accordion menu jquery

Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Понеділок, 14 лютого 2022 16:07

Зустріч працівників Кремінської громади з представниками Головного управління ДПС у Луганській області (декларування громадянами доходів)

Сьогодні, 14 лютого, відбулась зустріч працівників Кремінської громади з представниками Головного управління ДПС у Луганській області, де було повідомлено про те, що з 01.01.2022 стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2021 року, і триватиме вона до 30 квітня 2022 року (включно).
Проінформовано про категорії громадян, які обов’язково подають декларацію про майновий стан і доходи, в т. ч. за попередні податкові періоди. Зокрема, від продажу власної продукції тваринництва, якщо їх сума сукупно за рік перевищує 50 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року; від продажу власної сільськогосподарської продукції, якщо розмір земельних ділянок перевищує 2 га; від надання в оренду земельних паїв площею понад 2 га.
Окрім того, подати річну податкову декларацію зобов’язані мешканці громад, які минулого року отримали доходи від обробітку землі власною технікою в період сезонних польових робіт з комерційною метою.

Було наголошено про необхідність сплати податків до 31.07.2022, та зроблено акцент на тому, що сума задекларованих доходів повинна відображати реальні доходи.

Поряд з цим, звернено увагу, на тих платників податків, у яких відповідно норм розділу IV Податкового кодексу України виникає обов’язок подання податкової декларації про майновий стан і доходи:

  • платники податку, які отримали доходи від другого та наступних продаж рухомого (нерухомого) майна та у яких відсутній перерахований податок;
  • платники податку, які отримали у спадщину (дарунок) майно від фізичної особи, що не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення та у яких відсутній перерахований податок.

Було порушено питання, що відповідно до вимог підпункту 266.10.1 пункту 266.10 статті 266 та пункту 287.5 статті 287 Податкового кодексу України фізичні особи повинні сплатити податкові зобов’язання з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та земельного податку з фізичних осіб протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення рішення, в т.ч. сплатити в рахунок погашення існуючого податкового боргу за попередні податкові періоди.

Read 354 times
Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG