Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Неділя, 04 червня 2023 10:37

Міжнародний день безневинних дітей - жертв агресії, 2023

Не пробачимо...

Сьогодні, 4 червня 2023 року - Міжнародний день дітей, безневинних жертв агресії, який заснувала Генеральна Асамблея ООН. Україна приєдналася до відзначення цієї дати у 2021 році.

Проте українські діти потерпають від рук агресора, починаючи з 2014 року. Російські злочинці не просто крадуть дитинство українців - росіяни забирають життя наших дітей. Лише з початку повномасштабного вторгнення в Україні офіційно загинуло 485 дитини, поранено 1005 дітей, зникло безвісти - 389. Вчора внаслідок ракетного удару по передмістю Дніпра загинула дворічна дівчинка, ще пʼятеро дітей отримали поранення. Але точну кількість загиблих та постраждалих дітей наразі встановити неможливо. І це один із найстрашніших підрахунків, які може вести держава…

За кожним обірваним чи скаліченим дитячим життям стоїть злочин російської держави-окупанта та її армії. Щодня вона несе у сім’ї українців руйнування, горе і страждання. Ці злочини не мають строку давності, росія обов’язково понесе за них відповідальність, як і за всі свої дії проти нашої країни. А пам’ять про українських загиблих дітей буде вічним шрамом та однією з найболючіших сторінок нашої історії.

Сьогодні нашою державою робиться все для того, щоб забезпечити психологічну, медичну та соціальну підтримку дітей, отримання ними освіти. Росіяни порушують основоположні права дітей, гарантовані ООН. А Україна, попри російську агресію, робить усе можливе, щоб зберегти дітей та захистити ці їхні права. Ми докладемо усіх зусиль, щоб покарати кожного росіянина, від рук якого постраждала українська дитина.

Кремінська міська військова адміністрація

Read 149 times
Kremins'ka TG