Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Середа, 02 січня 2019 16:25

42 сесія. Про внесення змін до рішення Кремінської міської ради від 22.02.2012 №22/5

УКРАЇНА
КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА
КРЕМІНСЬКОГО РАЙОНУ
ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
СЬОМОГО СКЛИКАННЯ
СОРОК ДРУГА СЕСІЯ
РІШЕННЯ № 42/

 

”        ”        січня 2019 р
м.Кремінна

 

Про внесення змін до рішення
Кремінської міської ради від 22.02.2012 №22/5

 

На виконання рекомендацій адміністративної колегії Луганського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 05.12.2018 №3-рк/к щодо приведення у відповідність до вимог чинного законодавства Порядку пайової участі замовників у розвитку інфраструктури м. Кремінна , відповідно до ст.40 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності", керуючись ст. 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", міська рада

 

ВИРІШИЛА:

  1. Внести зміни до рішення Кремінської міської ради від 22.02.2012 №22/5, виклавши Порядок пайової участі замовників у розвитку інфраструктури м. Кремінна (додаток 1) у новій редакції.
  2. Оприлюднити це рішення в засобах масової інформації в 10-денний термін з дня його прийняття.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань соціально-економічного розвитку , планування, бюджету та фінансів.

 

Міський голова                                        Ю.О. Прокопенко


Додаток 1
до рішення Кремінської міської ради
від 22.02.2012 № 22/5
(в редакції рішення від _ січня 2019р. №42/_)

 

Порядок
пайової участі замовників у розвитку інфраструктури м.Кремінна

 

  1. Порядок розроблено на підставі законів України "Про місцеве самоврядування в Україні" та "Про регулювання містобудівної діяльності".
  2. Замовник, який має намір щодо забудови земельної ділянки у м.Кремінна, зобов'язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м.Кремінна, крім випадків, передбачених ч.4 ст. 40 Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності”.
  3. Пайова участь у розвитку інфраструктури м.Кремінна полягає у перерахуванні замовником до прийняття об'єкта будівництва в експлуатацію до бюджету Кремінської міської ради коштів для створення і розвитку зазначеної інфраструктури.
  4. 4. Величина пайової участі у розвитку інфраструктури м.Кремінна визначається у договорі, укладеному з Кремінською міською радою (відповідно до встановленого виконкомом Кремінської міської ради розміру пайової участі у розвитку інфраструктури), з урахуванням загальної кошторисної вартості будівництва об'єкта, визначеної згідно з державними будівельними нормами, стандартами і правилами. При цьому не враховуються витрати на придбання та виділення земельної ділянки, звільнення будівельного майданчика від будівель, споруд та інженерних мереж, влаштування внутрішніх і позамайданчикових інженерних мереж і споруд та транспортних комунікацій.

У разі якщо загальна кошторисна вартість будівництва об'єкта не визначена згідно з державними будівельними нормами, стандартами і правилами, вона визначається на основі встановлених органом місцевого самоврядування нормативів для одиниці створеної потужності.

  1. 5. Встановлений виконкомом Кремінської міської ради для замовника розмір пайової участі у розвитку інфраструктури м.Кремінна не може перевищувати граничний розмір пайової участі у розвитку інфраструктури м.Кремінна.

Граничний розмір пайової участі у розвитку інфраструктури м.Кремінна з урахуванням інших передбачених законом відрахувань становить:

1) 5 % загальної кошторисної вартості будівництва об'єкта - для нежитлових будівель та споруд;

2) 1 % загальної кошторисної вартості будівництва об'єкта - для житлових будинків.

  1. Забороняється вимагати від замовника будівництва надання будь-яких послуг, у тому числі здійснення будівництва об'єктів та передачі матеріальних або нематеріальних активів (зокрема житлових та нежитлових приміщень, у тому числі шляхом їх викупу), крім пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту, передбаченої цим Порядком, а також крім випадків, визначених частиною п'ятою статті 30 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».
  2. Розмір пайової участі у розвитку інфраструктури м.Кремінна визначається протягом десяти робочих днів з дня реєстрації Кремінською міською радою звернення замовника про укладення договору про пайову участь та доданих до нього документів, що підтверджують вартість будівництва об'єкта, з техніко-економічними показниками та повідомляється заявнику листом за підписом міського голови .

 У разі зміни замовника розмір пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту зменшується на суму коштів, сплачених попереднім замовником відповідно до укладеного ним договору про пайову участь.

  1. Договір про пайову участь у розвитку інфраструктури м.Кремінна укладається не пізніше ніж через 15 робочих днів з дня реєстрації звернення замовника про його укладення, але до прийняття об'єкта будівництва в експлуатацію.

Істотними умовами договору є:

1) розмір пайової участі;

2) строк (графік) сплати пайової участі;

3) відповідальність сторін.

Невід'ємною частиною договору є розрахунок величини пайової участі у розвитку інфраструктури м.Кремінна.

Кошти пайової участі у розвитку інфраструктури м.Кремінна сплачуються в повному обсязі до прийняття об'єкта будівництва в експлуатацію єдиним платежем або частинами за графіком, що визначається договором про пайову участь .

  1. Кошти, отримані як пайова участь у розвитку інфраструктури м.Кремінна, можуть використовуватися виключно для створення і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м.Кремінна.
  2. Питання та норми, неврегульовані даним Порядком, визначаються та регулюються чинним законодавством.

 

Головний спеціаліст з юридичних питань                                   А. Г. Редя

Read 505 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG