Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Четвер, 01 лютого 2018 16:10

Протокол №18 від 26.01.2018 (29 сесія)

УКРАЇНА
КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА
СЬОМОГО СКЛИКАННЯ

ПРОТОКОЛ № 18

засідання постійної депутатської комісії
з питань житлово-комунального господарства, розвитку суб’єктів малого підприємництва, торгівлі та побуту, транспорту та зв’язку

 

м. Кремінна                                                                                                 „26” січня 2018 р.

                                                                                                                      10.00, каб. 12

 

На засіданні присутні 3 члена комісії: Кременчук В.І., Гриценко Ю.І., Шаповал А.С.

Відсутні 2 члена комісії: Рачинський О.А., Старіков Ю.В.

Засідання комісії є правомочне.

Запрошені: міській голова Прокопенко Ю.О., секретар міської ради Пилипенко Е.В., перший заступник міського голови Дзивульський Г.А., заступник міського голови Макогон Н.М.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

Розгляд профільних та інших питань, які виносяться на 29 сесію міської ради.

Інформація: секретаря міської ради Пилипенко Е.В., заступника міського голови Макогон Н.М., першого заступника міського голови Дзивульського Г.А.

 

1.      Про звіт голів постійних комісій міської ради про свою діяльність.

 

СЛУХАЛИ:

Пилипенко Е.В, який оголосив звіт голови комісії з питань регламенту, законності, депутатської діяльності та етики, зв 'язку із засобами масової інформації Мкртчян В.Г., голови комісії з питань соціально-економічного розвитку, планування, бюджету та фінансів Кравченко В.І., голови комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров'я, освіти, культури, туризму, молоді та спорту Карпенко П.В., голови комісії з питань житлово–комунального господарства, розвитку суб'єктів малого підприємництва, торгівлі та побуту, транспорту та зв'язку Кременчука В.І., голови комісії з питання землекористування, архітектури, будівництва та екології Осєннова О.М. про свою діяльність 2017 році і ознайомив з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про звіт голів постійних комісій міської ради про свою діяльність».

Прийнято одноголосно.

 

2.      Про виконання плану роботи Кремінської міської ради за друге півріччя 2017 року.

 

СЛУХАЛИ:

Пилипенко Е.В, який оголосив звіт про виконання плану роботи Кремінської міської ради у другому півріччі 2017 року і ознайомив з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про виконання плану роботи Кремінської міської ради за друге півріччя 2017 року».

Прийнято одноголосно.

 

3.      Про виконання державної регуляторної політики Кремінською міською радою за 2017р.

 

СЛУХАЛИ:

Пилипенко Е.В, який оголосив інформацію про виконання державної регуляторної політики Кремінською міською радою за 2017 рік і ознайомив з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про виконання державної регуляторної політики Кремінською міською радою за 2076 р.»

Прийнято одноголосно.

 

4.      Про приведення у відповідність назви провулку Ломоносова.

 

СЛУХАЛИ:

Пилипенко Е.В, який оголосив звернення громадянки Цюрюпи Любові Омелянівни щодо приведення у відповідність назви провулку Ломоносова, та з метою упорядкування адресного господарства, враховуючи фактичне існування двох провулків Ломоносова та дублювання поштових адрес та пропозицію провулок Ломоносова, який знаходиться між вулицею Садова і вулицею Ломоносова назвати провулок «І Ломоносова», а між вулицею Ломоносова і провулком Нахімова назвати провулок «ІІ Ломоносова» і ознайомив з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про приведення у відповідність назви провулку Ломоносова».

Прийнято одноголосно.

 

5.      Про внесення змін в Положення про комунальну установу Кремінської міської ради «Трудовий архів територіальних громад району».

