Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Середа, 09 вересня 2020 14:48

Прокуратура вимагає повернути державі понад 2 га земель рекреаційного призначення, які незаконно використовуються приватними підприємствами

Сєвєродонецькою місцевою прокуратура Луганської області спільно з 3 управлінням ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях при здійсненні досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України за фактом зловживання посадовими особами районної державної адміністрації службовим становищем встановлено самочинне будівництво, яке складається з п’яти окремих будівель площею від 79 до понад 237 метрів квадратних, на землях рекреаційного призначення загальною площею 2,07 га.

Вказана самовільна забудова фактично здійснена протягом 2015 року товариством з обмеженою відповідальністю, кінцевим беніфіціарним власником якого є один з найвпливовіших бізнесменів Кремінського району для задоволення потреб вузького кола «бізнес еліти». При цьому, до декларацій про початок будівництва та готовність об’єктів до експлуатації, наданих на адресу Державної архітектурно-будівельній інспекції, внесені недостовірні відомості щодо права користування земельною ділянкою за відповідним цільовим призначенням, яка ще у 1998 році була передана приватному підприємству лише для утримання бази відпочинку - обслуговування чотирьох літніх будиночків.

Зазначеними діями, при використанні земель рекреаційного призначення державної власності, особливий статус яких покликаний забезпечити вільне використання таких земель для відпочинку населення, туризму, проведення спортивних заходів, збереження унікальних рекреаційних властивостей, під самовільну забудову, грубо порушено вимоги Земельного кодексу України, Закону України «Про оренду землі» та Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

У зв’язку з викладеним Сєвєродонецька місцева прокуратура звернулася до Господарського суду Луганської області з позовом в інтересах держави з вимогами про: розірвання договору на право тимчасового користування земельною ділянкою, скасування державної реєстрації права власності на об’єкти нерухомого майна, знесення самочинно збудованих об’єктів нерухомого майна та повернення державі земель рекреаційного призначення загальною площею 2,0729 га, вартість яких складає понад 110 тис.грн.

31.08.2020 Господарським судом Луганської області відкрито провадження у вказаній справі. Наразі судовий розгляд триває.

 

Начальник Кремінського відділу
Сєвєродонецької місцевої прокуратури                  Є.О. Сукач

Read 2729 times
Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG