Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Четвер, 01 лютого 2024 15:07

Протокол №2 засідання Молодіжної ради при Кремінській МВА

ПРОТОКОЛ №2
засідання Молодіжної ради при Кремінській міській військовій адміністрації

(далі – Молодіжна рада при Кремінській МВА)

ZOOM-конференція,
м.Рівне

31 січня 2024 р.
15:30

Присутні: 11 членів Молодіжної ради при Кремінській МВА.

Відсутні: Дікарєв С.С., Дікарєва В.В., Карташова Г.І., Пітецька Р.С..

Запрошені: Макогон Н.М. – заступник начальника військової адміністрації з житлово – комунальних та соціальних питань; Семиволос М.О. – завідувач сектором культури, молоді та спорту Управління освіти, культури, молоді та спорту; Мамчур О.П. – головний спеціаліст відділу інвестиційної діяльності Кремінської МВА.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

  1. Про обговорення та затвердження плану роботи Молодіжної ради при Кремінській МВА на І півріччя 2024 року.
  2. Про затвердження логотипу Молодіжної ради при Кремінській МВА.
  3. Обговорення актуальних каналів молодіжних можливостей.
  4. Про проведення опитування «Теми неформальної освіти для молоді».
  5. Про прийняття до колективних/асоційованих членів ГО «Українська асоціація молодіжних рад» та делегування представника.
  6. Інше.

 

Розгляд порядку денного:

Слухали: Горбатенка М.Я. – голову Молодіжної ради при Кремінській МВА, щодо затвердження порядку денного засідання Молодіжної ради при Кремінській МВА від 31 січня 2024 року.

Виступила: Фішер Г.С. – секретар Молодіжної ради при Кремінській МВА, яка запропонувала підтримати порядок денний засідання Молодіжної ради при Кремінській МВА від 31 січня 2024 року.

ГОЛОСУВАЛИ:

«за» – 11;

«проти» – 0;

«утримались» – 0.

Рішення прийнято одноголосно

Вирішили: затвердити порядок денний засідання Молодіжної ради при Кремінській МВА від 31 січня 2024 року. Рішення № 1 «Про затвердження порядку денного засідання Молодіжної ради при Кремінській міській військовій адміністрації 31 січня 2024 року» прийнято.

Виступив: Горбатенко М.Я., який нагадав, що 31 січня 2024 року – пам’ятна дата для Кремінної, оскільки, саме цього дня, Кремінна була визволена від фашистських загарбників. Тому, враховуючи це, він запропонував переглянути презентаційний матеріал до цієї дати, аби пригадати історію подій тих часів, які, на жаль, знову повторюються.

Перегляд презентаційного матеріалу.

 

  1. По першому питанню порядку денного:

Слухали: Горбатенка М.Я., який зазначив необхідність та важливість плану роботу Молодіжної ради для якісної подальшої діяльності. Члени Молодіжної ради при Кремінській МВА мали змогу ознайомитися з ним до початку засідання. Він запитав в присутніх про наявність пропозицій, доповнень, зауважень. Після чого запросив прийняти в цілому запропонований проєкт плану роботу Молодіжної ради при Кремінській МВА І півріччя 2024 року.

Виступив: Моргун Д.В. – заступник голови Молодіжної ради при Кремінській МВА, який запропонував членам ради підтримати пропозицію Горбатенка М.Я..

ГОЛОСУВАЛИ:

«за» – 11;

«проти» – 0;

«утримались» – 0.

Рішення прийнято одноголосно

Вирішили: затвердити план роботи Молодіжної ради при Кремінській МВА на І півріччя 2024 року. Рішення № 2 «Про затвердження плану роботи Молодіжної ради при Кремінській міській військовій адміністрації на І півріччя 2024 року» прийнято.

