Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Вівторок, 12 травня 2020 13:41

Базове відстеження результативності регуляторного акту - проекту рішення сесії Кремінської міської ради «Про встановлення розміру орендної плати за земельні ділянки в адміністративних межах Кремінської міської ради»

         Керуючись ст.269, 271, 272-280, 286, 288 Податкового Кодексу України, п. 34, 35 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Кремінська міська рада розробила проект регуляторного акту «Про встановлення розміру орендної плати за земельні ділянки в адміністративних межах Кремінської міської ради».

Проблема полягає у необхідності проведення щорічного перегляду та прийняття нормативного документа, який би встановлював розмір орендної плати за земельні ділянки, які перебувають у комунальній власності. Існує реальна зацікавленість суб’єктів господарської та підприємницької діяльності в оформленні права на оренду земельних ділянок.

Виконавець заходів з відстеження:

Кремінська міська рада.

         Основною метою проекту є прийняття відповідного рішення є виконання вимог ст. 270-274, 281-283, 284, 288, 289 Податкового кодексу України, що дозволить забезпечити відповідність розмірів орендної плати відповідно до законодавчих вимог та надасть можливість отримання надходжень до бюджету.

Оголошення щодо розробки проекту було розміщено у районній газеті «Кремінщина» від 11.04.2020 року № 29-30, проект рішення опубліковано на інформаційній сторінці Кремінської міської ради у розділі «Регуляторна політика».

Строк виконання заходів з відстеження:

         Базове відстеження з результативності даного регуляторного акту було проведено з 11.04.2020 року по 12.05.2020 року.

         Повторне відстеження результативності даного регуляторного акту здійснюється за три місяці до дня закінчення строку дії регуляторного акту.

Методи одержання результатів відстеження:

Відстеження результативності рішення Кремінської міської ради здійснюється шляхом порівняльного аналізу статистичних даних, наданих Кремінським відділенням Рубіжанської ОДПІ ДФС.

Базове відстеження було розроблено на підставі даних за 2019 рік.

 

Основні показники, які використовуються для визначення результативності:

  1. Розмір надходжень до міського бюджету, пов’язаних з дією акта збільшиться – оціночно становитиме 3500,0 тис. грн.;
  2. Кількість суб’єктів господарювання та фізичних осіб (платників земельного податку), на яких поширюватиметься дія запропонованого регуляторного акту: середні підприємства – 35, малі підприємства – 7, фізичні особи – 243.
  3. Розмір коштів і час, що витрачається суб’єктами підприємницької діяльності на виконання вимог регулювання – оціночно складає для юридичних осіб 3,35 години, для фізичних осіб- підприємців 2,98 години; в грошовому розмірі витрати складають - 38675,52 грн. разом.
  4. Рівень поінформованості платників податку з основних положень регуляторного акту – високий. Цей рівень забезпечується опублікуванням регуляторного акта на сайті міської ради та ознайомлення з положеннями цього акта всіх суб’єктів підприємницької діяльності та фізичних осіб при зверненні до міської ради, а також шлях публікацій відповідних повідомлень про підготовку та прийняття регуляторних актів в районній газеті «Кремінщина» (кількість підписантів – 1785 осіб – громада міста Кремінна).

 

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей.

Згідно ст. 285 Податкового Кодексу України дане рішення діє один бюджетний період, базовим податковим (звітним) періодом для плати оренди за землю є календарний рік. Строк дії регуляторного акта з 01.01.2021 по 31.12.2021 роки.

Оцінка ступеня досягнення результатів впровадження вищезгаданого рішення міської ради буде здійснена при проведенні повторного відстеження. Повторне відстеження планується здійснити у IІІ кварталі 2021 року, після можливості порівняння показників базового та повторного відстеження.

 

Кремінський міський голова                                      Ю.О. Прокопенко

Read 536 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG