Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Понеділок, 25 жовтня 2021 14:27

Повторне відстеження результативності регуляторного акту – рішення сесії міської ради «Про затвердження Правил розміщення зовнішньої реклами на території Кремінської територіальної громади»

ЗВІТ
про повторне відстеження результативності регуляторного акту – рішення сесії міської ради «Про затвердження Правил розміщення зовнішньої реклами на території Кремінської територіальної громади»

 

  1. Вид та назва регуляторного акта, результативність якого відстежується, дата його прийняття та номер:
    рішення сесії Кремінської міської ради «Про затвердження Правил розміщення зовнішньої реклами на території Кремінської територіальної громади» від 30.09.20120 № 9/6.
  2. Назва виконавця заходів з відстеження: відділ з питань житлово-комунального господарства, екології та управління комунальним майном Кремінської міської ради.
  3. Цілі прийняття акта:
    - приведення у відповідність до вимог чинного законодавства та впорядкування власних нормативно-правових актів;
    - дотримання вимог чинного законодавства щодо впорядкування розміщення зовнішніх рекламних носіїв на території населених пунктів Кремінської територіальної громади;
    - регулювання діяльності з розміщення зовнішньої реклами через утворення робочого органу з покладанням відповідних функцій;
    - створення системи контролю за дотриманням порядку розміщення зовнішньої реклами.
  4. Виконання заходів з відстеження: з 20.09.2021 по 25.10.2021.
  5. Тип відстеження: повторне відстеження.
  6. Методи одержання результатів відстеження: Повторне відстеження здійснено на основі вивчення статистичних даних із використанням аналітичного методу.
  7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність, а також способи одержання даних.
    Повторне відстеження результативності регуляторного акта здійснювалось шляхом узагальнення статистичних даних та аналізу звернень суб’єктів господарювання.
  1. Кількісні та якісні значення показників результативності акта:
    Кількісні показники результативності регуляторного акта.
    Основною метою Правил розміщення зовнішньої реклами на території Кремінської територіальної громади (надалі – Правила) є врегулювання відносин, що виникають у зв’язку з розміщенням зовнішньої реклами у місті Кремінна, та визначають порядок надання дозволів на розміщення такої реклами.

    Станом на проведення відстеження дозволів на розміщення зовнішньої реклами на території Кремінської територіальної громади міською радою не надавалось.
    Ефективність регуляторного впливу рішення визначено за такими показниками:
    - загальна кількість розповсюджувачів зовнішньої реклами (суб’єктів господарювання) на території громади – 2
    - загальна кількість рекламоносіїв: білборди – 11 од., сіті-лайти – 2 од.
    - кількість наданих заяв на розміщення зовнішньої реклами – 10
    - кількість наданих дозволів на розміщення зовнішньої реклами – 10
    - кількість скасованих дозволів на розміщення зовнішньої реклами – 0
    Якісні значення показників результативності регуляторного акта:
    Рішенням встановлено єдині Правила розміщення зовнішньої реклами на території Кремінської територіальної громади. Відповідно до Правил, міською радою здійснювався моніторинг за розміщенням зовнішньої реклами на території міста, а у випадках не виконання розповсюджувачами реклами вимог цього регуляторного акта вживатимуться заходи спрямовані на демонтаж самовільно встановлених рекламних засобів.

    Також було визначено робочий орган з регулювання діяльності з розміщення зовнішньої реклами на території громади – відділ внутрішньої політики, преси та інформації, у зв’язку з чим до регуляторного акта було внесено зміни рішенням сесії міської ради від 24.06.2021 № 8/68 «Про внесення змін до рішення Кремінської міської ради від 30.09.2020 року №64/3 «Про затвердження Правил розміщення зовнішньої реклами на території Кремінської територіальної громади», яке не містило норм регуляторного характеру і його ухвалення не потребувало реалізації процедур, передбачених Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».
    Рівень поінформованості суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб стосовно основних положень регуляторного акта - середній. Рішення Кремінської міської ради оприлюднено на офіційному сайті міської ради в розділах «Документи» та «Регуляторна діяльність», доступ до яких необмежений, а також повідомлення у газеті «Кремінщина».
  2. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей.
    Періодичне відстеження результативності регуляторного акта – рішення сесії Кремінської міської ради «Про затвердження Правил розміщення зовнішньої реклами на території Кремінської територіальної громади» від 30.09.20120 № 9/6, виконано відповідно до вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2004 року №308 «Про затвердження методики проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акта».

    Дія регуляторного акта впорядковує процеси оформлення дозвільної документації на розміщення рекламоносіїв та врегульовує відносини розповсюджувача зовнішньої реклами з органами місцевого самоврядування під час виконання робіт з розташування рекламних засобів та їх використання.
    Крім того даний регуляторний акт надає правові підстави для:
    - продовження терміну дії дозволів на розміщення зовнішньої реклами, які було видано рекламо розповсюджувачам у попередні роки;
    - впровадження заходів щодо проведення реконструкції рекламних засобів, розташованих на шляхопроводах та опорах, що надає можливість поліпшення естетичного вигляду вулиць міста.
    Внаслідок посилення контролю за станом рекламних засобів з боку робочого органу систематичним стало виконання операторами зовнішньої реклами робіт по ремонту та обслуговуванню рекламних засобів (вирівнювання площин, фарбування та ін.).
    Враховуючи вищевикладене розробником регуляторного акту забезпечено реалізацію основних положень рішення, даний регуляторний акт має достатній рівень досягнення визначених цілей.
    Регуляторний акт не потребує додаткових витрат із міського бюджету та збалансовує відносини між органами місцевого самоврядування та розповсюджувачами зовнішньої реклами.
    Правила розміщення зовнішньої реклами в Кремінській громаді, які досконально регламентують порядок отримання дозволів на розміщення зовнішньої реклами, з урахуванням актів чинного законодавства в галузі зовнішньої реклами, створюють прозору систему прийняття рішень виконкомом міської ради про надання або відмову у наданні дозволів на розміщення зовнішньої реклами.
    За результатами проведення повторного відстеження можна зробити висновок, що регуляторний акт – рішення сесії Кремінської міської ради «Про затвердження Правил розміщення зовнішньої реклами на території Кремінської територіальної громади» від 30.09.20120 № 9/6, є доцільним, відповідає вимогам чинного законодавства та не потребує внесення змін або доповнень.

 

Т.в.о. заступника міського голови з питань
діяльності виконавчих органів ради                                 Наталя МАКОГОН

Read 375 times

Main Menu

Kremins'ka TG