Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Понеділок, 04 вересня 2023 15:47

Конфіскують на користь держави – громадянина рф позбавили права власності на землю

Незважаючи на збройну агресію російської федерації, прокурорами Кремінського відділу Сєвєродонецької окружної прокуратури забезпечується виконання такої функції прокуратури як представництво інтересів держави у суді.

Прокурорами відділу в поточному році активно проводиться робота по встановленню наявності підстав для звернення до суду з позовами для припинення права власності шляхом конфіскації земельних ділянок сільськогосподарського призначення громадян російської федерації.

Так, за позовом прокурорів Кремінського відділу окружної прокуратури громадянина рф позбавлено права власності на земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею понад 4 га та вартістю 769 тис. гривень.

Прокурором встановлено, що громадянин рф у 2018 році успадкував земельну ділянку сільськогосподарського призначення на території Сєвєродонецького району Луганської області (колишній Кремінський район).

Вказані землі перебували у користуванні приватного підприємства, що підтверджується договором оренди.

Зважаючи на факт знаходження у власності громадянина рф земель та невжиття ним заходів до їх відчуження відповідно до вимог законодавства України, прокурор звернувся до суду в інтересах держави з позовом про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації.

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області підтримав позицію прокурора та задовольнив позовну заяву про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації на користь держави.

Робота на вказаному напрямі прокурорської діяльності триває та по кожному іноземцю, який незаконно володіє землями сільськогосподарського призначення, буде ініційовано питання про звернення до суду відповідним позовом про конфіскацію земельної ділянки.

За матеріалами Кремінського відділу Сєвєродонецької окружної прокуратури

Read 127 times
Kremins'ka TG