accordion menu jquery

Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Четвер, 04 травня 2023 15:27

Став «членом ТВК» псевдореферендуму за приєднання до рф: підозрюються місцевий мешканець

За процесуального керівництва Кремінського відділу Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської обласної викрито жителя м. Кремінна Луганської області, який допомагав ворогу в організації нелегітимного референдуму на тимчасово окупованих територіях щодо входження до складу рф.

Слідством встановлено, що він безпосередньо брав участь у проведенні 23-27 вересня 2022 року незаконного волевиявлення серед місцевого населення. Під час здійснення противоправної діяльності місцевий мешканець добровільно виконував функції так званого «члена територіальної виборчої комісії», створеної окупаційною владою держави-агресора.

Крім цього, він складав списки виборців, ідентифіковував осіб, що прийшли для голосування, видавав «бюлетені». Також у складі «виборчих комісій» забезпечував підрахунок голосів та складання «протоколу» так званого «референдуму».

На підставі зібраних доказів жителю Кремінної заочно повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110), та участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території ( ч. 5 ст. 111-1).

Останньому загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ України в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Read 95 times
Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG