accordion menu jquery

Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Понеділок, 24 лютого 2020 10:52

Виступ в пресі прокурора Кремінського відділу Сєвєродонецької місцевої прокуратури Луганської області Леця Ю.В.

Кремінським районним судом винесено судове рішення стосовно С. за ст. 125 ч.1 КК України. Ця стаття кримінального закону України передбачає відповідальність за умисне легке тілесне ушкодження.

Проте, легкість тілесних ушкоджень не гарантує швидкого та безперешкодного слухання справи в суді.

В ході досудового розслідування та судового розгляду встановлено, що в березні 2019 року у одному з сіл Кремінського району, у нічний час між С. та потерпілим Т. за місцем мешкання останнього  стався словесний конфлікт, в ході якого С. завдав Т. два удари, в результаті - синці у потерпілого, які є тілесними ушкодженнями.

Ніби то й дуже проста життєва ситуація, тим більше що учасники і не заперечували проти обставин вчинення правопорушення, тому після проведення необхідних слідчих дій справу було направлено до суду для розгляду з угодою про примирення.

Проте, тут і почали незрозумілі складнощі - потерпілий неодноразово не з’являвся для участі у засіданнях, що було розцінено судом як відсутність дійсного примирення  між сторонами, тому подальший розгляд обвинувального акта вже відбувався на загальних підставах, однак вже і обвинувачений С. почав ухилятись від явки до суду, в результаті чого був доставлений працівниками поліції примусово.

В кінцевому підсумку було винесено обвинувальний вирок, С. визнано винним та йому призначено покарання у вигляді штафу, але враховуючи неналежне відношення і обвинуваченого і потерпілого до своїх процесуальних та громадянських обов’язків судове рішення, яке мало бути винесено ще у квітні 2019 року, було постановлене лише у січні 2020 року, що безумовно є порушенням розумності строків- одного з загальних засад кримінального провадження.

Вважаю, що про це варто пам’ятати всім громадянам, оскільки належний правопорядок в країні ґрунтується не тільки на успішній роботі правоохоронної та судової системи, а й на відповідному відношенні до реалізації своїх процесуальних прав та обов’язків усіма учасниками кримінального провадження.

          

          Прокурор Кремінського відділу
          Сєвєродонецької місцевої прокуратури                              Ю.Лець

Read 817 times
Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG