accordion menu jquery

Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Вівторок, 09 травня 2023 09:07

Єдині з Україною: візит представниці Кремінської міської ВА у складі української делегації до США в рамках програми «Відкритий Світ»

Єдині з Україною: заступниця начальника Кремінської міської військової адміністрації Наталя Макогон у складі української делегації відвідала США в рамках програми «Відкритий Світ».

Програма «Відкритий світ» покликана зміцнювати взаєморозуміння й співробітництво між Україною та Сполученими Штатами шляхом надання можливості українським лідерам різних галузей зустрітися зі своїми американськими колегами, обмінятися досвідом та ідеями.

Цього року повномасштабна війна росії проти нашої держави дещо змінила вектор програми. Основна мета візиту українців до США полягала не тільки в перейманні досвіду та налагодженні партнерських відносин, а також і в тому, щоб по максимуму розповісти американцям про події в Україні та спільно обговорити шляхи нашого відновлення.

Тож, наприкінці квітня до Вашингтону приїхали делегати з України від Кременчуцької, Зеленодольської, Шульгинської та Кремінської громад.
У перші дні перебування в Штатах учасники поїздки відвідали офіс NSCA та побували на одному з наймасштабніших шоу Virginia International Tattoo. Це Міжнародна виставка військових оркестрів, яка проводиться в історичному морському місті Норфолк штату Вірджинія. У заході щорічно беруть участь понад 1000 артистів з різних країн світу. А цьогоріч до Міжнародного військового фестивалю долучилася жіноча барабанна група з Одеси Crazy Drummers.

«Вперше Україна узяла участь в цьому масштабному та видовищному Міжнародному параді, - розповіла Наталя Макогон, - Більш того, саме українцям було надано право відкрити фестиваль НАТО! Деякі учасники парадної ходи тримали в руках українські прапори, а одна з трибун підсвічувалася жовто-блакитними кольорами. Буквально на кожному кроці, під час кожної зустрічі відчувалася надзвичайна підтримка України та шанобливе ставлення до нас».

Перебуваючи в Америці, Наталя Макогон спільно з делегацією здійснила серію корисних зустрічей. Наприклад, відвідала пожежно-рятувальну службу міста Норфолк, а також Департамент управління з надзвичайних ситуацій штату Вірджинія. Дізналася про роботу цих служб в США та практики, які можуть бути корисними для України. А директорка Департаменту соціальних служб Норфолка Denise Gallop ознайомила українців з низкою соціальних послуг, які надаються в місті. Спільно з представниками Конгресу штату Вірджинія обговорили низку важливих тем, пов'язаних з ситуацією в Україні, зокрема, післявоєнне розмінування територій, проблеми навколишнього середовища та глобального потепління.

В один із днів українська делегація відвідала чергове засідання міської ради Норфолка, де разом з представниками міської влади обговорили питання безпеки та стабільності в Україні, співпрацю та можливості для майбутніх спільних проєктів.
Також українці ознайомилися з роботою місцевих комунальних служб, оглянули водоочисні споруди, вивчили особливості переробки твердих побутових відходів в Америці.

«Ця поїздка видалася дуже насиченою та корисною для обох сторін. Ми не тільки навчалися та ділилися досвідом, а й багато спілкувалися: з американськими колегами, з представниками НАТО, з пересічними мешканцями країни, - підсумовує своє відрядження Наталя Макогон, - Коли люди дізнавалися, що ми з України, то кожен волів якось підтримати нас, зробити подарунок нашим родинам, а також з перших вуст почути про ситуацію в нашій державі. І ми розповідали: про міста, знищені російським агресором, про злочини, скоєні військовими рф на окупованих територіях, про весь той геноцид, який зараз вчиняє росія. І нами, нашою силою, вірою, мужністю та згуртованістю справді захоплюється увесь світ! Ми в цьому вкотре переконалися. А ще нас запевнили: США завжди непохитно підтримуватиме територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України».

Read 94 times
Kremins'ka TG