Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 28 січня 2022 10:00

Щодо встановлення мінімальних роздрібних цін на пластикові пакети

З 1 лютого 2022 року почне діяти чергова законодавча норма щодо обмеження використання пластикових пакетів на території України, якою вводяться мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети.

Таке рішення ухвалив на своєму засіданні Кабінет Міністрів України 20 грудня 2021 року (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1387-2021-%D0%BF#Text).

Отже, пластиковий пакет у формі рукава з дном та відкритою горловиною із стінками товщиною понад 50 мікрометрів:

  • 2,00 грн — пакети без ручок і без бокових складок;
  • 2,50 грн — без ручок (з боковими складками); з ручками (без бокових складок);
  • 3,00 грн — з ручками й з боковими складками.

Встановлені мінімальні роздрібні ціни застосовуються під час платного надання пластикових пакетів, призначених для пакування та/або транспортування товарів і продуктів кінцевим споживачам, в об’єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг, в яких може здійснюватися розповсюдження пластикових пакетів.

Ці роздрібні ціни є мінімально допустимим рівнем цін на пластикові пакети (незалежно від ширини, довжини, глибини бокових складок, нанесеного маркування), який може застосовуватися суб’єктом господарювання, що здійснює розповсюдження пластикових пакетів.

Мінімальні роздрібні ціни не поширюються на: біорозкладні пластикові пакети; надтонкі пластикові пакети шириною до 225 міліметрів (без бокових складок), глибиною до 345 міліметрів (з урахуванням бокових складок), довжиною до 450 міліметрів (з урахуванням ручок), що призначені для пакування та/або транспортування свіжої риби, м’яса та продуктів із них, сипучих продуктів, льоду та розповсюджуються в об’єктах роздрібної торгівлі як первинна упаковка.

 

Відділ економічного аналізу та розвитку
Управління економіки Кремінської міської ради

Read 281 times
Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG