Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Четвер, 13 липня 2023 16:07

Присягнула на вірність так званій «лнр» – судитимуть місцеву колаборантку

Прокурори Кремінського відділу Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру колаборантку (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, на весні 2022 року 50-річна мешканка міста Кремінна Луганської області розпочала свою «службу» у незаконному органі на посаді «начальника відділу культури, молоді та спорту районної держадміністрації» в окупаційній «адміністрації Кремінського району лнр».

Фігурантка активно проводить антиукраїнську діяльність, підписує угоди із закладами культури ворожої держави та схиляє до співпраці з окупантами молодь.

За протиправні дії останній загрожує до 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Кремінського відділу
Сєвєродонецької окружної прокуратури

Read 106 times
Kremins'ka TG