Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Четвер, 13 серпня 2020 16:27

Протокол №63 від 10.08.2020 (62 сесія)

Україна
КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА
СЬОМОГО СКЛИКАННЯ

 ПРОТОКОЛ № 63
засідання постійної депутатської комісії з питань землекористування, архітектури, будівництва та екології

 

 м. Кремінна                                                                                         „10” серпня 2020 р.
                                                                                                             10.00, акт. зал

 

На засіданні присутні 5 членів комісії: Осєннов О.М., Фещенко О.В., Лопата Б.А., Наумчук Ю.М., Попов В.Г.

Всі члені комісії присутні.

Засідання комісії є правомочним.

Запрошені: секретар міської ради Пилипенко Е.В., начальник землевпорядного відділу Пруденко О.П., голова ФГ «Стимул 777» Загребний О.О., головний бухгалтер ФГ «Стимул 777» Бурлуцька Н.Є.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

Розгляд профільних питань, які виносяться на 62 сесію міської ради.

Інформація: начальника землевпорядного відділу Пруденко О.П.

 

  1. Про розгляд клопотання голови ФГ «Стимул 777» та включення до порядку денного 62-ої сесії питання Про затвердження Протоколу та передачі в приватну власність земельних ділянок власникам сертифікатів на право на земельні частки (паї) земель колишнього КСП «Діброва» (пасовища).

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила клопотання голови ФГ «Стимул 777» щодо затвердження Протоколу засідання виїзної комісії по розподілу земельних ділянок та передачі в приватну власність земельних ділянок власникам сертифікатів на земельні частки (паї), Постанову КМУ від 04.02.2004 року № 122, інформацію щодо обмеження проведення масових заходів в період карантину, що не дає можливість організації проведення загальних зборів власників сертифікатів на право на земельні частки (паї).

Загребного О.О., який доповів депутатам, що загальні збори були проведені ще у 1996 році на яких були розподілені земельні ділянки. А зараз фермерське господарство провело велику роботу щодо узгодження з кожним власником земельної ділянки і підписані списки.

Осєннова О.М., який запитав. Яка потрібна кількість людей для проведення зборів? Скільки людей підписало списки?

Загребного О.О., який відповів, що для проведення зборів необхідно 354 людини, а підписали списки 374 власників сертифікатів.

Бурлуцьку Н.Є, яка доповіла, що відповідно до діючого законодавства процедуру розподілу земельних ділянок можна проводити шляхом жеребкування або збором підписів.

Пруденко О.П., яка наголосила, що проведення загальних зборів у такій кількості людей не можливо в умовах карантину.

Осєннова О.М., який пояснив, що необхідно прийняти рішення, яке не суперечить діючому законодавству тому, що воно може бути оскаржено і відмінене. А це велика кількість людей.

Пилипенка Е.В., який пояснив депутатам, що згідно чинного законодавства України депутатська комісія має право вносити пропозиції для включення питань до порядку денного сесії та попередньо розглядає проекти рішень.

Осєннова О.М., який запропонував членам комісії проголосувати за включення до порядку денного 62-ої сесії міської ради питання «Про затвердження Протоколу та передачі в приватну власність земельних ділянок власникам сертифікатів на право на земельні частки (паї) земель колишнього КСП «Діброва» (пасовища)».

 

ВИРІШИЛИ:

Включити до проекту порядку денного 62-ої сесії Кремінської міської ради сьомого скликання питання «Про затвердження Протоколу та передачі в приватну власність земельних ділянок власникам сертифікатів на право на земельні частки (паї) земель колишнього КСП «Діброва» (пасовища)».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про проведення інвентаризації земельної ділянки комунальної власності.

 

СЛУХАЛИ:                                                                                                                                          

Пруденко О.П., яка оголосила, що з метою проведення реконструкції та облаштування території проспекту Дружба, міста Кремінна пропонується провести інвентаризацію земельної ділянки комунальної власності, розташованої по проспекту Дружба міста Кремінна орієнтовною площею 0,06 га шляхом складання технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельної ділянки для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови. А також доручити виконавчому комітету міської ради замовити технічну документацію землевпорядній організації, яка має право на виконання цих робіт, погодити у встановленому законом порядку та надати міській раді на розгляд та затвердження. І ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про проведення інвентаризації земельної ділянки комунальної власності».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про проведення поділу земельної ділянки ПАТ «УКРТЕЛЕКОМ».

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила погодження дирекції ПАТ «УКРТЕЛЕКОМ» щодо не заперечення поділу земельної ділянки та вилучення частини земельної ділянки на користь Кремінської міської ради та пропозицію провести поділ земельної ділянки комунальної власності із земель зв’язку, розташованої по вул. Титова, 45, м. Кремінна, площею 0,3221га, кадастровий номер 4421610100:02:241:5303, для розміщення та експлуатації інших технічних засобів зв’язку – утримання адміністративної будівлі шляхом замовлення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки комунальної власності, з послідуючим переукладанням договору оренди землі. А також, доручити виконавчому комітету міської ради замовити технічну документацію землевпорядній організації, яка має право на виконання цих робіт і надати міській раді на розгляд та погодження. І ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про проведення поділу земельної ділянки ПАТ «УКРТЕЛЕКОМ»».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про надання дозволу на складання технічної документації із землеустрою власникам сертифікату на право на земельну частку (пай) по КСП «Діброва» громадянці Свириденко Н.Г.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву громадянки Свириденко Н.Г. власника сертифікату на право на земельну частку (пай), як спадкоємиці Василець Катерини Йосипівни відповідно до Свідоцтва про право на спадщину за законом зареєстрованого в реєстрі за № 194 виданого 05.06.2020 року, щодо надання дозволу на складання технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та пропозицію надати дозвіл громадянці Свириденко Ніні Григорівні, власнику сертифікату на право на земельну частку (пай) по КСП «Діброва» серії ЛГ № 0067527, на складання технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) № 1095 площею 2,0782 га сіножаті, яка розташована за межами населеного пункту, на території, яка за даними державного земельного кадастру враховується в Кремінській міській раді, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва з послідуючою передачею її у приватну власність. І ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про надання дозволу на складання технічної документації із землеустрою власникам сертифікату на право на земельну частку (пай) по КСП «Діброва» громадянці Свириденко Н.Г.».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для встановлення МАФ з послідуючим встановленням земельного сервітуту ФОП Кіяшко Ю.М.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву ФОП Кіяшко Ю.М. щодо виділення земельної ділянки для встановлення МАФ та укладання договору сервітуту на земельну ділянку для здійснення підприємницької діяльності, рішення виконавчого комітету Кремінської міської ради від 17.03.2020 р. № 64, паспорт прив’язки тимчасової споруди для здійснення підприємницької діяльності та пропозицію надати дозвіл фізичній особі-підприємцю Кіяшко Юлії Михайлівні на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки із земель комунальної власності житлової та громадської забудови, яка розташована по вул. Харківська, м. Кремінна, (район скверу шахти «Кремінна») площею 0,0030 га для будівництва та обслуговування будівель торгівлі – установки тимчасової споруди МАФ з послідуючим встановленням земельного сервітуту та укладанням договору сервітуту. І ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для встановлення МАФ з послідуючим встановленням земельного сервітуту ФОП Кіяшко Ю.М.».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянину Балашову Ю. О.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву громадянина Балашова Ю. О. щодо надання дозволу міською радою на відведення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства за рахунок земельної ділянки комунальної власності частково вільної від забудови та земельну ділянку на якій розташована господарська будівля яка передана громадянину у постійне користування Кремінською райсанепидстанцією відповідно письмової Згоди та пропозицію надати дозвіл громадянину Балашову Юрію Олексійовичу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки із земель комунальної власності житлової та громадської забудови, яка розташована в районі садиби №19 по пл. Красна, м. Кремінна, орієнтовною площею до 0,1500 га для ведення особистого селянського господарства з послідуючою передачею її в приватну власність. І ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянину Балашову Ю. О.».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування Відділу освіти Кремінської районної державної адміністрації.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила клопотання т.в.о. начальника відділу освіти Кремінської районної державної адміністрації стосовно затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передачу її в постійне користування, наданий проект землеустрою, розроблений відповідно до рішення сесії Кремінської міської ради від 05.06.2019 року № 46/17, позитивні висновки експерта державної експертизи Держгеокадастру та відділу містобудування та архітектури Кремінської районної державної адміністрації та пропозицію затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва і обслуговування будівель закладів освіти – Будинку дитячої творчості та методичного кабінету, розташованого за адресою: м. Кремінна, вул. Шевченко, 1, з подальшою передачею в постійне користування. І ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування Відділу освіти Кремінської районної державної адміністрації».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) громадянці Данілейко З.В.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву громадянки Данілейко З.В., надану технічну документацію із землеустрою, виконану на підставі рішення Кремінської міської ради та пропозицію затвердити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), та передати у приватну власність громадянці Данілейко Зої Володимирівні, власнику сертифікату на земельну частку (пай) земель колишнього КСП «Діброва» серії ЛГ № 007009, земельну ділянку № 1470 (сіножаті) площею 1,8891 га, кадастровий номер: 4421610100:08:001:0074, розташованої за межами населених пунктів на території, яка за даними державного земельного кадастру враховується у Кремінській міській раді Кремінського району Луганської області, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. А також, надати дозвіл на проведення Державної реєстрації права власності на земельну ділянку. І ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) громадянці Данілейко З.В.».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянам Крестененко О. В. та Крестененку Є. В.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву громадян Крестененко О. В. та Крестененко Є.В. щодо виділення земельної ділянки для будівництва окремих входів до вбудованого приміщення магазину та прилеглої території до нього, договір купівлі-продажу квартири зареєстрованого в реєстрі за №495 виданого 24.03.2020, договір купівлі-продажу квартири зареєстрованого в реєстрі за № 564 виданого 21.04.2020року та пропозицію надати дозвіл громадянам Крестененко Олені Володимирівні та Крестененку Євгену Вікторовичу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки із земель комунальної власності житлової та громадської забудови, яка розташована по пров. Дружби, 11, м. Кремінна, орієнтовною площею 0,0060 га для будівництва та обслуговування будівель закладів торгівлі – вбудованого магазину з послідуючою передачею в оренду. І ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянам Крестененко О. В. та Крестененку Є. В.».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про поновлення права оренди відповідно до договору оренди землі від 05.02.2016р. ПП «Кремінське автотранспортне підприємство».

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила клопотання дирекції ПП «Кремінське автотранспортне підприємство» щодо поновлення строку дії договору оренди земельної ділянки, інформацію щодо відсутності заборгованості зі сплати орендної плати та пропозицію поновити право оренди Приватному підприємству «Кремінське автотранспортне підприємство», юридична адреса: м. Кремінна, пл. Шахтна, 1 на земельну ділянку, кадастровий номер: 4421610100:04:044:5605, площею 2,5939 га, розташовану по пл. Шахтна, 1, м. Кремінна, для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства – утримання виробничої бази АТП. А також, припинити інше речове право за № 14487576 від 11.05.2016 року у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно у зв’язку з закінченням терміну дії договору оренди землі від 05.02.2016 року шляхом укладання Угоди про припинення права оренди землі. І ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про поновлення права оренди відповідно до договору оренди землі від 05.02.2016р. ПП «Кремінське автотранспортне підприємство»».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про безоплатну передачу земельних ділянок у власність, які знаходяться у користуванні громадян.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяви громадян і технічні документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості), рішення 39 сесії Кремінської міської ради 7 скликання від 31.10.2018 р. № 39/2 «Про затвердження переліку назв вулиць, провулків, площ та проспектів на території Кремінської міської ради» та пропозицію затвердити технічні документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості), із земель комунальної власності житлової та громадської забудови, розроблені на підставі рішень органу місцевого самоврядування і передати безоплатно у власність земельні ділянки громадянам за заявами. І ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про безоплатну передачу земельних ділянок у власність, які знаходяться у користуванні громадян».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про надання дозволу на складання технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), які знаходяться у користуванні громадян.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяви громадян про надання дозволу міської ради на складання технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), які знаходяться у користуванні громадян, правовстановлюючі документи та технічний паспорт на жилий будинок, рішення 39 сесії Кремінської міської ради 7 скликання від 31.10.2018 р. № 39/2 «Про затвердження переліку назв вулиць, провулків, площ та проспектів на території Кремінської міської ради» та пропозицію надати дозвіл на складання технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) комунальної власності територіальної громади із земель житлової та громадської забудови, які знаходяться у користуванні громадян, громадянам за заявами. І ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про надання дозволу на складання технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), які знаходяться у користуванні громадян».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянці Тертичній О.О.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила повторну заяву громадянки Тертичної О.О. про надання дозволу міською радою на відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд за рахунок вільної земельної ділянки комунальної власності, рішення 44 сесії міської ради 7 скликання від 24.04.2019 року № 44/21 та пропозицію надати дозвіл громадянці Тертичній Олені Олександрівні на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки із земель комунальної власності житлової та громадської забудови вільної від забудови, яка розташована по пров. Концевому, 4, м. Кремінна, орієнтовною площею 0,1000 га для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд з послідуючою передачею її в приватну власність. І ознайомила з відповідним проєктом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянці Тертичній О.