Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Середа, 09 вересня 2020 09:15

Раніше судимого чоловіка притягнуто до кримінальної відповідальності за вчинення ряду крадіжок та спробу відкупитись від відповідальності за їх вчинення

Кремінським відділом Сєвєродонецької місцевої прокуратури здійснювалось процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальних провадженнях за фактами повторного вчинення крадіжок з проникненням до магазинів (ч. 3 ст. 185 КК України), а також за фактом пропозиції та надання неправомірної вигоди службовій особі Кремінського ВП ГУНП в Луганській області (ч.1 ст. 369 КК України).

Встановлено, що неодноразово засуджений мешканець Кремінського району, після звільнення з місць позбавлення волі у зв’язку з відбуттям строку покарання, протягом доби, вночі, за допомогою цегли розбив скло вікна магазину, розташованого в с. Нова Астрахань Кремінського району, звідки викрав грошові кошти та речі.
В подальшому, протягом місяця, аналогічні злочини скоїв в с. Боровеньки та с. Голубівка Кремінського району.

Усвідомивши загрозу доведення його винуватості, за наслідками розслідування вищевказаних крадіжок, останній запропонував та надав службовій особі Кремінського ВП ГУНП в Луганській області, неправомірну вигоду в сумі 500 доларів США за непритягнення до кримінальної відповідальності, однак був викритий та задокументований у відповідності до чинного законодавства.

Наразі обвинувальні акти у кримінальних провадженнях, затверджені прокурорами відділу та спрямовані до суду для розгляду.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 185 КК України передбачає покарання у вигляді до 6 років позбавлення волі; санкція ч. 1 ст. 369 КК України передбачає покарання у вигляді до 4 років позбавлення волі.

(За матеріалами Кремінського відділу Сєвєродонецької місцевої прокуратури)

Прокурор Кремінського відділу
Сєвєродонецької місцевої прокуратури                  І. Барабашев

Read 2693 times
Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG