноутбуків, 20 планшетів, багатофункціональний пристрій (принтер/ксерокс/сканер), проектор, інтерактивна дошка, інтернет обладнання, генератор, 3-D принтер, 15 наборів робототехніки). Цей комплект планується встановити у місті Рівне, приміщення вже готове та чекає на нове обладнання.

По третьому питанню, про роботу гуманітарних хабів, на засіданні Робочої групи розповів директор КУ «Кремінський міський центр комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю «Добро» Анатолій Кременчуцький. Він зазначив, що на сьогодні п’ять гумхабів, якими опікується Кремінська громада, охоплюють всебічною допомогою понад 9700 внутрішньо переміщених осіб Луганської області. Це не тільки надання гуманітарної підтримки, а й психологічна, юридична, соціальна та медична допомога. Крім того, на хабах працюють спеціалісти Кремінського ЦНАПу, фахівці обласного центру зайнятості, Держпраці, Пенсійного фонду України. Діють творчі гуртки та проводяться майстер-класи для дітей. І спектр цих послуг тільки розширюється. Анатолій Михайлович зазначив, що сьогодні у переселенців, які відвідують наші гуманітарні осередки, є потреба у консультаціях не тільки медичних сестер, а саме лікарів.

І останнім питанням порядку денного головна спеціалістка відділу інвестиційної діяльності Ольга Мамчур запропонувала розглянути три міні-ініціативи за напрямками безпеки та соціальної згуртованості. Члени Робочої групи були ознайомлені з цими проєктами та провели голосування. За результатами голосування, два міні-проєкти були відібрані та готуватимуться для участі у конкурсі на отримання грантових коштів.

Це міні-ініціатива «Організація розвідки місця проведення пожежно-рятувальних робіт та проведення роз’яснювальної роботи серед населення за допомоги квадрокоптера» (ініціативна група «Пожежна та мінно-вибухова безпека Кремінської громади»). Реалізація проєкту має на меті допомогти кремінським рятівникам гасити пожежі на замінованих територіях.

Друга міні-ініціатива має назву «Створення куточків громадської активності на базі координаційних центрів для ВПО» (ініціативна група «Єднання заради перемоги»). Цей міні-проєкт покликаний створити безпечні та інклюзивні простори для ВПО Луганської області, передбачає придбання екрану та проектору, ноутбуків, меблів, зарядних станцій.

Захід проведено у межах ініціативи «Підтримка діяльності Мережі робочих груп із громадської безпеки та соціальної згуртованості Луганської області в умовах викликів та загроз, спричинених військовою агресією», яку впроваджує ГС «Асоціація ОГС Луганської області» за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».

Read 88 times
Kremins'ka TG