Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Середа, 05 лютого 2020 14:10

Координаційна нарада керівників правоохоронних органів з питань протидії злочинності на території району за підсумками 2019 року

03.02.2020 у Кремінському відділі Сєвєродонецької місцевої прокуратури за участю керівників правоохоронних органів, які обслуговують територію Кремінського району відбулась координаційна нарада з порядком денним «Про стан протидії злочинності та корупції на території Кремінського району за підсумками 2019 року».

На нараду були запрошені керівники органів державної влади, місцевого самоврядування.

Обговоривши результати роботи правоохоронних органів упродовж 2019 року нарада відзначила, що вжиті скоординовані заходи в цілому сприяли покращенню стану законності і правопорядку в районі, проте окремі питання потребують додаткової уваги та вжиття узгоджених заходів протягом поточного періоду 2020 року.

Завдяки вжитим спільним заходам, у тому числі координаційного характеру, відбулися позитивні зрушення в організації роботи щодо профілактики і протидії злочинності.

Вдалося закріпити тенденцію до зменшення кількості облікованих злочинів. Позитивним є значне зменшення кількості тяжких злочинів та злочинів середньої тяжкості. Разом з цим, злочинів невеликої тяжкості скоєно дещо більше.
Досягнуто зменшення кількості злочинів проти власності, відсутні вимагання, зменшилась кількість грабежів та шахрайств, не допущено зростання кількості скоєних розбоїв.
Суттєво зменшилась кількість облікованих злочинів проти громадського порядку та моральності, у першу чергу за рахунок зменшення хуліганства.
Відсутні випадки вчинення злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканності особи.
Дещо знижено результативність виявлення злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інших злочинів проти здоров’я населення, зокрема фактів їх збуту.
Більш як наполовину зменшилось число злочинів проти безпеки руху та експлуатації транспорту.
Аналогічно рівню попереднього року обліковано злочинів у сфері службової діяльності та професійної діяльності.
На третину збільшилась кількість вчинених злочинів проти життя та здоров’я особи, за рахунок вчинення злочинів невеликої та середньої тяжкості.
Наполовину зменшилася кількість злочинів вчинених у групі осіб та у стані алкогольного сп’яніння, та третину фактів скоєння рецидивних злочинів, скоєних неповнолітніми.
Досягнуто вищий за середньообласний рівень розкриття кримінальних правопорушень, у тому числі і минулих років.
Активізовано роботу щодо стану досудового розслідування та розкриття окремих категорій кримінальних правопорушень.
Проте додаткової уваги потребує організація досудового розслідування кримінальних правопорушень про злочини невеликої та середньої тяжкості, розпочатих після 16.03.2018.
Відсутні факти направлення до суду обвинувальних актів за фактами порубки лісу та у земельній сфері.

Попри значний залишок кримінальних проваджень про злочини у бюджетній сфері у слідчому підрозділі поліції, до суду обвинувальні акти цієї категорії не направлялись.

Хоча рівень розшуку злочинців і є вищим за середньообласний, проте розшук безвісно зниклих осіб перебуває на низькому рівні, а кількість таких осіб щороку зростає.

Недостатніми є результати діяльності оперативних підрозділів правоохоронних органів із здійснення оперативно-розшукової діяльності злочинів у сфері службової діяльності, розпорядження бюджетними коштами, зокрема при здійсненні закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти, ремонту доріг, документування фактів одержання неправомірної вигоди посадовими особами.

З метою підвищення ефективності боротьби зі злочинністю та узгодження діяльності правоохоронних органів нарадою затверджені спільні організаційно-практичні заходи на наступний період.

 

Начальник Кремінського відділу
Сєвєродонецької місцевої прокуратури                         Є.О. Сукач

Read 902 times
Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG