Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Вівторок, 10 березня 2020 16:30

Розмір адміністративного збору у сфері державної реєстрації громадських формувань у 2020 році

Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м.Харків) повідомляє, що Законом України “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань” (із змінами) встановлено розмір адміністративного збору, що справляється за державну реєстрацію.

Так, адміністративний збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленому законом на 1 січня календарного року, в якому подаються відповідні документи для проведення реєстраційної дії та округлюються до найближчих 10 гривень.

З 1 січня 2020 року прожитковий мінімум на одну працездатну особу встановлено у розмірі 2102 гривень.

Відповідно, розмір адміністративного збору у сфері державної реєстрації громадських формувань у 2020 році становить:

- 150 грн. — за державну реєстрацію територіального осередку творчої спілки та регіональної (місцевої) творчої спілки;
- 130 грн. — за державну реєстрацію, організації роботодавців, об'єднання організації роботодавців;
- 630 грн. — за державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу (крім громадських об'єднань), що містяться в Єдиному державному реєстрі, крім внесення змін до інформації про здійснення зв'язку з юридичною особою. Якщо відповідно до частини четвертої статті 25 Закону про реєстрацію певним особам має надсилатися виписка з Єдиного державного реєстру, розмір адміністративного збору збільшується на добуток 0,01 прожиткового мінімуму для працездатних осіб та кількість таких осіб;
- 210 грн. — за державну реєстрацію змін до відомостей про громадське об'єднання.

Адміністративний збір не справляється за державну реєстрацію громадських об'єднань та структурних утворень політичних партій що не мають статусу юридичної особи.

Адміністративний збір не справляється за державну реєстрацію змін до відомостей про професійні спілки, їх організації або об'єднання.

Адміністративний збір не справляється за державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, фізичну особу — підприємця та громадське формування, що не має статусу юридичної особи, у тому числі змін до установчих документів, пов'язаних з приведенням їх у відповідність із законами.

Контактні номери телефону відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань у Луганській області Управління державної реєстрації Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) з питань державної реєстрації громадських формувань: 0645242216, 0953624202.

Read 581 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG