Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Понеділок, 13 грудня 2021 09:57

Протидія корупції

Незважаючи на численні попередження про неминучу відповідальність за вчинення корупційних правопорушень та правопорушень, пов’язаних з корупцією, продовжують мати місце факти порушення антикорупційного законодавства.

Так, упродовж листопада 2021 року Кремінським відділом Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області забезпечено участь у судовому розгляді 2 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, стосовно колишнього депутата та працівника правоохоронного органу за фактом порушення вимог фінансового контролю (ч. 1 ст. 172 – 6 Кодексу України про адміністративні правопорушення - несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Під час судового розгляду встановлено, що суб’єкти декларування, припинивши минулого року свої повноваження, несвоєчасно без поважних причин подали декларації перед звільненням за 2020 рік у встановлений законом термін.

Кремінський районний суд Луганської області, погодившись з доводами прокурора, визнав посадовців винними та застосував до кожного стягнення у виді штрафу.

Судові рішення набрали законної сили.

 

Прокурор Кремінського відділу
Сєвєродонецької окружної прокуратури             Ігор БАРАБАШЕВ

Read 416 times
Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG