Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 09 квітня 2021 15:44

ЗАЯВА ПРО НАМІРИ (будівництво критого легкоатлетичного манежу ЛОФЦ «Олімп»)

  1. Інвестор (замовник) Департамент будівництва, енергозбереження, архітектури та містобудування Луганської обласної державної адміністрації

Поштова адреса: 93400, м. Сєвєродонецьк Луганська обл., пр. Центральний, 59, е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

  1. Місцезнаходження майданчика (траси) будівництва:

вул.Дражевського,17-а, м.Кремінна, Кремінський р-н, Луганська обл.

  1. Характеристика діяльності (об'єкта):

Робочим проектом передбачається будівництво критого легкоатлетичного манежу Луганського обласного фізкультурного центра «Олімп» з пропускною спроможністю манежу – 40 осіб:

  • стандартне ядро легкоатлетичного манежу з біговою доріжкою для залу довжиною 200 м;
  • трибуни для глядачів до 70 місць;
  • кімнати для проживання спортсменів на 35-40 місць;
  • службові і адміністративні приміщення, господарських і технічних приміщень;
  • розміщення модульної котельні КУМ-В0.84 потужністю 840 кВт для опалення будівлі легко- атлетичного манежу протягом опалювального сезону;
  • виконання благоустрою території з облаштуванням замощень з урахуванням потреб маломобільних груп населення.

Паливом для котельні є природний газ низького тиску (густина 0,7526 кг/м3, теплота згоряння

8259 ккал/м3). Відведення продуктів згоряння від модульної котельні здійснюється по двом відокремленим металевим димарям (H=12 м), що проектуються зовні.

Експлуатація котельні здійснюється без постійної присутності обслуговуючого персоналу, з виведенням сигналу про роботу котельного обладнання на пульт в приміщення постійного перебування чергового персоналу в будівлі легкоатлетичного манежу. Періодичне обслуговування котельні передбачається однією особою (технічний персонал).

Благоустрій в межах даного проекту полягає в виконанні замощення тротуарною плиткою проїздів, майданчиків і тротуарів з урахуванням потреб ММГН.

Джерелом водопостачання будівлі легкоатлетичного манежу є існуючий міський господарсько-питний водопровід. Гаряче водопостачання приміщень манежу здійснюється від існуючої модульної котельні будівлі плавального басейну ЛОФЦ «Олімп». Каналізування об’єкта передбачено в міський колектор побутової каналізації через проектовану насосну станцію підкачки.

Для створення оптимальних умов повітряного середовища в приміщеннях легкоатлетичного манежу проектом передбачена припливно-витяжна вентиляція з механічним спонуканням. Повітрообмін у приміщеннях прийнятий відповідно до діючих норм – по кратностях повітрообміну та за розрахунком.

Зовнішнє пожежогасіння передбачається від двох наявних пожежних гідрантів (1й-по вул.Дражевського, 2й-поблизу будівлі басейну). Забезпечення протипожежної безпеки, проведення профілактичних заходів і гасіння пожежі в аварійних випадках передбачається силами ДПРЧ-21 ГУ ДСНС, розташованої в 3,3 км від об’єкта.

  1. Соціально-економічна необхідність проектованої діяльності:

Будівництво на території Луганської області критого легкоатлетичного манежу дасть можливість спортсменам тренуватися взимку, не виїжджаючи за межі Луганщини. Проектні заходи мають на меті створення комфортних і безпечних умов для тренувань українських олімпійців та паралімпійців.

  1. Потреба в ресурсах при будівництві і експлуатації:

    земельних
    на існуючій земельній ділянці 3,4656 га
    сировинних

    енергетичних (паливо, тепло, електроенергія):
    електроенергія          орієнтовно 139613 кВт/рік
    паливо (природний газ)     312,07 т/рік (414658 нм3/рік)
    водних           орієнтовно 5256 м3/рік
    трудових       чисельність персоналу манежу – 10 осіб
  1. Транспортне забезпечення (при будівництві і експлуатації): автотранспорт
  2. Екологічні та інші обмеження планованої діяльності: викиди від стаціонарних джерел повинні здійснюватися за наявності дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря (у відповідності з його умовами) та не перевищувати граничнодопустимих нормативів; відсутність прямого впливу на ґрунт, поверхневі та підземні води під час будівництва та експлуатації об’єкту; нормативне поводження з відходами, по акустичному впливу – допустимі рівні шуму; дотримання правил пожежної безпеки.
  3. Необхідна еколого-інженерна підготовка і захист Слабонесуча геологічна основа земельної ділянки, на якій відбувається будівництво легкоатлетичного манежу, зумовлює влаштування пальового фундаменту з гвинтовими серійними палями.
  4. Можливі впливи планованої діяльності (при будівництві і експлуатації) на навколишнє середовище:

клімат і мікроклімат            не впливає
повітряне      очікується в межах санітарно-гігієнічних норм
водне не впливає
ґрунт  не впливає
рослинний і тваринний світ, заповідні об'єкти  не впливає
навколишнє соціальне середовище (населення)          умовно прийнятний рівень ризику
навколишнє техногенне середовище      не впливає

  1. Відходи виробництва і можливість їх повторного використання, утилізації, знешкодження або безпечного захоронення: побутові відходи – 10,304 т/рік
  2. Обсяг виконання ОВНС: виконаний в обсязі вимог ДБН А.2.2-1-2003 «Склад і зміст матеріалів оцінки впливів на навколишнє середовище (ОВНС) при проектуванні і будівництві підприємств, будинків і споруд»
  3. Участь громадськості: інформування громадськості в ЗМІ
Read 375 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG