Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Вівторок, 21 квітня 2020 08:38

58 сесія. Про припинення права оренди на земельну ділянку та передачу її в оренду (вул.Східна)

КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА
КРЕМІНСЬКОГО РАЙОНУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
П’ЯТДЕСЯТ ВОСЬМА
CECIЯ СЬОМОГО СКЛИКАННЯ
Р І Ш Е Н Н Я

«15» квітня 2020 року

Кремінна

№58/13

Про припинення права оренди на земельну ділянку громадянину -- та передачу її в оренду громадянину --
(вул. Східна, 91а)

 

Розглянувши заяву громадянина -- щодо передачі в оренду земельну ділянку під нерухомим майном у зв’язку з викупом нерухомого майна відповідно до Договору купівлі-продажу нежитлової будівлі зареєстрованого в реєстрі за № 473 виданого 17.03.2020 року, керуючись ст.ст. 12, 120, 124 Земельного кодексу України, ст. 287, 288 Податкового кодексу України, Законом України “Про оренду землі”, ст. 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, рішенням 47 сесії Кремінської міської ради 7 скликання від 26.06.2019 р. № 47/13 “Про встановлення розмірів орендної плати за земельні ділянки, які перебувають у комунальній власності територіальної громади м. Кремінна на 2020 рік” та рішенням 29 сесії міської ради 7 скликання від 31.01.2018 № 29/16 «Про затвердження Типового договору оренди землі, який буде укладатися на земельні ділянки комунальної власності Кремінської міської громади», Кремінська міська рада

В И Р І Ш И Л А:

  1. Припинити громадянину --, який мешкає за адресою: --, право оренди на земельну ділянку площею 0,0448 га, кадастровий номер: 4421610100:02:075:5613, яка розташована по вул. Східна (колишня вул. Кірова), 91а, м. Кремінна та надана для будівництва та обслуговування закладів громадського харчування – кафе «Корчма», у зв’язку з відчуженням нерухомого майна, шляхом укладання Угоди про припинення договору оренди землі від 22.04.2015 року (з доповненням), відповідно до якого зареєстровано право оренди на земельну ділянку у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно від 16.06.2015 року № 10130906.
  2. Передати в оренду громадянину --, який мешкає за адресою: --, при умовах виконання п.3. даного рішення, строком на 15 років земельну ділянку комунальної власності із земель громадської забудови у встановлених межах, площею 0,0448 га, кадастровий номер: 4421610100:02:075:5613, яка розташована по вул. Східна, 91а, м. Кремінна, для будівництва та обслуговування об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування – кафе «Корчма».
  3. Орендарю:

3.1. Виконувати обов'язки землекористувача відповідно до вимог ст. 96 Земельного кодексу України.
3.2. У місячний термін укласти Договір оренди землі, провести у встановленому законом порядку реєстрацію права оренди.
3.3. Майново-правові питання вирішувати у встановленому порядку.
3.4. Укласти з апаратом виконавчого комітету Кремінської міської ради Договір про співробітництво з благоустрою прилеглої території та обслуговування закріпленої території в м. Кремінна.
3.5. У п'ятиденний термін після реєстрації права оренди на земельну ділянку надати копію Витягу про реєстрацію права оренди на земельну ділянку Головному управлінню ДПС у Луганській області.
3.6. У п'ятиденний термін після реєстрації права оренди на земельну ділянку надати копії Витягу про реєстрацію права оренди на земельну ділянку до землевпорядного відділу виконавчого комітету міської ради.

  1. Встановити з дати укладання договору оренди землі річну орендну плату за земельну ділянку в розмірі 8 % від нормативної грошової оцінки земельної ділянки з застосуванням наступної індексації відповідно до нормативних актів на наступні роки, з правом перегляду орендної плати один раз у три роки та внесенням орендної плати згідно чинного законодавства шляхом перерахування коштів на рахунок місцевого бюджету.
    У разі ухилення від укладання договору оренди землі та проведення державної реєстрації права оренди протягом 3-х місяців з моменту прийняття даного рішення, міська рада залишає за собою право встановити максимальний розмір орендної плати у розмірі 12% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.
  1. По закінченню терміну договору оренди землекористувач зобов'язаний провести роботи по поновленню або приведенню до придатного стану для подальшого використання ділянки при її поверненні.
  2. Землевпорядному відділу виконавчого комітету міської ради внести відповідні зміни в земельно-кадастрову документацію після укладення Договору оренди землі та проведення Державної реєстрації права оренди на земельну ділянку.
  3. Копію рішення направити до Головного управління ДПС у Луганській області для використання у роботі.
  4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань землекористування, архітектури, благоустрою, будівництва та екології.

Міський голова                     Ю.О. ПРОКОПЕНКО

Read 356 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG