Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 12 січня 2024 16:57

Робоча група «Прозорість і підзвітність» розглянула проходження кампанії щорічного декларування доходів працівниками Луганської ОВА

Робоча група «Прозорість і підзвітність» розглянула проходження кампанії щорічного декларування доходів працівниками Луганської обласної військової адміністрації під час дії правового режиму воєнного стану.

Як повідомив начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції облдержадміністрації Станіслав Маліновський, всі види декларацій держслужбовці повинні подати до 31 січня 2024 року.

Загальна кількість суб'єктів декларування становить 576 осіб, проте, станом на 12 січня 2024 року, не оприлюднили відомості про доходи 265 або 46% працівників ОВА.

Тож очільник Луганщини Артем Лисогор доручив посилити контроль у цьому напрямі та поклав особисту відповідальність за вчасне декларування працівниками своїх доходів на керівників структурних підрозділів облдержадміністрації та начальників військових адміністрацій.

Відділу з питань запобігання та виявлення корупції ОВА доручено оперативно інформувати НАЗК про випадки неподання чи несвоєчасного подання декларацій, тобто до 31 січня 2024 року.

А також підготувати звіт про результати перевірки фактів неподання у 2021–2022 роках декларацій, кінцевий строк для подання яких настав до дня набуття чинності Законом України «Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану».

Довідково: За умисне неподання суб’єктом декларування декларації передбачена кримінальна відповідальність у вигляді штрафу від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, або обмеження волі на строк до 2 років, або позбавлення волі строком на 1 рік, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років (ст. 366-3 КК України).

За несвоєчасне подання без поважних причин декларації передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ч. 1 ст. 172-6 КУпАП).

Суб’єктами адміністративної або кримінальної відповідальності за неподання або несвоєчасне подання декларації є особи, які зазначені у п. 1, пп. «а», «в» – «ґ» п. 2 ч. 1 ст. 3 Закону, які відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 45 Закону зобов'язані подавати декларацію.

Відомості про осіб, яких притягнуто до відповідальності за вчинення корупційних або пов'язаних з корупцією правопорушень, підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення (Реєстру корупціонерів).

Read 65 times
Kremins'ka TG