 

СЛУХАЛИ:

Пилипенко Е.В, який оголосив, що на виконання рішення Кремінської міської ради від 21.10.2015 №65/5 «Про зміну назв вулиць, провулків, площ та проспектів на території Кремінської міської ради» пропонується внести зміни в Положення про комунальну установу Кремінської міської ради «Трудовий архів територіальних громад району» яке затверджене рішенням міської ради від 13.12.2012 №31/29 «Про входження засновником комунальної установи «Трудовий архів Кремінського району», а саме у тексті Положення змінити юридичну та поштову адреси установи: замість адреси проспект Леніна, будинок №14, місто Кремінна Кремінського району Луганської області, вказати: проспект Дружби, будинок №14, місто Кремінна Кремінського району Луганської області і ознайомив з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про внесення змін в Положення про комунальну установу Кремінської міської ради «Трудовий архів територіальних громад району»».

Прийнято одноголосно.

 

6.      Про внесення змін до рішення сесії Кремінської міської ради від 21 грудня 2017 року №28/4.

 

СЛУХАЛИ:

Макогон Н.М., яка оголосила, що клопотання виконавчого комітету Кремінської міської ради щодо внесення змін до Програми відшкодування відсотків за кредитами, отриманими населенням Кремінської міської ради на впровадження енергозберігаючих заходів у 2018 році, вимоги Програми енергозбереження для населення Луганської області, з метою проведення заходів з енергозбереження в житлових будинках шляхом здешевлення кредитних ресурсів за рахунок міського бюджету для населення Кремінської міської ради та пропозицію внести зміни до додатку 1 рішення сесії Кремінської міської ради від 21 грудня 2017 року № 28/4 «Про затвердження Програми відшкодування відсотків за кредитами, отриманими населенням Кремінської міської ради на впровадження енергозберігаючих заходів у 2018 році» і ознайомила з відповідним проектом рішення з додатками.

 

ВИРІШИЛИ:

 Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про внесення змін до рішення сесії Кремінської міської ради від 21 грудня 2017 року №28/4».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про внесення змін до Кремінського міського бюджету на 2018 рік.

 

СЛУХАЛИ:

Макогон Н.М., яка оголосила, що у відповідності до пункту 8 статті 78 Бюджетного кодексу України пропонується внести зміни до рішення міської ради від 21 грудня 2017 року № 28/22 «Про затвердження Кремінського міського бюджету на 2018 рік» а саме, внести зміни у додатки: 2 «Видатки Кремінського міського бюджету на 2018 рік за Типовою програмною класифікацію видатків та кредитування місцевих бюджетів / Тимчасовою класифікацією видатків та кредитування для бюджетів місцевого самоврядування, які не застосовують програмно-цільового методу», 6 «Перелік об`єктів, видатки на які у 2018 році будуть проводитись за рахунок коштів бюджету розвитку» та викласти додатки 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 у новій редакції згідно з додатками 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 до цього проекту рішення і ознайомила з відповідним проектом рішення з додатками.

 

 ВИРІШИЛИ:

     Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про внесення змін до Кремінського міського бюджету на 2018 рік».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про внесення змін до рішення Кремінської міської ради від 17 травня 2017 року №22/7.

 

СЛУХАЛИ:

Макогон Н.М., яка оголосила, що на виконання Постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Примірного положення про центр надання адміністративних послуг» від 31.08.2016 № 565 з метою забезпечення реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних і юридичних осіб у сфері надання адміністративних послуг відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» від 06.09.2012 № 5203-VI та пропозицію внести зміни до рішення сесії Кремінської міської ради від 17 травня 2017 № 22/7 «Про затвердження Положення про Центр надання адміністративних послуг у м. Кремінна у новій редакції», а саме пункт 1 розділу І «Загальні положення» Положення про Центр надання адміністративних послуг у м. Кремінна викласти в новій редакції:

«Центр надання адміністративних послуг (далі — ЦНАП) утворюється з метою забезпечення надання адміністративних послуг і є постійно діючим робочим органом виконавчого комітету Кремінської міської ради в якому надаються адміністративні послуги через адміністратора, надання адміністративних послуг з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань здійснюється безпосередньо державними реєстраторами відповідного напрямку шляхом взаємодії з суб’єктами надання адміністративних послуг.».

Абзац 1 пункту 4 розділу І «Загальні положення» Положення про Центр надання адміністративних послуг у м. Кремінна викласти в новій редакції:

«Положення встановлює організаційні принципи роботи представників органів виконавчої влади, дозвільних органів, адміністраторів, державних реєстраторів в одному приміщенні з питань надання адміністративних послуг та порядок взаємодії з метою спрощення процедур надання адміністративних послуг, скорочення термінів та координації дій усіх учасників з надання адміністративних послуг.».

Пункту 1 розділу ІV «Структура центру» Положення про Центр надання адміністративних послуг у м. Кремінна викласти в новій редакції:

«Центром забезпечується надання адміністративних послуг через адміністраторів шляхом їх взаємодії із суб’єктами надання адміністративних послуг, надання адміністративних послуг з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань здійснюється безпосередньо державними реєстраторами відповідного напрямку.».

Абзац 2 пункту 1 розділу ІV «Структура центру» Положення про Центр надання адміністративних послуг у м. Кремінна викласти в новій редакції:

«Відділ надання адміністративних послуг забезпечує надання загальної інформації та консультацій замовникам при їх зверненні за адміністративними послугами у ЦНАП та видачу результатів послуги (якщо послуга не була надана заявнику під час звернення). До складу відділу входять адміністратори, державні реєстратори та представники суб’єктів надання адміністративних послуг (за узгодженістю сторін).»

Підпункт 7.3 пункту 7 розділу ІV «Структура центру» Положення про Центр надання адміністративних послуг у м. Кремінна викласти в новій редакції:

«Керівник суб’єкта надання адміністративних послуг зобов'язаний забезпечити участь у роботі ЦНАП свого представника (представників) та їх своєчасну заміну у випадку відсутності. Персональний склад представників суб’єкта надання адміністративних послуг у ЦНАП визначається наказом керівника суб’єкту надання адміністративних послуг. В наказі зазначаються також працівники, які заміняють визначеного представника у разі його відсутності.».

Абзац 1 пункту 4 розділу V «Організаційне забезпечення роботи центру» Положення про Центр надання адміністративних послуг у м. Кремінна викласти в новій редакції:

«Суб’єкт звернення для отримання адміністративної послуги у ЦНАП звертається до адміністратора — посадової особи міської ради, яка організовує надання адміністративних послуг (згідно Закону України «Про адміністративні послуги» та Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності») або до державного реєстратора у разі надання адміністративної послуги з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань здійснюється безпосередньо державними реєстраторами відповідного напрямку (згідно Законів України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань») Суб'єктам надання адміністративних послуг, які за переліком мають надаватися через ЦНАП, забороняється безпосередньо здійснювати прийом заяв суб'єктів звернень щодо надання адміністративних послуг, видавати суб'єктам звернень оформлені результати надання адміністративних послуг поза межами ЦНАП.».

Пункту 6 розділу V «Організаційне забезпечення роботи центру» Положення про Центр надання адміністративних послуг у м. Кремінна викласти в новій редакції:

«Час прийому суб’єктів звернень у центрі становить не менш як п’ять днів на тиждень та сім годин на день без перерви на обід і є загальним (єдиним) для всіх адміністративних послуг, що надаються через центр. За рішенням виконавчого комітету міської ради час прийому суб’єктів звернень може бути змінено».

А також, ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

 ВИРІШИЛИ:

     Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про внесення змін до рішення Кремінської міської ради від 17 травня 2017 року №22/7».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про внесення змін до Положення про Форум місцевого розвитку Кремінської територіальної громади.

 

СЛУХАЛИ:

Макогон Н.М., яка оголосила, що у зв’язку зі змінами у структурі виконавчих органів Кремінської міської ради та пропозицію внести зміни до Положення про Форум місцевого розвитку Кремінської територіальної громади затвердженого рішенням сесії Кремінської міської ради від 01.03.2017 № 20/5, а саме, у пункті 2.4.1 словам «головний спеціаліст планово-фінансового відділу» замінити словами «головний спеціаліст сектору інвестиційної діяльності» і ознайомила з відповідним проектом рішення з додатками.

 

 ВИРІШИЛИ:

            Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про внесення змін до Положення про Форум місцевого розвитку Кремінської територіальної громади».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про затвердження Положення про сектор інвестиційної діяльності виконавчого комітету Кремінської міської ради.

 

СЛУХАЛИ:

Макогон Н.М., яка оголосила, що враховуючи рішення Кремінської міської ради VII скликання від 25 жовтня 2017 року №26/4 «Про затвердження структури виконавчих органів ради, загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів» пропонується затвердити Положення про сектор інвестиційної діяльності виконавчого комітету Кремінської міської ради згідно з додатком 1 до проекту рішення і ознайомила з відповідним проектом рішення з додатками.

 

 ВИРІШИЛИ:

            Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про затвердження Положення про сектор інвестиційної діяльності виконавчого комітету Кремінської міської ради».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Кремінна за 2017рік.

 

СЛУХАЛИ:

Макогон Н.М., яка оголосила, що розглянувши поданий виконавчим комітетом міської ради звіт про стан виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку м. Кремінна за 2017 рік, який ухвалено рішенням виконкому Кремінської міської ради пропонується затвердити Звіт про виконання Програму соціально–економічного та культурного розвитку міста Кремінна за 2017 рік і ознайомила з відповідним проектом рішення з додатками.

 

 ВИРІШИЛИ:

     Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Кремінна за 2017рік».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про затвердження звіту про виконання Кремінського міського бюджету за 2017 рік.

 

СЛУХАЛИ:

Макогон Н.М., яка оголосила звіт про виконання Кремінського міського бюджету за 2017 рік, а саме:

              За звітний період до загального фонду міського бюджету надійшло 14 991,8 тис. грн., що становить 111,3 відсотки до затвердженого з урахуванням змін обсягу за звітний період, у порівнянні до аналогічного періоду 2016 року темпи надходження до міського бюджету збільшились на 11,7 відсотків, або на 1 567,5 тис. грн.

              З податків і зборів виконання становить 14 724,5 тис. грн., або 111,5 відсотків від планових показників, що на 1 495,0 тис. грн. більше до аналогічного періоду минулого року, або на 11,3 відсотки.

За звітний період до загального фонду надійшло субвенцій в сумі 267,2 тис. грн. на виконання делегованих повноважень по утриманню КУ «Трудовий архів».

 На видатки бюджетних установ та інших заходів спрямовано коштів загального фонду – 9 068,6 тис. грн., що становить 86,1 відсотки до затвердженого на поточний рік з урахуванням змін плану, що більше показника 2016 року на 34,7 відсотка або на 2 334,2 тис. грн.

  У порівнянні з відповідним періодом 2016 року збільшені обсяги фінансування з загального фонду бюджету на державне управління – на 48,2 відсотка або на 1613,0 тис. грн., на соціальний захист – майже у 2,3 рази або на 146,8 тис. грн., на житлово-комунальне господарство – на 7,5 відсотка або на 194,7 тис. грн., в т ч. видатки на благоустрій на 22,7 відсотка або на 330,2 тис. грн., на інші видатки – на 13,7 відсотки або на 82,7 тис. грн.

На видатки бюджетних установ та інших заходів спрямовано коштів спеціального фонду – 20 468,5 тис. грн. , що більше показника 2016 року майже у 2,3 рази 5,2 рази або на 16 540,0 тис. грн.

По спеціальному фонду бюджету у порівнянні з відповідним періодом 2016 року збільшені обсяги фінансування на житлово-комунальне господарство – майже у 7,4 рази або на 15 205,5 тис. грн.

              Та запропонувала, затвердити звіт про виконання міського бюджету за 2017 рік по доходах в обсязі 55 697,3 тис. грн., у тому числі загального фонду - 14 991,8 тис. грн., спеціального фонду - 40 705,5 тис. грн., по видатках в обсязі 29 537,1 тис. грн., у тому числі загального фонду - 9 068,6 тис. грн., спеціального фонду - 20 468,5 тис. грн., з перевищенням доходів над видатками загального фонду на 5 923,2 тис. грн., з перевищенням доходів над видатками спеціального фонду - 20 237,0 тис. грн. і ознайомила з відповідним проектом рішення з додатками.

 

 ВИРІШИЛИ:

     Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про затвердження звіту про виконання Кремінського міського бюджету за 2017 рік».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про надання пільги щодо сплати державного мита у 2018 році.

 

СЛУХАЛИ:

Макогон Н.М., яка оголосила звернення Кремінської райдержадміністрації та пропозицію звільнити Кремінську районну державну адміністрацію Луганської області від сплати державного мита, яке зараховується до Кремінського міського бюджету за видачу свідоцтва у зв’язку зі зміною, доповненням, виправленням і поновленням актових записів цивільного стану та за повторну видачу свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану і ознайомила з відповідним проектом рішення з додатками.

 

 ВИРІШИЛИ:

     Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про надання пільги щодо сплати державного мита у 2018 році».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про укладення договорів оренди.

 

СЛУХАЛИ:

Макогон Н.М., яка оголосила, що з метою оптимізації наповнення міського бюджету від оренди нерухомого майна комунальної власності, розглянувши клопотання Громадської організації «Кремінський центр регіонального розвитку «Наша громада»» пропонується доручити балансоутримувачу - виконкому Кремінської міської ради в особі міського голови Прокопенка Ю.О. підписати укладені договори оренди з Громадською організацією «Кремінський центр регіонального розвитку «Наша громада»» і ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

 ВИРІШИЛИ:

     Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про укладення договорів оренди».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про передачу багатоквартирних житлових будинків комунальної власності Кремінської територіальної громади з управління (балансу) комунального підприємства «КРЕМІННА-КОМУНСЕРВІС» в управління (на баланс) управляючої компанії.

 

СЛУХАЛИ:

Дзивульського Г.А., який оголосив, що відповідно до рішення сесії міської ради від 27.04.2016 №8/9 «Про затвердження Положення про надання послуг з управління будинком, спорудою, житловим комплексом або комплексом будинків і споруд, Положення про управителя будинком, спорудою, житловим комплексом або комплексом будинків і споруд та Договору про надання послуг з управління будинком, спорудою, житловим комплексом або комплексом будинків і споруд», рішення виконавчого комітету міської ради від 12.12.2017 № 292 «Про призначення управителя багатоквартирних житлових будинків м.Кремінна» пропонується надати дозвіл на безоплатну передачу з балансу комунального підприємства Кремінської міської ради «КРЕМІННА-КОМУНСЕРВІС» в оперативне управління на баланс управляючої компанії Товариство з обмеженою відповідальністю «АНВІРА-ТЕКС» (ТОВ «АНВІРА-ТЕКС») багатоквартирних житлових будинків м. Кремінна згідно додатку до проекту рішення і ознайомив з відповідним проектом рішення з додатками.

 

 ВИРІШИЛИ:

     Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про передачу багатоквартирних житлових будинків комунальної власності Кремінської територіальної громади з управління (балансу) комунального підприємства «КРЕМІННА-КОМУНСЕРВІС» в управління (на баланс) управляючої компанії».

Прийнято одноголосно.

 

 

ГОЛОВА КОМІСІЇ                                                                                   В.І. КРЕМЕНЧУК

 

СЕКРЕТАР КОМІСІЇ                                                                                А.С.ШАПОВАЛ

Read 616 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG