Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Четвер, 31 серпня 2023 09:17

Відбулася щорічна серпнева конференція педагогічних працівників Кремінської громади

Відбулася щорічна серпнева конференція педагогічних працівників Кремінської громади.

30 серпня, напередодні нового навчального року, в режимі онлайн пройшла серпнева конференція освітян Кремінської міської територіальної громади «Освіта Кремінщини в умовах воєнного стану».

Освітня конференція розпочалася зі слів подяки, адресованих Збройним силам України, Національній гвардії, добровольчим формуванням, представникам правоохоронних органів та ДСНС, енергетикам, комунальним службам, завдяки яким педагоги сьогодні мають можливість зустрітися та підготуватися до нового навчального року.

З вітальним словом до учасників конференції звернулися начальник Кремінської міської військової адміністрації Олександр Дунець та заступниця начальника Наталя Макогон. Вони зазначили, що всупереч війні громада має високі показники в освітній сфері. За це подякували педагогам Кремінщини – незламним, героїчним, відповідальним та відданим своїй справі. Керівники додали, що освіта залишається в громаді пріоритетним напрямом. Адже без освіти дітей у нас не буде майбутнього.

Доповів начальник управління освіти, культури, молоді та спорту Кремінської МВА Олександр Кузьменко. Активну участь у конференції взяли вчителі.

Отже, дошкілля. На жаль, в реаліях сьогодення освітній процес для дошкільнят неможливо відновити, тому станом на сьогодні вісім дитячих садочків нашої громади знаходяться в простої. Керівники закладів працюють, долучаються до семінарів, тренінгів - готуються до роботи після деокупації.

Здобуття повної загальної середньої освіти забезпечують п’ять Кремінських ліцеїв, у яких станом на 25 серпня 2023 року сформовано 82 класи і будуть навчатися 1690 учнів. До перших класів заяви подали 57 дітей, до десятих класів зараховано 140 учнів.

У громаді працюють два заклади позашкільної освіти, вихованцями яких є 236 дітей, Інклюзивно-ресурсний центр та Центр професійного розвитку педагогічних працівників. У новому навчальному році планує відновити роботу Дитячо-юнацька спортивна школа, окремі відділення.

2022-2023 навчальний рік закінчили 1868 учнів, серед них 168 випускників дев’ятих класів та 93 випускники одинадцятих класів.

Базову загальну середню освіту з відзнакою здобули 16 учнів ліцеїв №1, №2, №4 та №5.

Золотою медаллю «За високі досягнення у навчанні» нагороджені 8 одинадцятикласників. Це учениця ліцею №1 Марія Рухлєвіч; учні ліцею №2: Назар Камєнєв, Іван Скачков, Олеся Чапліна, Аліна Чехута; випускник ліцею №4 Микола Мацегора; учні ліцею №5 Єлизавета Булах та Владислав Пономарьов. Нагороджені срібною медаллю «За досягнення у навчанні» 4 випускниці ліцею №5: Дар’я Воробйова, Марія Кудріна, Софія Лесик, Валерія Савченко.

Двоє наших випускників отримали найвищі 200 балів з математики за результатами Національного мультипредметного тесту! Це Владислав Пономарьов, випускник Кремінського ліцею №5, та Іван Скачков, випускник Кремінського ліцею №2.

Розпорядженням начальника Кремінської міської військової адміністрації прийнято рішення про грошову винагороду в розмірі 5 і 10 тисяч гривень для учнів 9-х та 11-х класів, які здобули знання на високому рівні.

2022-2023 навчальний рік став справжнім випробуванням для наших освітян і дітей. Та попри всі труднощі, маємо багато перемог.

Це 5 переможців ІV (фінального) етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу серед учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка: Марія Тарасова, учениця 5 класу Кремінського ліцею №5 (учитель Карина Чернявська); Олексій Соловйов, учень 6 класу ліцею №5 (учитель Тетяна Токар); Анна Усанова, учениця 7 класу ліцею №2 (учитель Ганна Пухненкова); Анастасія Грудняк, учениця 8 класу ліцею №4 (учитель Яна Буцька); Єгор Кошелев, учень 9 класу ліцею №5 (учитель Тамара Уманська).

4 дипломанти ІV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з навчальних предметів. З української мови: Софія Мочук, учениця 10 класу Кремінського ліцею №2 (учитель Оксана Кошелева); Марія Приходько, учениця 9 класу ліцею №5 (учитель Тамара Уманська).

З біології: Аліна Троць, учениця 11 класу ліцею №3 (учитель Лариса Борщова); Анна Чернишова, учениця 10 класу ліцею №2 (учитель Людмила Вівчарик). 4 переможці ІІІ (фінального ) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук учнів ліцею №5: Єгор Кошелев – ІІІ місце в секції «Зарубіжна література, Марія Приходько – ІІІ місце в секції «Мистецтвознавство», Марія Руднєва – ІІ місце в секції «Літературна творчість», Владислав Пономарьов – І місце в секції «Українська література».
Владислав - претендент на здобуття Президентської премії.

Трьох переможців підготувала наукова керівниця – Тамара Уманська, учителька української мови та літератури Кремінського ліцею №5.

Учениці Кремінського ліцею №2 Олеся Чапліна, Анна Чернишова, Лада Жиріль здобули перемогу у Всеукраїнському конкурсі есе патріотично-громадянської тематики «Єднанням сильні!», учитель Оксана Кошелева.

Дві перемоги у Всеукраїнському фестивалі-огляді «Ватра» у рамках заходів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» (Джура) здобули: рій «Кремінь Кремінського ліцею №4 – І місце, рій «Козаки» ліцею №3 – ІІІ місце, рій «Кремінь» представляв нашу громаду на фінальному етапі та отримав гран-прі.

Усі вищезазначені здобутки – це перемоги фінальних етапів всеукраїнського рівня, які свідчать про конкурентоспроможність наших учнів, професіоналізм педагогів і керівників закладів освіти Кремінщини, котрі створюють позитивний імідж Кремінської громади.

Маємо також перемоги у конкурсах обласного рівня, зокрема 7 призових місць у ІІІ (обласному) етапі Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика: Марія Валковська, Маргарита Алєксєєва – Кремінський ліцей №2,
учитель Оксана Кузьменко; Олексій Соловйов, Катерина Чернявська – ліцей №5, учитель Тетяна Токар; Микола Черний – ліцей №5, учитель Карина Чернявська; Марія Приходько, Владислав Пономарьов – ліцей №5, учитель Тамара Уманська.

Учні всіх Кремінських ліцеїв протягом навчального року були активними учасниками не тільки інтелектуальних, а й творчих конкурсів, фестивалів, онлан-вікторин, виставок, спортивних змагань, де також мають перемоги і здобутки.

Учні Кремінських ліцеїв №3 та №5 були учасниками тренінгів з основ відеозйомки та монтажу Швейцарсько-українського проєкту DECIDE «Ми вдома – в Україні», результатом яких стала участь команди ліцею №5 у фестивалі дитячих відеороликів, на якому були представлені роботи з 22 громад чотирьох областей України, і перемога у номінації «Ми - команда». Фільм розповідає про волонтерський проект учнівсько-педагогічно-батьківського колективу ліцею №5 «Кремінські лелеки для перемоги».

У 2022-2023 навчальному році мистецьку освіту в Кремінській художній школі здобували 63 учні. Їх роботи, а також викладачів, брали участь у міжнародних виставках країн Великобританії, Албанії, Австралії. 71 робота учнів мистецької школи брала участь у двох міжнародних, шести всеукраїнських, чотирьох обласних конкурсах.

Чималі здобутки мають вихованці і Кремінського центру дитячої та юнацької творчості. Вони є переможцями і призерами конкурсів різного рівня. Особлива подяка працівникам Кремінського центру дитячої та юнацької творчості за організацію роботи в Кремінському координаційному центрі підтримки ВПО Луганщини, що знаходиться у місті Дніпро. Щотижня вони зустрічають там нашу малечу для цікавих та розвиваючих занять.

За ініціативи військової адміністрації 110 талановитих учнів нашої громади - лідери учнівського самоврядування, переможці конкурсів і змагань, відмінники, а також учні пільгових категорій - мали змогу цього літа відпочити і оздоровитися у таборі «Смерічка», який розташований у с. Микулинці Яремчанського району Івано-Франківської області.

100 ґаджетів отримали учні для навчання, яке цього року продовжиться у дистанційній формі, що є найбільш безпечною для всіх учасників освітнього процесу.

Ми знаємо, що у нас – найкращі діти, нам є ким пишатися і заради кого жити та продовжувати працювати.

У Кремінських закладах освіти станом на 25 серпня 2023 року працюють 108 педагогічних працівників. Із них 5 – відмінники освіти, 57 мають вищу кваліфікаційну категорію, 12 мають педагогічне звання «Учитель-методист», 13 - «Старший учитель». Для педагогів Кремінщини у листопаді 2022 року від фундації Олени Зеленської отримано 143 ноутбуки.

Кремінські освітяни - це активні учасники семінарів, конференцій, проектів, конкурсів.

Ольга Степанова, учителька Кремінського ліцею №3, у конкурсі «Учитель року – 2023» посіла четверте місце у номінації «Початкова освіта».

Педагоги Кремінщини беруть активну участь у сертифікації вчителів. Ольга Резнікова, Оксана Кирпа, Ірина Решетняк, Тетяна Коваленко, Ольга Рибіна залучалися, як експерти від Луганської області, до сертифікації вчителів початкових класів з різних куточків України.

Два вчителі математики Кремінщини, з чотирьох квот для Луганської області, зареєструвалися для проходження сертифікації у новому навчальному році.

Велика подяка усім освітянам, окрема - керівникам закладів освіти, за вашу працю, витримку, професіоналізм та мудрість!

Попри бажання окупантів знищити все українське, ми розпочинаємо освітній процес, як завжди, 1 вересня. Хоча і в дистанційній формі, але для всіх дітей Кремінської громади: тих, хто в Україні, за кордоном і тих, хто знаходиться в окупованому, але такому рідному місті Кремінна!

Дякуємо всім педагогічним колективам, вчителям та керівникам, працівникам і асистентам за вашу роботу, професіоналізм, мудрість, компетентність та патріотизм! Всі разом докладаємо максимальних зусиль, щоб війна не знищила мрії і надії наших дітей, дітей Перемоги!

Read 193 times
Kremins'ka TG