Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Понеділок, 20 грудня 2021 10:27

Базове відстеження результативності регуляторного акту - проекту рішення сесії Кремінської міської ради «Про затвердження Порядку організації сезонної та святкової торгівлі на території Кремінської територіальної громади»

Базове відстеження результативності регуляторного акту – проекту рішення сесії Кремінської міської ради
«Про затвердження Порядку організації сезонної та святкової торгівлі на території Кремінської територіальної громади»

 

  1. Вид та назва регуляторного акта: проект рішення «Про затвердження Порядку організації сезонної та святкової торгівлі на території Кремінської територіальної громади».

Дане Рішення було розроблено з урахуванням норм Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про захист прав споживачів», «Про благоустрій населених пунктів», постанови Кабінету Міністрів України від 15.06.2006 р. № 833 «Про затвердження Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування населення», Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21.10.2011 № 244 «Про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності», зареєстрованого в Мінюсті України від 22.11.2011 № 1330/20068.

 

  1. Виконавець заходів з відстеження: Кремінська міська рада.

 

  1. Цілі прийняття акта:

Основними цілями прийняття проекту регуляторного акта є:

- впорядкування організації ярмаркової, сезонної торгівлі, торговельного обслуговування під час проведення святкових масових заходів на території Кремінської територіальної громади;

- вдосконалення правового регулювання господарських відносин між органами місцевої влади та суб’єктами господарювання пов’язаних з організацією ярмаркової, сезонної, святкової торгівлі на території Кремінської територіальної громади;

- ліквідація торгівлі у невстановлених місцях;

- забезпечення населення громади в достатній кількості товарами місцевих товаровиробників та сільськогосподарською продукцією за цінами виробника.

 

  1. Строк виконання базового відстеження: базове відстеження з результативності даного регуляторного акту було проведено з 15.11.2021 по 20.12.2021.

Строк проведення повторного відстеження результативності регуляторного акта – не пізніше двох років з дня набрання чинності цим актом (I кв. 2023 р.);

  1. Тип відстеження: базове відстеження результативності регуляторного акту.

 

  1. Методи одержання результатів відстеження: Метод проведення відстеження результативності – статистичний, шляхом аналізу статистичних даних щодо кількості звернень суб’єктів господарювання, що мають намір брати участь у ярмаркових та святкових заходах громади, також з метою оцінки ступеня досягнення актом визначених цілей.

 

  1. Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність, а також способи одержання даних.

 

Базове відстеження було розроблено на підставі даних за 2020 рік.

З метою обговорення, отримання пропозицій та зауважень до проекту регуляторного акта, проект рішення разом з відповідним аналізом регуляторного впливу був оприлюднений відповідно до ст. 9 та ст. 13 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» на офіційній сторінці міської ради https://www.kremrada.gov.ua/ в розділі «Регуляторна політика».

Оголошення щодо розробки проекту було розміщено у районній газеті «Кремінщина» від 19.06.2021 року № 49-50, проект рішення опубліковано на інформаційній сторінці Кремінської міської ради у розділі «Регуляторна політика».

Крім того, з 21.06.2021 р. по 21.07.2021 року проводилось громадське обговорення проекту рішення.

 

  1. Основні показники, які використовуються для визначення результативності:

Виходячи з цілей державного регулювання для відстеження результативності обрано такі показники:

Назва показника

за 2020р.

2021р.(очікуване)

2022 р.(прогноз)

Кількість суб’єктів господарювання, на які будуть поширюватись дія акта (од.)

0

(у зв’язку із карантинними обмеженнями)

89

89

Кількість поданих заяв від суб’єктів господарювання на участь у ярмарковій (сезонній) торгівлі

0

7

10

Кількість поданих заяв від суб’єктів господарювання на участь у святковій торгівлі

0

76

80

Витрати суб’єктів господарювання на адміністративні процедури щодо виконання регулювання (оціночно) (тис. грн.)

-

14,151

16,204

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання стосовно основних положень регуляторного акта – високий, близько 90%

Проект рішення оприлюднюється на офіційній сторінці Кремінської міської ради в мережі Інтернет за адресою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

 

  1. Оцінка результатів реалізації регуляторного акту та ступеня досягнення визначених цілей.

Оцінка ступеня досягнення результатів впровадження рішення міської ради буде здійснена при проведенні повторного відстеження. Строк проведення повторного відстеження результативності регуляторного акта – не пізніше двох років з дня набрання чинності цим актом (I кв. 2023 р.).

Прийняття даного регуляторного акту дозволить забезпечити виконання Кремінською міською радою вимог та норм, визначених діючим законодавством, а саме:

  • прийняття рішення міською радою про Порядок організації сезонної та святкової торгівлі на території Кремінської територіальної громади;
  • впорядкування організації ярмаркової, сезонної торгівлі, торговельного обслуговування під час проведення святкових масових заходів на території Кремінської територіальної громади.

 

Т.в.о. заступника міського голови
з питань діяльності виконавчих органів                          Наталя МАКОГОН

Read 235 times

Main Menu

Kremins'ka TG