 

Виступила: Макогон Н.М. – заступник начальника військової адміністрації з житлово – комунальних та соціальних питань, яка висловила слова неймовірної підтримки членам Молодіжної ради при Кремінській МВА, зазначивши, що до її складу ввійшли найактивніші та потужні хлопці й дівчата. Вона зазначила, що військова адміністрація відкрита для взаємодії, діалогу з молоддю, оскільки молодь – це майбутнє Кремінської громади, а план роботи, який був затверджений є дуже амбітним та перспективним в питанні формування й реалізації молодіжної політики. Також, Макогон Н.М. побажала членам Молодіжної ради при Кремінській МВА не зупинятися на досягнутому та подальшої плідної роботи!

 

  1. По другому питанню порядку денного:

Слухали: Горбатенка М.Я., щодо затвердження логотипу Молодіжної ради при Кремінській МВА. Він показав підготовлений варіант логотипу від професійного дизайнера та запросив переглянути презентаційний буклет, в якому описано суть логотипу, а також продемонстровані мокапи. Він запитав в присутніх про наявність коментарів, пропозицій, доповнень, зауважень. Після чого запросив проголосувати за затвердження логотипу Молодіжної ради при Кремінській МВА.

ГОЛОСУВАЛИ:

«за» – 11;

«проти» – 0;

«утримались» – 0.

Рішення прийнято одноголосно

Вирішили: затвердити логотип Молодіжної ради при Кремінській МВА. Рішення № 3 «Про затвердження логотипу Молодіжної ради при Кремінській міській військовій адміністрації» прийнято.

 

  1. По третьому питанню порядку денного:

Слухали: Горбатенка М.Я., щодо існуючих каналів молодіжних можливостей, які викладають актуальну інформацію про відкриті: конкурси, тренінги, форуми, ініціативи тощо. Він наголосив на важливості їх перегляду, оскільки всі ці можливості є скарбом для молоді, а ті, хто має такі канали в своєму девайсі – автоматично отримують потужний ресурс власного розвитку та сприяння розвитку інших. Зокрема, він запросив членів ради доєднуватися, моніторити, ділитися актуальними можливостями з зацікавленими особами.

 

  1. По четвертому питанню порядку денного:

Слухали: Горбатенка М.Я., щодо проведення опитування «Теми неформальної освіти для молоді» серед молоді Луганщини. Він ознайомив учасників засідання зі статистикою ГО "Інститут молоді" від 2023 на тему: “Неформальна освіта та володіння новими навичками”, метою дослідження було вивчення запитів українців щодо отримання неформальної освіти та оволодіння новими знаннями і навичками, а загальна кількість опитаних становить 347 осіб віком 18 років і старші (формат онлайн опитування з використанням таргетингу соціальних груп у Facebook та Telegram). 93,9% опитаних респондентів висловили бажання пройти неформальні курси, семінари, тренінги, щоб отримати певні знання і навички. Ті респонденти, хто не хоче і не планує проходити неформальне навчання, причинами відмови називали: нестачу часу (28,6%); нестачу грошей (28,6%); достатній рівень власних знань і навичок (23,%); відсутність бажання та сенсу в такому навчанні (19,0%); відсутність потрібних навчальних заходів (19,0%). Спонукає респондентів проходити курси, семінари або тренінги зазвичай особиста потреба у саморозвитку (66,6%); у постійному підвищенні кваліфікації (55,5) та у самовдосконаленні (55,2%).

Виступив: Горбатенко М.Я., який підсумував, що враховуючи вищезазначену інформацію – існує нагальна потреба у молоді в проходженні неформальної освіти, а також беручи до уваги, що респонденти, які не хочуть брати участь в таких заходах роблять це через відсутність потрібних навчальних заходів, або нестачу грошей. Молодіжній раді при Кремінській МВА варто розпочати процес опитування «Теми неформальної освіти для молоді», для визначення конкретних тем заходів, які в подальшому можуть проводитися членами ради та залученими експертами в рамках майбутніх проєктів. В т.ч., він оголосив перелік питань опитування та поставив запитання про наявні пропозиції, зауваження, коментарі.

Виступив: Моргун Д.В., який запропонував додати варіант “Інше” (розгорнута власна відповідь) для простору висловлення особистих варіантів відповідей в таких питаннях:

  • Розділ 2 «Вкажіть причини, з яких Ви плануєте пройти курси, семінари, тренінги для оволодіння певними знання і навичками»;
  • Розділ 3 «Вкажіть причини, чому Ви не плануєте пройти курси, семінари, тренінги для оволодіння певними знання і навичками».

Виступив: Горбатенко М.Я., який підтримав пропозицію Моргуна Д.В. та одразу редагував форму опитування врахувавши вищезазначену пропозицію. Також, він запропонував провести це опитування з 05 по 16 лютого включно із залученням до співпраці зацікавлених сторін в напрямку поширення інформації про опитувальник. Голова Молодіжної ради при Кремінській МВА ще раз поставив запитання про наявні пропозиції, зауваження, коментарі.

Виступила: Кіслова К.В. – членкиня Молодіжної ради при Кремінській МВА, яка запитала про наявність питання щодо місцезнаходження респондента.

Слухали: Горбатенка М.Я., який зазначив, що дане опитування є добровільним та, за потреби, анонімним. Його мета – це формування загальної статистики ставлення молоді Луганщини до неформальної освіти, а також, для виявлення найбільш корисних теми навчання. В разі відсутності запитань – він запросив проголосувати за затвердження переліку питань опитувальника.

ГОЛОСУВАЛИ:

«за» – 11;

«проти» – 0;

«утримались» – 0.

Рішення прийнято одноголосно

Вирішили: затвердити питання для проведення опитування «Теми неформальної освіти для молоді» та провести його в період з 05 по 16 лютого включно. Рішення № 4 «Про проведення опитування «Теми неформальної освіти для молоді»» прийнято.

 

  1. По п’ятому питанню порядку денного:

Слухали: Горбатенка М.Я., щодо делегування представника та прийняття Молодіжної ради при Кремінській МВА до колективних/асоційованих членів ГО «Українська асоціація молодіжних рад».

Виступив: Потапов І.В. – член Молодіжної ради при Кремінській МВА, який запропонував підтримати пропозицію Горбатенка М.Я., а також делегувати його, як представника ради, до колективних/асоційованих членів ГО «Українська асоціація молодіжних рад».

ГОЛОСУВАЛИ:

«за» – 11;

«проти» – 0;

«утримались» – 0.

Рішення прийнято одноголосно

Вирішили: затвердити кандидатуру Горбатенка М.Я. для його делегування від Молодіжної ради при Кремінській МВА до колективних/асоційованих членів ГО «Українська асоціація молодіжних рад». Рішення № 5 «Про прийняття до колективних/асоційованих членів ГО «Українська асоціація молодіжних рад» та делегування представника» прийнято.

 

  1. По шостому питанню порядку денного:

Слухали: Горбатенка М.Я., який повідомив, що вже створено спільноту в месенджері Telegram для налагодження якісної комунікацію та обговорення робочих питань, а також до 02 лютого включно буде створено офіційні сторінки Молодіжної ради при Кремінській МВА в соцмережах: Facebook, Instagram, з урахуванням пункту впізнаваності Молодіжної ради: логотипом. Вони будуть поступово наповнюватися цікавою інформацією для молоді.

Виступив: Горбатенко М.Я., який, відповідно до наявних робочих задач, запропонував наступне засідання Молодіжної ради провести 01.03.2024 р. о 15:30 в онлайн форматі за допомогою засобів зв’язку.

Перелік питань порядку денного засідання – вичерпано. Зауважень, пропозицій, доповнень щодо ведення засідання та інших питань не надходило.

Голова Молодіжної ради при Кремінській МВА подякував всім за плідну роботу, прийняття рішень на засіданні та оголосив про його завершення.

Засідання завершено.

Голова Молодіжної ради

Микита ГОРБАТЕНКО

Секретар Молодіжної ради

Ганна ФІШЕР

 

Read 40 times
Kremins'ka TG