Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Четвер, 15 лютого 2024 11:37

Протокол №3 позачергового засідання Молодіжної ради при Кремінській МВА

ПРОТОКОЛ №3
позачергового засідання Молодіжної ради при Кремінській міській військовій адміністрації
(далі – Молодіжна рада при Кремінській МВА)

ZOOM-конференція,

м.Рівне

14 лютого 2024 р.

15:30

 

Присутні: 9 членів Молодіжної ради при Кремінській МВА, кворум є.

Відсутні: Бойко Д.Р., Дікарєв С.С., Дікарєва В.В., Кіслова К.В., Пітецька Р.С., Шаповалова Д.В..

Запрошені: Семиволос М.О. – завідувач сектором культури, молоді та спорту Управління освіти, культури, молоді та спорту.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

  1. Про подання пропозицій Кремінській міській військовій адміністрації щодо запуску програми стажування для молоді.

Розгляд порядку денного:

Слухали: Горбатенка М.Я. – голову Молодіжної ради при Кремінській МВА, щодо затвердження порядку денного позачергового засідання Молодіжної ради при Кремінській МВА від 14 лютого 2024 року.

Виступив: Моргун Д.В. – заступник голови Молодіжної ради при Кремінській МВА, який запропонував підтримати порядок денний позачергового засідання Молодіжної ради при Кремінській МВА від 14 лютого 2024 року.

ГОЛОСУВАЛИ:

«за» – 9;

«проти» – 0;

«утримались» – 0.

Рішення прийнято одноголосно

Вирішили: затвердити порядок денний позачергового засідання Молодіжної ради при Кремінській МВА від 14 лютого 2024 року. Рішення № 6 «Про затвердження порядку денного позачергового засідання Молодіжної ради при Кремінській міській військовій адміністрації 14 лютого 2024 року» прийнято.

 

  1. По першому питанню порядку денного:

Слухали: Горбатенка М.Я. – голову Молодіжної ради при Кремінській МВА, який зазначив, що відповідно пункту 1.3. затвердженого Плану роботу Молодіжної ради при Кремінській МВА на І півріччя 2024 року, пункту 5.2. Положення про Молодіжну раду при Кремінській МВА, ми можемо подавати Кремінській МВА обов’язкові для розгляду пропозиції, висновки, рекомендації щодо формування та реалізації молодіжної політики, наприклад щодо запуску програми стажування для молоді.

Виступив: Горбатенко М.Я., який доповів, що восени 2023 року Міжнародним республіканським інститутом був розроблений та випущений посібник «Як впровадити програму стажування для молоді?», який містить покрокові інструкції та рекомендації для органів влади щодо впровадження програми стажування для молоді. Програма стажування є інструментом, який можна використовувати для залучення найбільш кваліфікованих молодих громадян до державної служби, для її популяризації та зміцнення кадрового потенціалу. Впроваджуючи програму стажування, орган влади матиме змогу стати ближчими до молоді, показати відкритість влади. Для молоді програма стажування – це можливість дізнатися, як працює міська військова адміністрація, подолати стереотипи щодо органів влади, стати частиною команди, відчути себе залученими до вирішення актуальних питань громади.  Під час стажування молодь здобуває професійний досвід, а інколи й бачення майбутньої професії. Молоді люди, які пройшли стажування, зазвичай  чіткіше визначаються з майбутньою кар’єрою і працевлаштуванням, розуміють, у якій сфері вони себе бачать і чи є їхнім кар’єрним пріоритетом робота в державних органах та політичній сфері загалом.

Слухали: Горбатенка М.Я., який підвів підсумок, що на основі вищезазначеної інформації, його участі в індивідуальній консультації від Міжнародного республіканського інституту щодо впровадження даної програми, він запропонував проголосувати за те, щоб подати пропозицію Кремінській МВА щодо запуску програми стажування для молоді, в якій зазначити всі перспективи та пріоритети цієї програми, а також роль Молодіжної в допомозі її впровадження, а саме: популяризації інформації, внесення деяких корективів в реалізації, участь в плануванні графіку її впровадження, розробка візуальних матеріалів та тексту, підтримка в залученні молоді до стажування.

Виступив: Потапов І.В. – член Молодіжної ради при Кремінській МВА, який запропонував членам ради підтримати пропозицію Горбатенка М.Я..

ГОЛОСУВАЛИ:

«за» – 9;

«проти» – 0;

«утримались» – 0.

Рішення прийнято одноголосно

Вирішили: затвердити необхідність подання пропозиції Кремінській МВА щодо запуску програми стажування для молоді. Рішення № 7 «Про подання пропозицій Кремінській міській військовій адміністрації щодо запуску програми стажування для молоді» прийнято.

Примітка: рішення Молодіжної ради мають рекомендаційний характер і є обов’язковими для розгляду військової адміністрації. Розпорядження Кремінської МВА, прийняті за результатами розгляду пропозицій Молодіжної ради, не пізніше ніж у десятиденний строк після їх прийняття в обов’язковому порядку доводяться до відома членів Молодіжної ради та громадськості шляхом його оприлюднення на офіційному веб-сайті Кремінської МВА та/або в інший прийнятний спосіб. Інформація про прийняті розпорядження повинна містити інформацію про врахування пропозицій Молодіжної ради або причини їх відхилення.

 

Виступив: Горбатенко М.Я., який нагадав, що наступне засідання Молодіжної ради заплановано на 01.03.2024 р. о 15:30 в онлайн форматі за допомогою засобів зв’язку.

Перелік питань порядку денного засідання – вичерпано. Зауважень, пропозицій, доповнень щодо ведення засідання та інших питань не надходило.

Голова Молодіжної ради при Кремінській МВА подякував всім за плідну роботу, прийняття рішень на засіданні та оголосив про його завершення.

Засідання завершено.

Голова Молодіжної ради

Микита ГОРБАТЕНКО

Секретар Молодіжної ради

Ганна ФІШЕР

 

Read 23 times
Kremins'ka TG