Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Середа, 01 травня 2024 18:07

Насильству немає виправдання, а домашньому і поготів

Насильству немає виправдання, а домашньому і поготів. Це не сімейна справа, не спосіб виховання, не специфічний вияв любові. Це злочин, і про нього треба заявляти, бо може бути пізно.

Саме запобіганню та протидії домашньому насильству і був присвячений інформаційний семінар для підвищення правової освіченості громадян із числа внутрішньо переміщених осіб Луганської області. «Попередження насильства в сім'ї» - такая була тема семінару, що відбувся сьогодні, 1 травня, у приміщенні Кремінського координаційного центру підтримки ВПО з Луганської області міста Андрюшівка. Захід провела начальниця служби у справах дітей Сватівської міської військової адміністрації Світалана Загнойко, активну участь у ньому взяла соціальна робітниця гумхабу Кремінської МВА Марина Черкашина.

Під час заходу присутні були ознайомлені з поняттям «насильство у сім’ї», його видами (фізичне, психологічне, сексуальне, економічне), наслідками і відповідальністю у випадку вчинення насильства. Також наводилися життєві приклади проявів насильства, було визначено коло суб’єктів, на яких поширюється дія Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», суб'єктів, що здійснюють заходи та взаємодію у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, їх повноваження.

Крім цього, присутнім на інформаційному семінарі були надані контакти, за якими можна звернутися у випадку насильства.

А зателефонувати й отримати допомогу конфіденційно та безпечно можна за номерами:

  • 102 – Національна поліція;
  • 0-800-211-444 – гаряча лінія психологічної підтримки Міжнародної організації з міграції (МОМ);
  • 527 (з мобільного), 0800505501 (зі стаціонарного) – Національна гаряча лінія з консультування мігрантів та протидії торгівлі людьми Міжнародної організації з міграції (МОМ).

Припинення насильства - справа кожного. Впевнені, що учасники інформаційного семінару стануть носіями переконань та агентами позитивних змін із запобігання та протидії домашньому насильству в нашій державі.

Read 22 times
Kremins'ka TG