Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 08 березня 2024 18:37

Прозорість і підзвітність: Артем Лисогор тримає на особистому контролі декларування доходів держслужбовців

Очільник Луганщини Артем Лисогор тримає на особистому контролі декларування доходів працівниками облдержадміністрації та місцевих військових адміністрацій.

Під час чергового засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» він нагадав, що 31 січня 2024 року завершилась кампанія декларування за 2021 та 2022 звітні періоди, за підсумками якої було встановлено понад 800 фактів порушення чинного законодавства.

Із 01 січня до 31 березня 2024 року включно державні службовці (крім тих, які мають право на відтермінування) повинні подати щорічні декларації за 2023 звітний період, відповідно до вимог антикорупційного законодавства.

Окремо було наголошено, що декларування доходів посадовців – один з найефективніших інструментів запобігання корупції у публічному секторі, який знаходиться у фокусі уваги громадськості. Адже це механізм, який дозволяє проконтролювати, чи відповідають їхні витрати законним доходам.

Тому про кожний факт неподання чи несвоєчасного подання декларацій поінформовано Національне агентство з питань запобігання корупції.

Read 55 times
Kremins'ka TG