accordion menu jquery

Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Середа, 24 лютого 2021 10:57

Незаконне поводження зі зброєю

Статтею 263 Кримінального кодексу України встановлено кримінальну відповідальність за носіння, зберігання, придбання, передачу чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу.

Вподовж 2020 року у провадженні правоохоронних органів Кремінського району перебувало 37 кримінальних проваджень за фактами вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. 263 Кримінального кодексу України. За результатами досудового розслідування таких кримінальних проваджень, 31 кримінальне провадження направлено до суду, з яких судом розглянуто 29 кримінальних проваджень та судовий розгляд у 2 кримінальних провадженнях триває.

Факти незаконного поводження зі зброєю продовжують мати місце і у поточному році.

Так, у січні поточного року місцевий мешканець звернувся до Кремінського ВП ГУНП в Луганській області з заявою про добровільну здачу набоїв, знайдених ним у лісовому масиві на околиці м. Кремінна восени минулого року. За результатами досудового розслідування кримінальне провадження направлено до суду та розглянуто судом зі звільненням обвинуваченого від кримінальної відповідальності.

З огляду на викладене, хочу застерегти мешканців Кремінської територіальної громади від незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, яке в першу чергу несе небезпеку для Вашого життя та здоров’я, а в разі виявлення такої небезпечної знахідки - невідкладно повідомте до органів правопорядку!

Довідково: санкція статті передбачає покарання на строк до 7 років позбавлення волі.

 

Прокурор Кремінського відділу
Сєвєродонецької місцевої прокуратури                  М. Черний

 

«ПОГОДЖЕНО»
Начальник Кремінського відділу
Сєвєродонецької місцевої прокуратури                  Є. Сукач

Read 777 times
Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG