Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Понеділок, 27 березня 2023 14:27

Повторне відстеження результативності регуляторного акту - рішення сесії міської ради щодо затвердження Порядку організації сезонної та святкової торгівлі на території Кремінської міської ТГ

ЗВІТ
про повторне відстеження результативності регуляторного акту – рішення сесії міської ради «Про затвердження Порядку організації сезонної та святкової торгівлі на території Кремінської міської територіальної громади»

 

  1. Вид та назва регуляторного акта, результативність якого відстежується, дата його прийняття та номер:

Рішення сесії міської ради від 22.12.2021№12/43 «Про затвердження Порядку організації сезонної та святкової торгівлі на території Кремінської міської територіальної громади».

  1. Назва виконавця заходів з відстеження: відділ економіки, торгівлі та регуляторної політики Кремінської міської військової адміністрації.
  2. Цілі прийняття акта:
  • впорядкування організації ярмаркової, сезонної торгівлі, торговельного обслуговування під час проведення святкових масових заходів на території Кремінської територіальної громади;
  • вдосконалення правового регулювання господарських відносин між органами місцевої влади та суб’єктами господарювання пов’язаних з організацією ярмаркової, сезонної, святкової торгівлі на території Кремінської територіальної громади;
  • ліквідація торгівлі у невстановлених місцях;
  • забезпечення населення громади в достатній кількості товарами місцевих товаровиробників та сільськогосподарською продукцією за цінами виробника.
  1. Виконання заходів з відстеження: з 06.03.2023 по 24.03.2023.
  2. Тип відстеження: повторне відстеження.
  3. Методи одержання результатів відстеження: статистичні, аналіз показників результативності регуляторного акту.
  4. Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність, а також способи одержання даних.

Для встановлення кількісних значень показників результативності регуляторного акта використовувались дані загального відділу Кремінської міської військової адміністрації. Результативність дії прийнятого рішення здійснювалось шляхом моніторингу проведених заходів у 2022 році. Але, у зв’язку із запровадженням воєнного стану на території країни відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» з 24.02.2023 заходи, пов’язані з організацією ярмаркової, сезонної, святкової торгівлі на території Кремінської територіальної громади не проводились.

  1. Кількісні та якісні значення показників результативності акта:

Назва показника

2021р.

Період з 01.01.2022 по 23.02.2022

Кількість суб’єктів господарювання, на які будуть поширюватись дія акта (од.)

89

18

Кількість поданих заяв від суб’єктів господарювання на участь у ярмарковій (сезонній) торгівлі

7

2

Кількість поданих заяв від суб’єктів господарювання на участь у святковій торгівлі

76

16

Витрати суб’єктів господарювання на адміністративні процедури щодо виконання регулювання (оціночно) (тис. грн.)

14,151

16,204

Якісний показник:

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання стосовно основних положень регуляторного акта – високий, близько 90%.

Проект рішення оприлюднюється на офіційній сторінці Кремінської міської ради в мережі Інтернет за адресою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

  1. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей.

Даний регуляторний акт виконувався, але у зв’язку із військовою агресією російської федерації та із запровадженням воєнного стану на території країни відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» з 24.02.2023 заходи, пов’язані з організацією ярмаркової, сезонної, святкової торгівлі на території Кремінської територіальної громади не проводились.

Оцінка ступеня досягнення результатів впровадження рішення міської ради буде здійснена при проведенні періодичного відстеження, після скасування воєнного стану.

Строк проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акта – раз на кожні три роки починаючи з дня закінчення заходів з повторного відстеження результативності цього акта (I кв. 2026 р.).

Результати реалізації положень даного регуляторного акта мають позитивний результат, навіть за короткий період його впровадження, він не потребував змін чи доповнень. Можна зробити висновок, що цілі ухваленого рішення міської ради досягаються. Після деокупації території громади та припинення військового стану, дія даного регуляторного акту дозволить забезпечити виконання Кремінською військовою адміністрацією (Кремінською міською радою) вимог та норм, визначених діючим законодавством, впорядкування організації ярмаркової, сезонної торгівлі, торговельного обслуговування на території Кремінської територіальної громади, що в перші місяці після деокупації стане необхідним та подекуди єдиним засобом організації роздрібної торгівлі. Регуляторний акт потребує подальшого впровадження та не вимагає внесення змін.

 

Начальник військової адміністрації                                  Олександр ДУНЕЦЬ

Read 129 times

Main Menu

Kremins'ka TG