Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Субота, 18 лютого 2023 17:17

Засідання Робочої групи з питань громадської безпеки, соціальної згуртованості та відновлення Кремінської ТГ. Лютий 2023

У п'ятницю, 17 лютого, в режимі зум-конференції відбулося чергове засідання Робочої групи з питань громадської безпеки, соціальної згуртованості та відновлення Кремінської міської територіальної громади, яке провела заступниця начальника Кремінської МВА Наталя Макогон.

Участь у ньому взяли 23 члени Робочої групи, а також мобілізаторка громад Луганської області, представниця ПРООН Аліна Лебедєва.
 
На порядку денному стояла низка питань, зокрема, робота силових структур, ДСНС, громадських організацій, координаційних центрів підтримки ВПО Луганщини в умовах війни, та шляхи відновлення життєдіяльності Кремінської громади після деокупації.
 
Начальник відділу поліції №2 Сєвєродонецького районного управління поліції ГУНП в Луганській області Тарас Симоненко розповів, що основний кістяк їхнього колективу сьогодні збережено. Працівники Кремінської поліції наразі несуть службу у звільнених громадах Сватівського району та на Куп’янському напрямку - набираються досвіду роботи на деокупованих територіях (виявляють колаборантів, унеможливлюють диверсії, ведуть роботу з пошуку інформації про військові злочини російської армії). Цю діяльність буде продовжено у Кремінній відразу після її звільнення. Тарас Симоненко також зазначив, що найголовнішим напрямком роботи на деокупованій території стане питання безпеки громадян і реалізація відповідних програм.
 
ДСНС спільно з Кремінською міською військовою адміністрацією готують «Пункти Незламності», які розгортатимуться на звільненій території. Вже закуплені генератори, є запас продуктів харчування та інших необхідних речей.
 
Директор КУ «КМЦКРДОІ «Добро» розповів про діяльність гуманітарних хабів, якими опікується Кремінська міська ВА. Так, на всіх п’яти координаційних центрах підтримки ВПО здійснюється видача продуктових наборів, на окремих – ще й одягу (нового і б/у), підгузків, піц. Також з переселенцями працюють фахівці різних напрямків.
 
Дмитро Кошаков, представник ГО «Джерело», розповів про надання людям правової допомоги. Наприклад, за 2022 рік було надано понад 170 юридичних консультацій з фіксацією результату. А Кремінський ЦНАП за цей період опрацював понад 11 тисяч різного роду звернень.

Головна спеціалістка відділу інвестиційної діяльності Ольга Мамчур доповіла про роботу громадських організацій (релокованих та новостворених), про співпрацю Кремінської МВА з міжнародними та місцевими благодійними фондами, а також про реалізовані та заплановані міні-ініціативи і грантові можливості. Вирішено найближчим часом провести позачергове засідання Робочої групи та обговорити впровадження декількох міні-ініціатив, спрямованих на розвиток Кремінської громади, і співпрацю в напрямку їх реалізації.

Read 151 times
Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG