Print this page
Субота, 29 червня 2019 12:44

Протокол №59 від 19.06.2019 (47 сесія)

Україна
КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА
СЬОМОГО СКЛИКАННЯ


ПРОТОКОЛ № 59

засідання постійної депутатської комісії

з питань соціально-економічного розвитку, планування, бюджету та фінансів

 

м. Кремінна                                                                                                 „19” червня 2019 р.

                                                                                                                      10.00, конф. зал.

 

На засіданні присутні 4 члена комісії: Кравченко В.І., Гриценко Л.А., Несчетний А.А., Гнелицький К.С.

Відсутні 1 член комісії: Нагорянський О.В.

Засідання комісії є правомочне.

Запрошені: секретар міської ради Пилипенко Е.В., перший заступник міського голови Дзивульський Г.А., заступник міського голови Макогон Н.М., начальник землевпорядного відділу Пруденко О.П., головний спеціаліст з юридичних питань Редя А.Г., головний лісничий Кремінського ДЛМГ Андрєєв В.В., начальник Кремінського міськрайонного відділу головного управління ДСНС України у Луганській області Павлов А.М.

Засідання комісії проводиться за участю членів постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, розвитку суб’єктів малого підприємництва, торгівлі та побуту, транспорту та зв’язку.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

Розгляд профільних та інших питань, які виносяться на 47 сесію міської ради.

Інформація: головного спеціаліста з юридичних питань Реді А.Г., першого заступника міського голови Дзивульського Г.А., заступника міського голови Макогон Н.М., начальника землевпорядного відділу Пруденко О.П.

 

  1. Про затвердження Плану дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату міста Кремінна на 2019-2030 роки.

 

СЛУХАЛИ:

Макогон Н.М., яка оголосила, що у зв’язку з приєднанням Кремінської міської ради до європейської ініціативи «Угода мерів» і взяття на себе зобов’язань скоротити на своїй території викиди СО2 (та, за можливості інших парникових газів) щонайменше на 30% до 2030 року за рахунок заходів з підвищення енергоефективності та використання відновлювальних джерел енергії, а також підвищити стійкість за рахунок адаптації до наслідків зміни клімату, з метою забезпечення сталого розвитку, підвищення ефективності використання енергетичних ресурсів пропонується затвердити План дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату міста Кремінна на 2019-2030 роки, який додається до проекту рішення.

А також, ознайомила з відповідним проектом рішення з додатками.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про затвердження Плану дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату міста Кремінна на 2019-2030 роки».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про встановлення ставок єдиного податку на 2020 рік.

 

СЛУХАЛИ:

Макогон Н.М., яка оголосила, що Відповідно до п. 293.1 ст. 293, пп.1 п. 293.2 ст.293 Податкового кодексу України пропонується встановити ставки єдиного податку для платників першої групи у відсотках від прожиткового мінімуму, встановленого на 1 січня 2020 року, а для платників другої групи у відсотках від мінімальної заробітної палати, встановленої законом на 1 січня 2020 року згідно з додатком до проекту рішення. Платники податку, об’єкт оподаткування, база оподаткування, порядок обчислення податку, податковий період, строк та порядок сплати податку, строк та порядок подання звітності про обчислення і сплату податку, податкові пільги та їх порядок застосування визначаються Податковим кодексом України

А також, ознайомила з відповідним проектом рішення з додатками.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про встановлення ставок єдиного податку на 2020 рік».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на 2020 рік.

 

СЛУХАЛИ:

            Макогон Н.М., яка оголосила, що відповідно до статті 266 Податкового кодексу України, пункту 24 частини першої статті 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” пропонується установити на території Кремінської міської ради:

1) ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, згідно з додатком 1 до проекту рішення;

         2) пільги для фізичних та юридичних осіб, надати відповідно до підпункту 266.4.2 пункту 266.4 статті 266 Податкового кодексу України, за переліком згідно з додатком 2 до проекту рішення.

А також, ознайомила з відповідним проектом рішення з додатками.

Кравченко В.І., який надав пропозицію включити ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС до переліку категорії осіб, яким надаються пільги по сплаті податку на майно.

            Членів комісії, які підтримали пропозицію голови комісії.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповненням і винести на розгляд сесії проект рішення «Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на 2020 рік».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про встановлення ставки транспортного податку на 2020 рік.

 

СЛУХАЛИ:

Макогон Н.М., яка оголосила, що на підставі статті 7, 8, 10, 12, 267 Податкового кодексу України пропонується наступне:

  1. Встановити на території Кремінської міської ради на 2020 рік транспортний податок.

  2. Платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що відповідно до підпункту 267.2.1 пункту 267.2 Податкового кодексу України є об’єктами оподаткування.

  3. Об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

  4. Базою оподаткування є легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування відповідно до підпункту 267.2.1 пункту 267.2 статті 267 Податкового кодексу України.

  5. Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування відповідно до підпункту 267.2.1 пункту 267.2 статті 267 Податкового кодексу України.

А також, ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про встановлення ставки транспортного податку на 2020 рік».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про встановлення туристичного збору на 2020 рік.

 

СЛУХАЛИ:

Макогон Н.М., яка оголосила, що на підставі статті 7, 10, підпункту 12.3 статті 12, статті 268 Податкового кодексу України пропонується встановити на території Кремінської міської ради на 2020 рік туристичний збір та затвердити Порядок про оподаткування туристичним збором відповідно з додатком до проекту рішення і ознайомила з відповідним проектом рішення з додатками.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про встановлення туристичного збору на 2020 рік».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про встановлення ставок та пільг зі сплати земельного податку на 2020 рік в адміністративних межах Кремінської міської ради.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила, що відповідно до абзацу другого і третього пункту 284.1 статті 284 Податкового кодексу України пропонується установити на території Кремінської міської ради:

  • ставки земельного податку згідно з додатком до проекту рішення;

  • пільги для фізичних та юридичних осіб, надавати відповідно до пункту 284.1 статті 284 Податкового кодексу України, за переліком згідно з додатком до проекту рішення.

3) платники податку, об’єкт оподаткування, база оподаткування, порядок обчислення податку, податковий період, строк та порядок сплати податку, строк та порядок подання звітності про обчислення і сплату податку визначаються відповідно до статтей 269, 270, 271, 273, 285, 286, 287 Податкового кодексу України.

А також, ознайомила з відповідним проектом рішення з додатками.

Андрєєва В.В., який доповів про фінансово-економічний стан Кремінського ДЛМГ і озвучив лист з проханням надати пільгу зі сплати земельного податку.

Макогон Н.М., яка доповіла, що підприємством не надані фінансові документи, які підтверджують не спроможність Кремінського ДЛМГ сплачувати податок у повному обсязі. Від надання 100% пільги міський бюджет втратить 707 тис.грн.

Кравченко В.І., який надав пропозицію зустрітися до сесії з керівництвом Кремінського ДЛМГ, яке повинне підготувати відповідні розрахунки і надати фінансові документи. А поки проект рішення погодити комісією таким як є.

Павлова А.М., який надав інформацію щодо фінансування з державного бюджету ДПРЧ – 21 та пропозицію надати 100% пільгу по сплаті податку за землю.

Макогон Н.М., надала інформацію депутатам, що відповідно до діючого законодавства пільга не може бути надана окремій державній установі, а всім закладам та установам які фінансуються з державного бюджету і знаходяться на території міста.

Кравченко В.І., який надав пропозицію не звільняти рятувальну службу району від сплати податку на землю, а повернути річний розмір оплати у вигляді цільової субвенції на оновлення та поповнення матеріально-технічної бази.

Дзивульського Г.А., який наголосив, що відповідно до Бюджетного кодексу оплата податків є захищеною статтею і у загальному кошторисі фінансування ДПРЧ-21 дані кошти повинні бути передбачені.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення і винести на розгляд сесії проект рішення «Про встановлення ставок та пільг зі сплати земельного податку на 2020 рік в адміністративних межах Кремінської міської ради».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про встановлення розміру орендної плати за земельні ділянки, які перебувають у комунальній власності територіальної громади м. Кремінна на 2020 рік.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила, що відповідно до ст. 12 Земельного кодексу України, Податкового Кодексу України, Закона України «Про оренду землі» пропонується встановити з 01.01.2020 року розмір орендної плати за земельні ділянки, які перебувають у комунальній власності територіальної громади м. Кремінна, а саме:

№ п/п

Вид цільового призначення земельної ділянки

Площа земельної ділянки, м²

% від нормативної грошової оцінки

1

Землі сільськогосподарського призначення

 

 

1.1

Для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та фермерського господарства

-

3%

1.2

Для ведення особистого селянського господарства

-

3%

1.3

Для індивідуального та колективного садівництва

-

3%

1.4

Для городництва

-

3%

1.5

Для сінокосіння та випасання худоби

-

3%

1.6

Для іншого сільськогосподарського призначення

-

3%

2

Землі житлової та громадської забудови

 

 

2.1

Для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)

-

1%

2.2

Для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку

-

1%

2.3

Для будівництва і обслуговування будівель тимчасового проживання (гуртожиток тощо)

-

1%

2.4

Для будівництва індивідуальних гаражів та колективного гаражного будівництва

-

3%

2.5

Для іншої житлової забудови

-

1%

2.6

Для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги (стоматологічні кабінети, приватні клініки тощо)

до 100

12%

з 101 і більше

10%

2.7

Для будівництва та обслуговування громадських організацій

до 100

10%

з 101 і більше

8%

2.8

Для будівництва та обслуговування будівель закладів культурно-просвітницького обслуговування

до 100

12%

з 101 і більше

10%

2.9

Для будівництва та обслуговування будівель торгівлі які встановлюються для фізичних осіб (магазини, аптеки, склади, МАФ тощо)

до 50

12%

з 51 до 100

10%

з 101 до 200

8%

з 201 до 300

6%

з 301 до 500

5%

з 501 до 1500

4%

з 1501 і більше

3%

2.9.1

Для будівництва та обслуговування будівель торгівлі які встановлюються для юридичних осіб (магазини, аптеки, склади, МАФ тощо)

 до 100

12%

з 101 до 500

10%

з 501 до 1000

8%

з 1001 і більше

5%

2.9.2

Для будівництва та обслуговування автозаправних станцій

-

12%

2.10

Для будівництва та обслуговування туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування( кафе, ресторани, бари, закусочні, літні майданчики та інші)

до 100

12%

з 101 до 500

8%

з 501 до 1000

6%

з 1001 і більше

4%

2.11

Для будівництва та обслуговування будівель кредитно-фінансових установ

-

12%

2.12

Для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури

-

5%

2.13

Для будівництва та обслуговування будівель закладів комунального обслуговування (підприємства комунальної форми власності)

-

3%

2.14

Для будівництва та обслуговування закладів побутового обслуговування (перукарні, ательє, ремонтні майстерні, фотоательє тощо)

до 100

6%

з 101 і більше

4%

2.15

Для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови (офіси, контори тощо)

до 100

10%

з 101 до 500

8%

з 501 і більше

6%

3.

Землі промисловості, транспорту, зв’язку та іншого призначення

-

 

3.1

Для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд технічної інфраструктури (виробництво та розподілення газу)

-

12%

3.2

Для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості

до 1000

6 %

з 1001 до 10000

5%

з 10001 до 50000

4%

з 50001 і більше

3%

3.3

Для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства

до 5000

5%

з 5001 і більше

4%

3.4

Для розміщення та експлуатації будівель і споруд додаткових транспортних послуг та допоміжних операцій (шино-монтажна майстерня, платна автостоянка, станція техобслуговування тощо)

до 100

10%

з 101 до 500

6%

з 501 і більше

3%

3.5

Для розміщення та експлуатації інших технічних засобів зв’язку (мобільний зв'язок, телефонний зв’язок тощо)

до 100

12%

з 101 до 500

10%

з 501 і більше

8%

3.6

Для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної та теплової енергії

 

3%

 

А також, ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про встановлення розміру орендної плати за земельні ділянки, які перебувають у комунальній власності територіальної громади м. Кремінна на 2020 рік».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про внесення змін до рішення сесії Кремінської міської ради від 13.03.2019 №43/11 «Про передачу функції надання ритуальних послуг на території м.Кремінна».

 

СЛУХАЛИ:

            Дзивульського Г.А., який оголосив, що у зв’язку з виявленою технічною помилкою, відповідно до  Закону України «Про поховання та похоронну справу», наказу Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства «Про затвердження нормативно-правових актів щодо реалізації Закону України «Про поховання та похоронну справу», положення ст. 78 Господарчого кодексу України, 316, 317,318,319,320, п. 2 ст.324 Цивільного кодексу України пропонується внести зміни до п.1 рішення сесії Кремінської міської ради від 13.03.2019 №43/11 «Про передачу функції надання ритуальних послуг на території м.Кремінна» та викласти його в наступній редакції:

«Передати функції надання ритуальних послуг на території м.Кремінна у відповідності до Закону України «Про поховання та похоронну справу» (КВЕД 96.03.0) з комунального підприємства «КРЕМІННА-КОМУНСЕРВІС» на Дочірнє підприємство «КРЕМІНСЬКЕ КОМГОСПОДРСТВО» комунального підприємства «КРЕМІННА-КОМУНСЕРВІС».

А також, ознайомив з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про внесення змін до рішення сесії Кремінської міської ради від 13.03.2019 №43/11 «Про передачу функції надання ритуальних послуг на території м.Кремінна»».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про передачу багатоквартирного житлового будинку № 1 по площі Красна з балансу ДП «КРЕМІНСЬКЕ КОМГОСПОДАРСТВО» на баланс об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) «Мрія 2019».

 

СЛУХАЛИ:

Дзивульського Г.А., який оголосив письмове звернення голови правління ОСББ «Мрія 2019» Полтавського М.Б. про передачу житлового будинку №1 по площі Красна на баланс і в оперативне управління даного ОСББ та пропозицію надати дозвіл на безоплатну передачу багатоквартирного житлового будинку №1 по площі Красна в місті Кремінна з балансу ДП «КРЕМІНСЬКЕ КОМГОСПОДАРСТВО» КП «КРЕМІННА-КОМУНСЕРВІС» на баланс та в оперативне управління об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Мрія 2019»

А також, ознайомив з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про передачу багатоквартирного житлового будинку № 1 по площі Красна з балансу ДП «КРЕМІНСЬКЕ КОМГОСПОДАРСТВО» на баланс об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) «Мрія 2019»».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про передачу в позичку комунального майна.

 

СЛУХАЛИ:

           Редю А.Г., який оголосив, що з метою належного утримання та своєчасного обслуговування об’єктів благоустрою пропонується передати в позичку житлово-будівельному кооперативу “Елочка” наступне обладнання:

 – дитячу гірку “Малютка” у кількості 1 штуки на суму 5850,00 грн з ПДВ;

 – ігрову альтанку “Дельфіни” у кількості 1 штуки на суму 12528,00 грн з ПДВ;   

 – гойдалку “Мрія” у кількості 1 штуки на суму 11622,00 грн з ПДВ.

А також, ознайомив з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про передачу в позичку комунального майна».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про внесення змін у рішення сесій щодо ліквідації комунальних підприємств.

 

СЛУХАЛИ:

Редю А.Г., який оголосив, що з метою забезпечення ліквідації комунальних підприємств Кремінської міської ради, які перебувають у стані припинення пропонується наступне:

1.Внести зміни у п.2,3,4 рішення Кремінської міської ради від 20.03.2013 №34/15, виклавши їх у такій редакції:

«2. Призначити ліквідаційну комісію комунального підприємства “Кремінський комбінат комунальних підприємств” (ідентифікаційний код юридичної особи 20160836) у складі:

  1. Голова комісії – Редя Андрій Геннадійович.

  2. Члени комісії –

Смалько Наталя Миколаївна;

Фещенко Олександр Володимирович.

Визначити, що рішення з усіх питань у ліквідаційній процедурі приймаються тільки через розгляд на сесії Кремінської міської ради».

  1. П.6 та п.7 рішення Кремінської міської ради від 20.03.2013 №34/15 виключити.

  2. Внести зміни у п.2 рішення Кремінської міської ради від 05.09.2012 №28/26, виклавши його у такій редакції:

«2. Призначити ліквідаційну комісію комунального підприємства “Житлово-експлуатаційна контора №1” (ідентифікаційний код юридичної особи 20160881) у складі:

Голова комісії – Редя Андрій Геннадійович.

Члени комісії –

Смалько Наталя Миколаївна;

Фещенко Олександр Володимирович.

6.Визначити, що рішення з усіх питань у ліквідаційній процедурі приймаються тільки через розгляд на сесії Кремінської міської ради».

А також, ознайомив з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про внесення змін у рішення сесій щодо ліквідації комунальних підприємств».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про внесення змін у рішення сесій щодо ліквідації комунальних підприємств.

 

СЛУХАЛИ:

Редю А.Г., який оголосив, що у зв’язку з визнанням недійсним свідоцтва про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації газети “Міські вісті” згідно з наказом Головного територіального управління юстиції у Луганській області від 02.01.2019 №1/В пропонується наступне:

  1. Припинити комунальне підприємство “Редакція видання Кремінської міської ради “Міські вісті” (ідентифікаційний код юридичної особи 32570696), засновником якого є Кремінська міська рада, шляхом його ліквідації.

  2. Призначити ліквідаційну комісію комунального підприємства “Редакція видання Кремінської міської ради “Міські вісті” (ідентифікаційний код юридичної особи 32570696) у складі:

Голова комісії – Редя Андрій Геннадійович.

Члени комісії –Смалько Наталя Миколаївна;

Фещенко Олександр Володимирович.

  1. Визначити, що рішення з усіх питань у ліквідаційній процедурі приймаються тільки через розгляд на сесії Кремінської міської ради.

  2. Здійснювати ліквідацію підприємства у порядку, передбаченому ст. 111 Цивільного кодексу України, Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” та Кодексом України з процедур банкрутства після набрання ним чинності.

  3. Строк заявлення кредиторами своїх вимог до комунального підприємства “Редакція видання Кремінської міської ради “Міські вісті” становить чотири місяці з дня оприлюднення повідомлення про рішення щодо припинення юридичної особи

А також, ознайомив з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про внесення змін у рішення сесій щодо ліквідації комунальних підприємств».

Прийнято одноголосно.

 

 

ГОЛОВА КОМІСІЇ                                                                                               В.І. КРАВЧЕНКО

 

СЕКРЕТАР КОМІСІЇ                                                                                            Л.А. ГРИЦЕНКО

Read 806 times