accordion menu jquery

Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 12 листопада 2021 13:47

Імунізація диких м’ясоїдних тварин проти сказу

Рубіжанським управлінням
Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області
розпочинається кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу

Складна епізоотична ситуація щодо сказу в Україні вимагає радикальних заходів, серед яких одне з основних місць займає пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин, ефективність якої доведена як в експериментальних, так і в польових умовах.

З метою виконання плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних заразних хвороб тварин на 2021 рік ухвалено розпочати проведення кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Починаючи з 16.11.2021 року на територіях мисливських угідь ДП «Кремінське ЛМГ» та землях резервного фонду розпочнеться проведення кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу робочими групами в складі спеціалістів ветеринарної медицини, представників ДП «Кремінське ЛМГ», за участю мисливців.

Стратегією проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин є обробка мисливських угідь шляхом розкладання принад з вакциною та здійсненням контролю за ефективністю імунізації тварин.

Приманка безпечна, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із різким запахом м’ясо-кісткового борошна. Всередині приманки знаходиться капсула із вакциною проти сказу. Прохання до жителів: при виявленні приманки не брати їх руками і не переносити їх з місця на місце, тим більше додому. Особливо застерегти дітей, при знайденні приманок з вакциною не гратись з нею, а тим більше не пробувати, не розламувати.

Держпродспоживслужба наголошує, що ліквідація сказу навіть на значних територіях нашої держави – цілком реальна справа за умови проведення комплексних заходів та наполегливої праці фахівців ветеринарної медицини, лісового та мисливського господарств, місцевого самоврядування, житлово-комунальних служб та громадських організацій.

 

Заступник начальника
Рубіжанського управління
Головного управління Держпродспоживслужби
в Луганській області                                                            Геннадій ГАЙДАШ

Read 424 times
Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG