Print this page
Четвер, 22 березня 2018 15:32

Всесвітній день водних ресурсів

Rate this item
(0 votes)

22 березня - всесвітній (міжнародний) день водних ресурсів (англ. World Water Day).


Міжнародний день водних ресурсів запроваджений Генеральною Асамблеєю ООН в 1993 році (резолюція № А/RES/47/193 «Проведення Міжнародного дня водних ресурсів»). Резолюцією відзначено, що враховуючи важливість водних ресурсів у розвитку економічної діяльності і соціального благополуччя, яка не отримує широкого усвідомлення, 22 березня кожного року оголошується Міжнародним днем води, який починає відзначатися з 1993 року.


Також резолюцією рекомендовано державам цього дня проводити заходи, присвячені підвищенню інформованості громадськості стосовно важливості збереження та освоєння водних ресурсів. Щороку, ці заходи здійснюються шляхом публікації і поширення агітаційної інформації, організації конференцій, круглих столів, семінарів і виставок.


Метою проведення заходів, присвячених цій даті, є привернення уваги до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання.


У 2000 році ООН прийняла Декларацію тисячоліття. Розроблена спеціальна Програма дій на ХХІ століття, метою якої є забезпечення кожного жителя нашої планети чистою питною водою.


Проект ЄС "Поліпшення доступу до води в постраждалій від конфлікту громаді м. Кремінна" закликає жителів міста Кремінна активно долучатися до збереження наших водних ресурсів та їх раціонального використання.

Read 824 times