Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Субота, 16 березня 2024 09:37

Частина переселенців, які мають право на продовження виплати допомоги для ВПО додатково ще на 6 місяців, вже отримали гроші за березень.

У Мінсоцполітики нагадують: автоматично, без додаткового звернення, продовжено виплати людям, які втратили працездатність: пенсіонерам, людям з інвалідністю 1 та 2 груп, тяжкохворим дітям, дітям, які стали сиротами або позбавленим батьківського піклування, а також батькам-вихователям і прийомним батькам.

15 березня кошти надійшли на рахунки цим ВПО. Загалом 671 тисячі людей вже спрямовано 1,4 млрд. грн.

Якщо ви належите до цих категорій і не отримали виплат – зверніться до найближчого ЦНАПу або органу соцзахисту із заявою на призначення виплати.

Ще частина ВПО отримає виплати після подання нових заяв на виплату. Допомога на проживання ще на 6 місяців для них здійснюється, якщо середній дохід на особу в такій родині менший за 9 444 грн.

Наразі органи соціального захисту отримали 91,4 тис. заяв. Близько 66% заяв вже опрацьовані, ще 34% заяв – знаходяться в роботі.

Тому нарахування коштів для тих ВПО, які мають право на продовження виплат після подання заяви, відбудеться 21 і 28 березня.

Отже, якщо ви подали заяву на продовження виплати, кошти будуть зараховані вам до кінця місяця.

❗️ До уваги тих, хто ще не встиг подати заяву на перепризначення виплати: ви досі можете це зробити. Мінсоцполітики ініціювало продовження терміну подачі заяв до 30 квітня. Це означає, що подавши заяву навіть у квітні, людина отримає гроші за березень і квітень включно. Якщо заява буде надана з 1 травня, то допомога буде призначатись з місяця звернення.

Більше деталей – у релізі на сайті: https://www.msp.gov.ua/news/23594.html

Read 81 times
Kremins'ka TG