Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 22 грудня 2023 10:17

Повторне відстеження результативності регуляторного акту – розпорядження начальника МВА «Про встановлення ставок єдиного податку на 2023 рік»

ЗВІТ
про повторне відстеження результативності регуляторного акту –
розпорядження начальника військової адміністрації
 «Про встановлення ставок єдиного податку на 2023 рік»

 

  1. Вид та назва регуляторного акта, результативність якого відстежується, дата його прийняття та номер:

Розпорядження начальника Кремінської міської військової адміністрації від 04.07.2022 №01-01/39 «Про встановлення ставок єдиного податку на 2023 рік»

  1. Назва виконавця заходів з відстеження: відділ економіки, торгівлі та регуляторної політики Кремінської міської військової адміністрації.

  2. Цілі прийняття акта:

  • здійснити планування та прогнозування надходжень від сплати єдиного податку при формуванні бюджету;
  • встановити доцільні і обґрунтовані розміри ставок єдиного податку з урахуванням рівня платоспроможності суб’єктів господарювання та відповідно до потреб міського бюджету враховуючи воєнний стан на території країни;
  • забезпечити своєчасне надходження до місцевого бюджету єдиного податку;
  • забезпечити відкритість процедури, прозорість дій воєнної адміністрації відповідно до вимога законодавства в умовах воєнного стану.
  1. Виконання заходів з відстеження: з 11.12.2023 по 22.12.2023.

  2. Тип відстеження: повторне відстеження.

  3. Методи одержання результатів відстеження: статистичні, аналіз показників результативності регуляторного акту.

Показники результативності даного регуляторного акту отримуються шляхом аналізу статичних даних Головного управління ДПС у Луганській області (розмір надходжень коштів до місцевого бюджету, одержаних від сплати єдиного податку фізичними особами-підприємцями; кількість СПД, які працювали на умовах сплати єдиного податку).

  1. Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність, а також способи одержання даних.

На даний час належно здійснити відстеження результативності не має можливості із-за відсутності повної інформації .

Кремінська міська територіальна громада перебуває в тимчасовій окупації, відповідно до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, затвердженого Наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.2022 № 309, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 23.12.2022 за № 1668/39004.

 *ч. 10 статті 9 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» « у період дії воєнного стану на акти органів місцевого самоврядування, військово-цивільних адміністрацій та військових адміністрацій, а також їх посадових осіб не поширюються вимоги пункту 3 частини першої (у частині оприлюднення проектів актів), частини четвертої статті 15 Закону України "Про доступ до публічної інформації", Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" та Закону України "Про державну допомогу суб'єктам господарювання".

  1. Кількісні та якісні значення показників результативності акта:

На даний час належно здійснити відстеження результативності не має можливості із-за відсутності повної інформації .

  1. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей.

Значний вплив на показники результативності акту за 2023 рік мало те, що територія громади після 24 лютого 2022 року є такою, на якій ведуться бойові дії, а також є тимчасово непідконтрольною українській владі та тимчасово окупованою з 18.04.2022.

Оцінка ступеня досягнення результатів впровадження розпорядження військової адміністрації буде здійснена при проведенні періодичного відстеження, після скасування воєнного стану.

Строк проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акта – раз на кожні три роки починаючи з дня закінчення заходів з повторного відстеження результативності цього акта (ІУ кв. 2026 р.).

Після деокупації території громади та припинення військового стану, дія даного регуляторного акту дозволить забезпечити виконання Кремінською міською військовою адміністрацією (Кремінською міською радою) вимог та норм, визначених діючим законодавством. Регуляторний акт потребує подальшого впровадження та не вимагає внесення змін.

Начальник військової адміністрації                   Олександр ДУНЕЦЬ

Read 48 times

Main Menu

Kremins'ka TG