accordion menu jquery

Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 07 лютого 2020 15:35

Інформаційна обізнаність

 

Закон України «Про доступ до публічної інформації» (далі – Закон) дає можливість кожному громадянину, незалежно від того, стосується його ця інформація чи не стосується, отримати будь-яку публічну інформацію відносно рішень, які приймають органи влади.

Таким чином у журналістів, у громадських діячів, що представляють суспільство, у громадян, які активно відносяться до своєї громадянської ролі, є дієвий інструмент для отримання від посадових осіб інформацію з публічним доступом. Саме така відкритість і повинна попереджати прояви корупційних правопорушень.

Зазначений Закон дає можливість фізичним, юридичним особам та об'єднанням громадян без статусу юридичної особи запросити у будь-якому державному та місцевому органі влади практично будь-які документи, які відображають важливі рішення, окрім тих, що відносяться до інформації з обмеженим доступом.

Кожен за бажанням може не лише бути присутнім на відкритих засідання місцевих рад, а й витребувати від місцевих адміністрацій копії документів. Дати засідань оприлюднюються на інформаційних стендах, у приміщеннях місцевих рад.

Відповідний Закон значно розширює можливості отримати інформацію, що становить суспільний інтерес. Законом гарантується право на її отримання через інформаційні запити, у тому числі за допомогою електронної пошти, факсу чи усно, упродовж 5 діб, причому не тільки від органів влади, а і від юридичних осіб, що фінансуються з державного чи місцевого бюджетів, а також від приватних компаній-монополістів. Крім того, встановлюється зобов’язання суб’єктів владних повноважень оприлюднювати суспільно важливу інформацію, забезпечувати доступ до своїх колегіальних засідань. Така інформаційна свобода дає можливість суспільству не лише захищати свої законні інтереси, а й брати активну участь в управлінні державними справами.

За попередній рік до Кремінського відділу Сєвєродонецької місцевої прокуратури для отримання інформації з публічним доступом в порядку Закону України «Про доступ до публічної інформації» громадяни не звертались.

У разі виявлення порушень законодавства у сфері доступу до публічної інформації, в порядку інформування повідомляйте Кремінський відділ Сєвєродонецької місцевої прокуратури – 3-11-81 з 09-00 до 18-00 годин (понеділок, вівторок, середа, четвер), та з 09-00 до 17-00 годин (п’ятниця), перерва з 13-00 до 14-00 годин.

 

Прокурор відділу                                  В. Погодін

Read 1144 times
Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG