Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Понеділок, 02 жовтня 2023 09:47

Завершено досудове розслідування стосовно так званого «офіційного представника народної міліції лнр»

За процесуального керівництва прокурорів Кремінського відділу Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області завершено досудове розслідування кримінального провадження стосовно так званого «офіційного представника народної міліції лнр» за здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією. Йому інкриміновано колабораційну діяльність (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, від початку повномасштабного російського вторгнення мешканець Луганська активно поширював матеріали пропагандистського характеру.

Окупанти уповноважили його представляти інтереси незаконного військового формування псевдореспубліки.

У сюжетах обвинувачений розповідав про «подвиги» збройних формувань рф з нібито визволення Кремінної, Рубіжного, смт Тошківки та Сватового на Луганщині від військовослужбовців ЗСУ.

Ворожа пропаганда активно поширювалась у мережі Інтернет, зокрема на сторінках у соціальних мережах, месенджерах та YouTube-каналах.

За протиправні дії йому загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Кремінського відділу Сєвєродонецької окружної прокуратури

Read 101 times
Kremins'ka TG