Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Четвер, 14 грудня 2023 09:07

День вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС 2023

Сьогодні, 14 грудня, ми вшановуємо пам'ять Героїв-учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Аварія, що трапилася в квітні 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, стала однією з найбільших катастроф в історії людства.

14 грудня 1986 року на Чорнобильській АЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком.

Щороку цього дня по всій країні проходять заходи, спрямовані на відзначення мужності, самовідданості, високого професіоналізму і вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Цьогоріч унаслідок широкомасштабної агресії російської федерації проти України світ зіштовхнувся з таким явищем як ядерний тероризм. Небезпека ядерної катастрофи для всієї Європи, масштабу більшого навіть ніж у 1986 році, є дуже висока. Російська федерація тероризує світ не тільки загрозою своєї ядерної зброї, але й загрозою руйнувань ядерних та радіаційно небезпечних об’єктів.

Тому вкрай важливо не забувати, наскільки жахливими можуть бути наслідки ядерної катастрофи. Пам'ятати про подвиг ліквідаторів та високу ціну, сплачену людськими життями і здоров'ям. Пам'ятати, щоб бути пильними і не дати агресору допустити трагедію світового масштабу.

Read 148 times
Kremins'ka TG