Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Вівторок, 15 січня 2019 10:26

Про затвердження розміру фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитами на інформацію, та Порядку відшкодування цих витрат

КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
РІШЕННЯ № ___

 

від ___________ 2019 року
м. Кремінна

 

Про затвердження розміру
фактичних витрат на копіювання
або друк документів, що надаються
за запитами на інформацію, та Порядку
відшкодування цих витрат

 

Відповідно до ст.21 Закону України “Про доступ до публічної інформації”, постанови Кабінету Міністрів України від 13.07.2011 №740 “Про затвердження граничних норм витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію”, з метою забезпечення відшкодування фактичних витрат Кремінської міської ради та її виконавчих органів на копіювання та друк документів, що надаються запитувачам публічної інформації, керуючись ст.40,52,ч.6 ст.59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет Кремінської міської ради:

ВИРІШИВ :

  1. Затвердити Порядок відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитами на інформацію.
    Додаток 1 – 2 арк.
  1. Затвердити розмір фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитами на інформацію.
    Додаток 2 – 1 арк.
  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на керуючого справами виконкому Літвін О. Ю.

 

Міський голова                                        Ю.О. Прокопенко


Додаток 1
до рішення виконавчого комітету
Кремінської міської ради
від _________ №_____

Порядок відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитами на інформацію

      1. Цим Порядком визначається механізм відшкодування запитувачами інформації фактичних витрат на копіювання, сканування (цифрове копіювання) або друк документів, що надаються за запитами на інформацію Кремінською міською радою та її виконавчими органами.

  1. Порядок відшкодування фактичних витрат на копіювання, сканування (цифрове копіювання) або друк документів, що надаються за запитами на інформацію (далі – Порядок), застосовується у випадку, коли Кремінська міська рада та її виконавчі органи є належними розпорядниками інформації.
  2. Відповіді на запити на інформацію надаються безкоштовно:

- запитувачу інформації, що становить суспільний інтерес. Належність інформації до такої, що становить суспільний інтерес, визначається чинним законодавством;

- особі у разі надання інформації про неї.

  1. Відшкодування запитувачами інформації фактичних витрат на копіювання, сканування (цифрове копіювання) або друк документів здійснюється у разі потреби у виготовленні більше 10 сторінок запитуваних документів відповідно до розміру фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитами на інформацію (додаток 2). Розмір відшкодування витрат на копіювання або друк запитуваних документів розраховується відповідальною особою за підготовку та надання публічної інформації про діяльність Кремінської міської ради та її виконавчих органів (далі – відповідальна особа).
  2. Оплата за відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитами на інформацію, здійснюється у будь-якій фінансовій установі, зручній для запитувача.

У разі виготовлення більше 10 сторінок запитуваних документів, перші 10 сторінок виготовляються безкоштовно. Виготовлення всіх наступних сторінок запитуваних документів оплачуються запитувачем інформації.

  1. У разі, якщо кількість сторінок відповіді за запитом на інформацію можна визначити заздалегідь і запитувач надіслав документ, що підтверджує оплату коштів, пов'язаних з наданням відповіді та обрахованих згідно з цим Порядком, відповідь надається в установлений законом строк.

У разі, якщо кількість сторінок відповіді за запитом на інформацію можна визначити заздалегідь, але запитувач не надіслав документ, що підтверджує оплату коштів, пов'язаних з наданням відповіді, обрахунок цих витрат здійснюється відповідальною особою.

У разі, якщо кількість сторінок відповіді за запитом на інформацію не можна визначити заздалегідь, протягом 5 робочих днів з дня отримання запиту (20 робочих днів - якщо запит стосується надання великого обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних), відповідальна особа надає запитувачу відповідь, в якій зазначається кількість сторінок тих документів, які просить запитувач, суму відшкодування витрат, яку необхідно сплатити, банківські реквізити для сплати цієї суми, а також копії перших 10 сторінок відповіді на запит.

  1. Копії решти документів надаються після отримання від запитувача документів (в паперовому або сканованому вигляді), що підтверджують повну оплату витрат, пов'язаних з наданням відповіді, протягом 5 робочих днів з дня отримання документів (20 робочих днів - якщо запит стосується надання великого обсягу інформації). У разі, якщо запитувач повідомив про свою відмову оплатити витрати розпорядника, відповідальна особа має право відмовити запитувачу в задоволенні запиту на інформацію на підставі п.3 ч.1 ст. 22 Закону України “Про доступ до публічної інформації”.
  2. Питання, не врегульовані цим Порядком, регулюються чинним законодавством України.

 

Керуючий справами                                                 О. Ю. Літвін

Головний спеціаліст з юридичних питань                А. Г. Редя


Додаток 2
до рішення виконавчого комітету
Кремінської міської ради
від _________ №_____

Розмір фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитами на інформацію

№ з/п

Послуга, що надається

Вартість виготовлення

1

Копіювання або друк копій документів формату А4 та меншого розміру (в тому числі двосторонній друк), а також сканування документів або інша комп'ютерна обробка цих документів

0,1 відсотка розміру мінімальної заробітної плати за виготовлення однієї сторінки

2

Копіювання або друк копій документів формату А3 та більшого розміру (в тому числі двосторонній друк), а також сканування документів або інша комп'ютерна обробка цих документів

0,2 відсотка розміру мінімальної заробітної плати за виготовлення однієї сторінки

3

Копіювання або друк копій документів будь-якого формату, якщо в документах поряд з відкритою інформацією міститься інформація з обмеженим доступом, що потребує її відокремлення, приховування тощо (в тому числі двосторонній друк), а також сканування документів або інша комп'ютерна обробка цих документів

0,4 відсотка розміру мінімальної заробітної плати за виготовлення однієї сторінки

 

______________
Примітка. Розмір мінімальної заробітної плати за виготовлення
однієї сторінки встановлюється на дату копіювання та друку документів.

 

Керуючий справами                                                О. Ю. Літвін

Головний спеціаліст з юридичних питань                А. Г. Редя

Read 562 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG