accordion menu jquery

Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Середа, 31 травня 2023 17:17

Освіта: рік незламності. Крокуємо до Перемоги!

Ось і завершився 2022-2023 навчальний рік. Рік випробувань і нових досягнень, за час якого ми стали мудрішими, дорослішими, сильнішими. Він проходив у період дії воєнного стану, і разом ми пережили навчання без світла, а іноді й без зв’язку, без живого спілкування, під ракетними обстрілами й з численними тривогами. Однак, ми тримаємо свій освітній стрій і дякуємо всім: Збройним силам України, енергетикам, рятувальникам, педагогам за можливість учитися і не втрачати зв’язок з нашою Кремінською родиною.

За цей рік ліцеїсти освітніх закладів Кремінщини стали учасниками і переможцями численних інтелектуальних змагань, творчих конкурсів, проєктів, акцій. У період з жовтня по грудень 2022

року в громаді, на міському рівні, були проведені учнівські олімпіади з 11 навчальних предметів, учасниками яких стали 143 учні. Три учениці-переможниці, Марія Приходько (Кремінський ліцей №5), Софія Мочук (Кремінський ліцей №2), Аліна Троць (Кремінський ліцей №3), у квітні-травні 2023-го представляли нашу область на ІV-му, фінальному етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з української мови та літератури, біології.

Уперше п’ять юних, талановитих філологів Кремінщини, учні 5-9 класів, Марія Тарасова (Кремінський ліцей №5), Олексій Соловйов (Кремінський ліцей №5), Анна Усанова (Кремінський ліцей №2), Анастасія Грудняк (Кремінський ліцей №4), Єгор Кошелев (Кремінський ліцей №5) здобули перемогу в ІV, фінальному, усеукраїнському етапі ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської творчості ім. Тараса Шевченка. Сім учнів 5-11 класів, Марія Валковська (Кремінський ліцей №2), Олексій Соловйов (Кремінський ліцей №5), Маргарита Алексєєва (Кремінський ліцей №2), Микола Черний, Марія Приходько (Кремінський ліцей №5), Катерина Чернявська (Кремінський ліцей №5), Владислав Пономарьов (Кремінський ліцей №5) вибороли перемогу в ІІІ етапі (обласному) ХХІІІ Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика.
Вихованці наукового товариства «Промінь» Кремінського ліцею №5, слухачі очно-заочної школи Луганської обласної малої академії наук України, здобули п’ять перших місць і стали найкращими на обласному етапі конкурсу-захисту. Це учні-науковці Кремінського ліцею №5: Владислав Пономарьов, Марія Кудріна, Марія Руднєва, Марія Приходько, Єгор Кошелев. Вони представили Кремінську громаду й на всеукраїнському етапі, чекаємо результатів.

Маємо перемоги у ІІІ (обласному) етапі ХХІІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням, «Об’єднаймось ж, брати мої», як здобули Марія Приходько та Марія Кудріна, Валерія Савченко (Кремінський ліцей №5).

Учні Кремінських ліцеїв брали участь у конкурсі малюнків «Кольори перемоги», фотоконкурсі творчих робіт «Луганщина – мій рідний край», фотовиставці до Дня Соборності України «Україна – це ми», у змаганнях з прикладного орієнтування та топографії Чемпіонату Луганської області, зі спортивного орієнтування Чемпіонату Луганської області, Чемпіонаті Луганської області з плетіння вузлів, краєзнавчих читаннях до Дня героїв Небесної Сотні, обласних літературних читаннях, присвячених Дню Соборності України та Дня пам’яті Героїв Крут, обласній вікторині до Дня ЗСУ, патріотичному спортивно-пізнавальному заході серед школярів «Олімпійська спадщина сучасної України», у яких є численні перемоги наших учнів з усіх ліцеїв Кремінної.

Ми були учасниками Швейцарсько-українських проєктів DECIDE, а саме тренінгів з відеозйомки та монтажу (команди Кремінського Ліцею №3 та Кремінського №5), а також тренінгу зі Scratch програмування (команда Кремінського ліцею №2).

Робота (відеоролик) Рою «Кремінь» Кремінського ліцею №4, як переможець обласного етапу фестивалю-огляду «Ватра» у рамках заходів військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), представить Луганську область на Всеукраїнському фестивалі.

Сьогодні випускниками 11 класів, які здобули повну загальну середню освіту, стали 93 учні. Вісім з них, Марія Рухлєвіч (Кремінський ліцей №1), Олеся Чапліна, Аліна Чехута, Назар Камєнєв, Іван Скачков (Кремінський ліцей №2), Микола Мацегора (Кремінський ліцей №4), Владислав Пономарьов, Єлизавета Булах (Кремінський ліцей №5) нагородженні золотою медаллю «За високі досягнення у навчанні», чотири учні - срібною медаллю «За досягнення у навчанні»: Дар’я Воробйова, Марія Кудріна, Софія Лесик, Валерія Савченко (Кремінський ліцей №5). 16 учнів 9-х класів отримають свідоцтво про здобуття базової освіти з відзнакою.

Кожен навчальний рік не схожий на інший. Цей, попри всі випробування, став переможним для наших учнів і вчителів. Віримо, що скоро Перемога буде на нашій рідній Луганщині та Кремінщині.

Слова Подяки сьогодні звучать нашим учням - за відповідальність і наполегливість, нашим батькам - за підтримку та допомогу, нашим Учителям – за вашу мудрість і невтомну працю.

Особлива подяка усім керівникам Кремінських ліцеїв.

До зустрічі в новому навчальному році!

З повагою і найкращими побажаннями,
Управління освіти, культури, молоді та спорту,

керівництво Кремінської міської військової адміністрації

Read 256 times
Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG