Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Четвер, 08 вересня 2022 14:17

2022/78. Про затвердження Положення про волонтерський хаб Кремінської МВА

КРЕМІНСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
СЄВЄРОДОНЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

07 вересня 2022 року

Кремінна

№01-01/78_

Про затвердження Положення про
волонтерський хаб Кремінської міської
військової адміністрації

 З метою дотримання прав, свобод та законних інтересів внутрішньо переміщених осіб, надання допомоги особам, постраждалим від збройної агресії російської федерації та запровадженням на території України воєнного стану, на підставі розпорядження начальника Кремінської міської військової адміністрації від 03.04.2022 №01-01/01 «Про набуття повноважень», керуючись пунктами 2, 8 частини четвертої статті 4, статтею 15 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», Законами України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»,

зобов’язую:

  1. Затвердити Положення про волонтерський хаб Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області, що додається.
  2. Волонтерському хабу забезпечити проведення відповідної роботи згідно з вимогами чинного законодавства України та цього Положення.
  3. Контроль за виконанням даного розпорядження залишаю за собою.

 

Начальник міської військової адміністрації                           Олександр ДУНЕЦЬ


ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядження начальника
Кремінської міської військової
адміністрації
від 07.09.2022 № 01-01/78

 

ПОЛОЖЕННЯ
про волонтерський хаб Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області

 

  1. Волонтерський хаб Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області створюється на базі Комунальної установи «Кремінський міський центр комплексної реабілітації дітей та осіб з інвалідністю «ДОБРО» (далі – волонтерський хаб) на період дії воєнного стану з метою забезпечення єдиної системи логістичного супроводу гуманітарної допомоги та координації зусиль для досягнення ефективного результату, задоволення нагальних потреб та забезпечення соціального захисту осіб, переміщених з тимчасово окупованих територій Луганської області (далі – переміщені особи).
  2. Волонтерський хаб у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими актами, розпорядженнями начальника Кремінської міської військової адміністрації та цим Положенням.
  3. Основними завданнями волонтерського хабу є:

1) здійснення моніторингу та аналізу потреб переміщених осіб, збирання та аналіз інформації щодо задоволення таких потреб, прийом та накопичення, сортування та логістичний супровід, забезпечення розподілу та видачі переміщеним особам гуманітарної допомоги, що надходить до Кремінської міської військової адміністрації від вітчизняних та іноземних донорів;
2) облік гуманітарної допомоги та відповідна звітність згідно чинного законодавства.
3) створення умов для забезпечення соціального захисту переміщених осіб;
4) налагодження та покращення взаємодії з іншими волонтерськими хабами, органами державної влади та місцевого самоврядування, громадськими об’єднаннями, підприємствами, установами, організаціями (у тому числі міжнародними) з питань забезпечення надання переміщеним особам гуманітарної допомоги.

  1. Безоплатній видачі переміщеним особам підлягають продовольчі товари та інші товари довготривалого зберігання що надходять до Кремінської міської військової адміністрації від вітчизняних та іноземних донорів, що надають гуманітарну підтримку в Україні (далі – гуманітарна допомога).
  2. Відповідно до цього положення волонтерський хаб надає гуманітарну допомогу особам, переміщеним з тимчасово окупованих територій Луганської області.
  3. Безоплатна видача гуманітарної допомоги здійснюється на період дії воєнного стану.
  4. Волонтерський хаб видає гуманітарну допомогу населенню Луганської області за наявності в паспорті громадянина України відмітки про реєстрацію місця проживання на території Луганської області.
  5. Волонтерський хаб видає гуманітарну допомогу населенню Луганської області за заявками у порядку черговості, в межах наявності продовольчих та інших товарів тривалого зберігання.
  6. Фасування, визначення кількості та об’єму гуманітарної допомоги, періодичність її надання встановлюється волонтерським хабом.
  7. Видача гуманітарної допомоги здійснюється волонтерським хабом у стаціонарних пунктах видачі.

З метою забезпечення зручних і доступних умов отримання гуманітарної допомоги у населених пунктах, віддалених від місця розташування волонтерського хабу, видача такої допомоги може здійснюватись також:

- по Україні - шляхом доставки АТ «Укрпошта» на підставі укладеного з волонтерським хабом договору за рахунок отримувача та/або через інші поштові відділення (ТОВ «Нова пошта») за рахунок отримувача;
- в межах області, де розташовані стаціонарні пункти видачі волонтерського хабу, також через віддалені робочі місця та із застосуванням транспортних засобів виїзними мобільними хабами.

Графік виїздів і маршрути мобільного хабу визначаються волонтерським хабом/ або Кремінською МВА.

  1. Волонтерський хаб створює умови для надання за його місцем розташування переміщеним особам психологічної та правової підтримки.

На базі волонтерського хабу діє контактний центр (Call-центр) для вивчення потреб та забезпечення життєдіяльності переміщених осіб, надання довідково-консультативної допомоги переміщеним особам з правових, фінансових, соціальних питань, питань психологічної та медичної допомоги.

 

Заступник начальника військової
адміністрації з житлово-комунальних
та соціальних питань                                                   Наталя МАКОГОН

Read 181 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG