Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Понеділок, 27 березня 2023 14:17

Повторне відстеження результативності регуляторного акту - рішення сесії міської ради щодо встановлення ставок та пільг зі сплати земельного податку в адміністративних межах Кремінської ТГ

ЗВІТ
про повторне відстеження результативності регуляторного акту – рішення сесії міської ради «Про встановлення ставок та пільг зі сплати земельного податку в адміністративних межах Кремінської територіальної громади»

  1. Вид та назва регуляторного акта, результативність якого відстежується, дата його прийняття та номер:
    рішення сесії Кремінської міської ради Рішення сесії міської ради від 24.06.2021 №8/26 «Про встановлення ставок та пільг зі сплати земельного податку в адміністративних межах Кремінської територіальної громади»
  2. Назва виконавця заходів з відстеження: відділ економіки, торгівлі та регуляторної політики Кремінської міської військової адміністрації.
  3. Цілі прийняття акта:
    - дотримання вимог Податкового кодексу України в частині встановлення ставок та пільг зі сплати земельного податку;
    - створення рівних умов всім суб’єктам господарювання громади для розвитку підприємницької діяльності;
    - підвищення прозорості і відкритості процедури встановлення ставок та пільг зі сплати земельного податку шляхом запровадження принципу оприлюднення матеріалів в засобах масової інформації;
    - реалізація повноважень військової адміністрації / міської ради та забезпечення реалізації державної політики в податковій сфері, спрямованої на наповнення місцевого бюджету для впровадження місцевих програм.
  4. Виконання заходів з відстеження: з 06.03.2023 по 24.03.2023.
  5. Тип відстеження: повторне відстеження.
  6. Методи одержання результатів відстеження: статистичні, аналіз показників результативності регуляторного акту.
  7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність, а також способи одержання даних.
    Для встановлення кількісних значень показників результативності регуляторного акта використовувались дані фінансового відділу Кремінської міської військової адміністрації. Результативність дії прийнятого рішення про розміри ставок зі сплати земельного податку здійснювалась за допомогою наступних заходів - моніторинг надходжень до бюджету від сплати земельного податку у 2022 році.
  8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта:
    Кількісні показники: сума коштів, яка надійшла до місцевого бюджету громади із сплати земельного податку суб’єктами господарювання, за 2022 рік склала 1337552 грн., що на 1248216 грн. або на 48% менше, ніж у 2021 році. В т.ч. надходження від юридичних осіб у 2022 році склали 1328337 грн., що на 2316908 грн. або на 43% менше ніж у 2021 році, та від фізичних осіб у 2022 році надійшло 9214 грн, що на 259645 грн. або на 96 % менше ніж за 2021 рік.
    Розмір коштів і часу, що витрачаються суб’єктами малого підприємництва для подання заяви: фактичні витрати часу суб’єктів господарювання, що виникають унаслідок дії регуляторного акта, відповідно до регулювання є стабільними й не перевищують заплановані 0,5 години та визначено оціночно у сумі 20,23 грн (для ознайомлення з регуляторним актом та подачею звітності податковим органам). Зміна грошових витрат пов’язана виключно зі зміною на законодавчому рівні показника мінімальної заробітної плати.
    Якісні показники: рівень поінформованості суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб стосовно основних положень регуляторного акта - високий. Рішення Кремінської міської ради було оприлюднено на офіційному сайті міської ради в розділах «Документи» та «Регуляторна діяльність», доступ до яких необмежений, а також у газеті «Кремінщина». Також рішення про встановлення ставок та пільг зі сплати земельного податку після прийняття надсилаються до податкової служби з метою подальшого оприлюднення на сайті ДПС.
  9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей.
    Строк проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акта – раз на кожні три роки починаючи з дня закінчення заходів з повторного відстеження результативності цього акта (I кв. 2026 р.).

Даний регуляторний акт виконується, але у зв’язку із військовою агресією російської федерації та із запровадженням воєнного стану на території країни відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» з 24.02.2023 надходження за 2022 рік значно скоротились. Результати реалізації положень регуляторного акта мають позитивний результат, він не потребує змін чи доповнень. Можна зробити висновок, що цілі ухваленого рішення міської ради досягнуті. Вищезазначений регуляторний акт прийнято відповідно до вимог Податкового Кодексу, що забезпечує нормативно-правове регулювання відносин між платниками земельного податку, контролюючими органами, органом місцевого самоврядування.

 

Начальник військової адміністрації                                  Олександр ДУНЕЦЬ

Read 136 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG