Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Понеділок, 20 липня 2020 14:15

Засуджено особу за ухилення від призову на строкову військову службу

Кремінським районним судом Луганської області ухвалено обвинувальний вирок, яким особу визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.335 Кримінального кодексу України, а саме ухиленні від призову на строкову військову службу.

Під час судового розгляду встановлено, що обвинувачений, досягнувши призовного віку, пройшов медичний огляд на збірному пункті та згідно висновку військово-лікарської комісії Рубіжансько-Кремінського об’єднаного міського військового комісаріату визнаний придатним до військової служби.

Обвинуваченому роз’яснювалися положення Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу».

Особа, отримавши повістку про явку для відправлення на збірний пункт, про що складена відповідна розписка, на збірний пункт Рубіжансько-Кремінського об’єднаного міського військового комісаріату не прибув без поважних причин та відповідних документів щодо таких причин неявки не надав.

Під час судового розгляду обвинувачений визнав вину в повному обсязі, щиро розкаявся.

За результатами судового розгляду обвинуваченого, на підставі укладеної угоди про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним, призначене покарання у виді 2 років обмеження волі. На підставі ст.75 Кримінального кодексу України звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 рік.

Довідково: відповідно до ст.15 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» на строкову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров'я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу (громадяни призовного віку).

 

Прокурор Кремінського відділу
Сєвєродонецької місцевої прокуратури                  В. Погодін

Read 1068 times
Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG