Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Неділя, 01 жовтня 2023 08:07

День захисників і захисниць України 2023

Сьогодні Україна вперше відзначає три знакові події саме 1 жовтня: День захисників і захисниць України, День Покрови Пресвятої Богородиці, яка вважалася покровителем українського воїнства в різні війни, та День українського козацтва.

Шановні захисники та захисниці України!

Цей святковий день символізує вдячність і повагу кожного свідомого українця до вас, які віддали своє серце та силу на благо нашої країни, залишили своїх рідних та близьких в ім’я свободи та незалежності України. Ми вшановуємо міцність духу наших славних предків та пишаємось хоробрістю сучасних героїв – захисників та захисниць української землі!

День захисників і захисниць – передусім свято тих, завдяки кому ми втримуємо незалежність, маємо змогу жити своїм щоденним життям – працювати, творити, виховувати дітей. Це свято – ще одна можливість подякувати за захист Силам оборони України. Наша подяка – не щось абстрактне і безособове, адже в кожного з нас є рідні, друзі, колеги, котрі служать у Силах оборони. Ми повинні забезпечувати нашій армії міцний тил – кожен у свій спосіб, але з максимальною самовіддачею, так, щоб це посилювало наших оборонців і наближало перемогу.

Сучасні воїни примножують і розвивають тисячолітні українські військові традиції. Українська армія береже імена героїв минулих епох – від воїнів-русичів і козаків до січових стрільців і вояків УПА. Тому у війську з’явилися назви легендарних українських полководців та уславлених формацій минулого. Тяглість поколінь знайшла відображення і в елементах одностроїв – головний убір «мазепинка», нарукавний тризуб. Гасло «Слава Україні! – Героям слава!» стало офіційним вітанням українського війська.

Своїм героїзмом, відвагою та самовідданістю нинішні захисники і захисниці завоювали найвищий рівень довіри в українців серед державних та суспільних інститутів. Про це свідчать дані останніх соціологічних опитувань.

Війна формує та гартує українську націю. Своїм героїзмом ми викликаємо повагу і змінюємо світ. Боремося за свободу та незалежність, національну гідність.

Віримо, що нинішні захисники та захисниці здобудуть перемогу.
Вклоняємося перед вашою силою, мужністю та патріотизмом. Хай ця віра українців оберігає вас від ворожої зброї, а любов до країни не вичерпується навіть у найскладніші миті!

Схиляємо голови перед тими, хто довів високе звання Захисника власною кров’ю і доземно вклоняємось тим, хто заплатив за це своїм життям. Вічна пам’ять тим, хто віддав життя за свободу Батьківщини та низький уклін родинам загиблих Героїв!

З повагою, Кремінська міська військова адміністрація

Read 85 times
Kremins'ka TG