О.».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для розміщення двох тимчасових споруд з послідуючим встановленням земельного сервітуту ФОП Давидович І.А.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву ФОП Давидович І.А. щодо виділення земельної ділянки для розміщення двох тимчасових споруд та укладання договору сервітуту на земельну ділянку для здійснення підприємницької діяльності, рішення виконавчого комітету Кремінської міської ради від 19.06.2020 р. № 123, паспорт прив’язки тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності та пропозицію надати дозвіл фізичній особі-підприємцю Давидович Ірині Анатоліївни на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки із земель комунальної власності житлової та громадської забудови, яка розташована по вул. Східна, 98а м. Кремінна, (прилегла територія до торгівельного павільйону «Оптовичок») площею 0,0060 га для будівництва та обслуговування будівель торгівлі – розташування 2-х тимчасових споруд з послідуючим встановленням земельного сервітуту та укладанням договору сервітуту. І ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для розміщення двох тимчасових споруд з послідуючим встановленням земельного сервітуту ФОП Давидович І.А.».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про поновлення права оренди відповідно до договору оренди землі від 24.11.2015р. ФОП Нагорянській Г..В. та гр. Нагорянському Є.В.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву ФОП Нагорянської Г..В. та гр. Нагорянського Є. В.. щодо поновлення строку дії договору оренди земельної ділянки, враховуючи відсутність заборгованості зі сплати орендної плати та пропозицію поновити право оренди фізичній особі-підприємця Нагорянській Галині Василівні та громадянину Нагорянскому Євгену Володимировичу на земельну ділянку, кадастровий номер: 4421610100:02:138:5316, площею 0,0362 га, розташовану по пл. Кооперативна, 67, м. Кремінна, для будівництва та обслуговування будівель торгівлі – магазину. А також, припинити інше речове право за № 14129546 від 08.04.2016 року у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно у зв’язку з закінченням терміну дії договору оренди землі від 24.11.2015 року шляхом укладання Угоди про припинення права оренди землі. І ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про поновлення права оренди відповідно до договору оренди землі від 24.11.2015р. ФОП Нагорянській Г..В. та гр. Нагорянському Є.В.».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про дострокове припинення права оренди земельної ділянки громадянці Чернишовій С.В.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву громадянки Чернишової С. В. щодо визнання таким, що втратив чинність договір оренди землі від 14 серпня 2017 року у зв’язку з викупом земельної ділянки, договір купівлі-продажу земельної ділянки зареєстрованого в реєстрі за № 970 виданого 23.07.2020 року, інформацію щодо відсутності заборгованості зі сплаті за оренду землі та пропозицію припинити громадянці Чернишовій Світлані Вікторівною право оренди на земельну ділянку,загальною площею 0,0382 га, кадастровий номер 4421610100:02:237:0004, розташованої по вул. Шевченко,19, м. Кремінна наданої для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, у зв’язку з викупом земельної ділянки, шляхом укладання Угоди про дострокове припинення договору оренди землі від 14.08.2017 року, відповідно до якого зареєстровано право оренди земельної ділянки у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 15.08.2017 року за № 21967533. І ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про дострокове припинення права оренди земельної ділянки громадянці Чернишовій С.В.».

Прийнято одноголосно.

 

 

ГОЛОВА КОМІСІЇ                                                            О.М. ОСЄННОВ

 

СЕКРЕТАР КОМІСІЇ                                                        О.В. ФЕЩЕНКО

Read 687 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG