accordion menu jquery

Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Понеділок, 11 березня 2019 16:19

Звіт Кремінського міського голови про свою діяльність та виконавчих органів міської ради, публічне представлення інформації про виконання міського бюджету за 2018 рік

Шановні креміняни!

Дякую усім, хто залишив свої домівки та роботу і долучився до важливої події у нашому житті — обговорення результатів роботи за минулий рік.

Мені імпонує така позиція, адже це говорить про вашу активну участь у житті міста, бо байдужість руйнує на своєму шляху все.

Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачає щорічний звіт голови. Звітувати перед вами мені не складно, адже у залі бачу переважно тих, хто не стояв осторонь розвитку і змін, а допомагав, підставляв плече, а тому ви і є тими авторами змін, які сталися торік у місті.

Наше спілкування в режимі відкритого діалогу – це обов'язкова умова діяльності місцевого самоврядування – тієї влади, яку ви обрали для вирішення найбільш актуальних питань життєдіяльності нашого міста. Адже всі зміни, які відбуваються в місті – це результат нашої з вами спільної повсякденної роботи. А одним з головних досягнень року, що минув, – є стабільність, передбачуваність та спокій в життєдіяльності громади міста.

Що зроблено — ви бачите на вулицях, у дитячих садках, на дитячих і спортивних майданчиках. Для того, щоб все працювало як єдиний механізм, треба було забезпечити виконання бюджету, а також працювати з представниками міжнародних проектів, які допомагають у реалізації багатьох проектів.

Сьогодні разом з вами я хотів би проаналізувати, що вдалося зробити у звітному періоді позитивного, і над вирішенням яких проблем необхідно працювати надалі, які корективи до наших планів необхідно внести.

Отже, дозвольте мені, відповідно до вимог зазначеного вище Закону, відзвітувати про свою діяльність, про роботу міської ради та її виконавчого апарату.

 

Робота ради та її виконавчого комітету ради

Коротко характеризуючи роботу органів місцевого самоврядування, треба зазначити, що міська рада, виконавчий комітет та всі структурні підрозділи працювали стабільно і послідовно, забезпечуючи розвиток міста за пріоритетними напрямками, розв’язуючи поточні питання життя громади не перетворюючись на арену політичного протистояння. Разом із вами ми прагнули організувати її так, щоб рада якомога повніше та ефективніше виконувала свої обов’язки, передбачені чинним законодавством, і головне — компетентно приймала відповідні рішення. Три роки тому відбулося оновлення депутатського складу Кремінської міської ради.

 

У 2018 році відбулось 13 сесійних засідань Кремінської міської ради сьомого скликання. Значна частина питань, які розглянуто на пленарних засіданнях відображають ваші, шановні креміняни, проблеми і побажання, висловлені вами особисто, а також, обраними вами депутатами міської ради. На сесіях Кремінської міської ради всього було розглянуто 328 питань.

Серед головних здобутків хотів би відзначити в першу чергу підготовку міських програм, за якими буде жити і розвиватися місто на перспективу та напрацювання важливих пріоритетних напрямків роботи.

В минулому році, за підтримки програми «Зміцнення громадської довіри» (USAID) нам вдалося в сесійній залі міської ради встановити стаціонарну систему голосування (Віче). Зазначена система удосконалила та спростила роботу депутатського корпусу, але саме головне те, що засідання ради може кожний мешканець міста подивитися в режимі онлайн в мережі інтернет. Встановлена система підвищила прозорість, відкритість і обізнаність жителів міста про роботу міської ради стосовно прийняття рішень. Рішення міської ради приймаються відкритим поіменним голосуванням, результати якого оприлюднюються на офіційному сайті міської ради у день голосування. Зауважу, що проекти рішень також обов’язково розміщуються на офіційному веб-порталі міської ради.

Виконання власних та делегованих державою повноважень здійснює виконавчий комітет Кремінської міської ради в кількості 12 членів виконкому. До складу виконкому входять працівники установ та організацій міста. У 2018 році проведено 28 засідань виконавчого комітету Кремінської міської ради, на яких прийнято 395 рішень. Крім розгляду планових питань, до яких входять питання про роботу комунальних підприємств міської ради їх плани та звіти про роботу, питання торгівлі, благоустрою та соціальних питань, на засіданнях виконкому систематично розглядаються заяви та звернення громадян, на виконання яких прийнято 194 рішення.

З питань основної та адміністративно-господарської діяльності ради, з питань кадрової роботи прийнято 552 розпорядження міського голови.

З метою відкритості влади до громади нам вдалося в минулому році втілити в життя давнішню мрію деяких активних мешканців міста, а саме: у центрі міста біля міського фонтану встановити вуличний світлодіодний екран, який дає змогу підвищити рівень обізнаності мешканців громади про діяльність органів місцевого самоврядування, державних органів, розміщувати інформацію про життя наших закладів культури, навчальних закладів тощо. Можна вже впевнено сказати, що місце біля фонтану стало осередком зібрання мешканців міста.

Крім того, за підтримки депутатського корпусу, частина проспекту від фонтану до пам’ятника Загиблим шахтарям, стала вільною Wi-Fi зоною. Це чудова можливість для жителів міста на свіжому повітрі спілкуватися не тільки в мережі інтернет, а й один з одним в особистому контакті. Скажу відверто, ми це робили в першу чергу для наших найактивніших користувачів, безсумнівно, молоді.

Я вдячний депутатам міської ради, членам виконкому, керівникам комунальних підприємств, небайдужим мешканцям міста за плідну працю в команді однодумців.

 

Центр надання адміністративних послуг

У минулому році ми продовжили роботу зі спрощення та покращення надання адміністративних послуг мешканцям міста через Центр надання адміністративних послуг.

Місто Кремінна є єдиним містом районного значення, в якому у 2016 році відкрито власний Центр надання адміністративних послуг.

Спеціалістами центру надається 126 видів різних послуг, крім традиційних послуг, ми одні з перших в області почали надавати послуги державної міграційної служби, послуги МВС, державного земельного кадастру.

За 2018 рік через ЦНАПом надано 19 642 послуги, а саме послуг за напрямками:

Реєстрація нерухомого майна - 1803

Реєстрація бізнесу – 285

Реєстрація громадських об’єднань - 1

Узгодження графіків роботи - 10

Надання інформації з Держгеокадастру

Витягів - 542

Реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання – 2545

Довідки про реєстрацію місця проживання –2588

Довідки про склад сім’ї- 9475.

Інших довідок – 539 шт.

Довідки із земельних питань - 1273

За заявами громадян та юридичних осіб, які розглянуті на сесії – 348.

Оформлення паспорта громадянина України:

Паспортів громадян України ID - 71

Паспортів громадян України для виїзду за кордон - 162

З початку року збільшено кількість послу на 48 (на січень 2018 – 78 послуг, на грудень 2018 -126 послуг).

Введено в дію послугу «Мобільний адміністратор», завдяки якій люди з обмеженими фізичними можливостями а також ті, хто опинився в скрутних життєвих обставинах, можуть замовити виклик адміністратора до дому.

На даний час, за фінансової підтримки ЄС/ ПРООН, проведено капітальний ремонт приміщень для розширення Центру надання адміністративних послуг, оснащено сучасною технікою та обладнанням, в т.ч. для оформлення паспорта громадянина України у формі ID картки, є мобільний кейс для обслуговування населення на дому, зроблено сучасну дитячу кімнату та дитячий майданчик на вулиці, вбиральні пристосовані для людей з інвалідністю. А ще з інформацією про роботу ЦНАПу можуть ознайомитися люди з вадами зору.

Без сумніву, міський Центр надання адміністративних послуг є гордістю громади.

 

Звернення громадян

Міським головою проведено офіційно зареєстрованих 8 особистих прийомів громадян, на яких звернулося 22 особи з усним зверненням (не враховуючи щоденних візитів громадян без реєстрації.

Від громадян надійшло письмових звернень 279.

 Через органи влади надійшло 44 звернення

 Найчастіше до міської ради звертаються громадяни з питань:

- надання матеріальної допомоги -18 ;

- земельних відносин (передача земельної ділянки у приватну власність або оренду, зміна цільового призначення земельної ділянки тощо) - 5;

 - проведення ремонту у багатоповерхових будинках, облаштування прибудинкових територій – 24;

відключення від центрального опалення та гарячого водопостачання - 170

- видалення аварійних дерев - 13

 

Зупинюсь на основних результатах соціально-економічного розвитку міста.У поточному році міська влада ставила перед собою цілий ряд завдань щодо розвитку міста і забезпечення реалізації та належного фінансування бюджетних і міських цільових програм.

За підтримки європейської ініціативи «Мери за економічне зростання» міською радою у 2018 році розроблено План місцевого економічного розвитку, та направлено його на погодження до фахівців Світового банку.

За ініціативи громадських організацій, ініціативних груп та підтримки громадської організації «Місто сад» вперше розпочата робота зі створення комфортного публічного простору в місті. Результатом потенціалу міських локацій, природи та творчої ініціативи людей став Проект реконструкції міського проспекту. Пройшли перші обговорення проекту і на черзі затвердження його остаточного вигляду. А далі нас чекає клопітка, але приємна робота з перетворення проспекту на справжній європейський бульвар.

Депутати міської ради підтримали підтримали ініціативу не підвищувати і зберегти ставки єдиного податку та податку на майно на рівні минулих років. Крім того, з метою розвитку туризму зменшено ставку туристичного збору з 1 відсотка до 0,1 відсотка для внутрішнього туризму.

Бюджет – це та основа, від якої залежить благополуччя кожного міста.

Щоб все працювало, як єдиний механізм, в першу чергу необхідно забезпечити його виконання, а також важливо залучити додаткові джерела фінансування.  Отже:

Доходна частина зведеного бюджету Кремінської міської ради за 2018 року виконана в сумі 21 709,3 тис. грн.

Доходи міського бюджету в 2018 році сформовані в розрізі джерел надходжень:

на 40,3 відсотка за рахунок єдиного податку (8 745,7 тис.грн.);

на 25,1 відсотка за рахунок податку на майно (5 456,2 тис.грн.);

на 9,1 відсотка за рахунок акцизного податку від реалізації суб`єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (1 972,3 тис.грн.);

на 3,6 відсотка за рахунок адміністративних зборів та платежів (789,6 тис.грн.);

на 0,5 відсотка за рахунок рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів (109,2 тис.грн.);

на 1,0 відсотка за рахунок інших надходжень (в т.ч. неподаткових) (221,4 тис.грн.);

на 9,6 відсотків за рахунок доходів спеціального фонду (2 080,7 тис.грн.);

на 10,8 відсотки за рахунок субвенцій (2 334,2 тис.грн.).

Як бачите, основними бюджетоутворюючими джерелами надходжень до бюджету, є - єдиний податок, податок на майно та акцизний податок. Враховуючи наведене, хочу сказати слова вдячності підприємцям міста за їх роботу. Тільки завдяки вашим податкам ми можемо перетворювати наше місто на краще.

 

 

На видатки бюджетних установ та інших заходів спрямовано коштів – 49 929,3 тис. грн.

Видатки міського бюджету сформовані в розрізі таких галузей:

на 45,9 % на реалізацію програм допомоги ЄС (22 916,3 тис. грн.);

на 24,0 % на житлово-комунальне господарство (11 990,6 тис. грн.);

на 20,3 % на органи місцевого самоврядування та видатки у сфері державного управління (10 155,5 тис. грн.);

на 7,7 % економічну діяльність ( 3 840,1 тис. грн.);

на 1,5 % на соціальний захист, культуру та спорт (724,6 тис. грн.);

на 0,6 % на інші видатки (302,2 тис. грн.).

 

Об’єднуючи ресурси всіх можливих джерел фінансування, незважаючи на певні труднощі з виконанням бюджету, ми впевнено рухались до намічених цілей. І в результаті спільної роботи у 2018 році нам вдалося:

 

Проект ЄС «Поліпшення доступу до води в постраждалій від конфлікту громаді м.Кремінна»

Завершено роботи за проектом Європейського Союзу «Поліпшення доступу до води в постраждалій від конфлікту громаді м. Кремінна» загальною вартістю 1756,9 млн. євро, співфінансування за рахунок міської ради склало 175,7 т. євро, за результатами якого:

укладено 48,7 км трубопроводу

  • Ø 315 мм – 2877,0 м
  • Ø 250 мм – 1884,7 м
  • Ø 160 мм – 20 735,0 м
  • Ø 110 мм – 3506,4 м
  • Ø 63 мм - 19203,0 м
  • Ø 50 мм – 500,0 м;

встановлено 131 колодязь:

  • Ø 1500 мм – 76 шт.
  • Ø 2000 мм – 55 шт.;

придбано 32 гідранти, встановлено 29 гідрантів;

придбано 4 насоси;

встановлено установку з виробництва гіпохлориду на 5 кг активного хлору в годину;

встановлено шафу керування з плавним пуском та частотним регулюванням підтримки тиску у системі;

встановлено бювет питної води (м. Кремінна, пл.Красна, 4);

відновлено 1440 м2 тротуарів з улаштуванням тротуарної плитки;

відновлено 1800 м2 тротуарів з улаштуванням асфальтобетонного покриття;

відновлено 1099 м2 пошкодженого асфальтобетонного покриття автомобільних доріг.

Так, це результати проекту в сухих цифрах, а логічне запитання кожного мешканця громади: яка користь для нього від цього проекту?

 В процесі виконання проекту було багато нарікань, як позитивних так і негативних. І все ж таки, ось що нам дав цей проект:

- значно підвищено якість питної води;

- вода проходить не по трубам вкритим корозією, а по новим пластиковим трубам із застосуванням технології знезараження води гіпохлоридом;

- в системи водопостачання підтримується постійний тиск і з водою у нас будуть навіть проблемні частини міста.

- можливість оперативно усувати пориви на водогонах, так як замінені магістральні мережі;

- обладнання трубопроводу колодязями дає можливість при ліквідації поривів в окремій частині міста перекривати аварійну дільницю, а не зупиняти насосні станції повністю, тобто місто буде з водою, поки на окремій ділянці проводяться аварійні роботи;

- крім того, придбано обладнання для пайки ПЕТ труб.

Ще одним досягненням даного проекту, а на мою думку, навіть головним досягненням є те, що мешканці Кремінської громади спроможні згуртовуватися для вирішення спільних проблем.

 

Так, роботи за проектом завершені, але ще будуть продовжуватися роботи з переврізок вуличних водоводів до нових магістральних, також планується проведення робіт із заміни вуличних водоводів з металевих на пластикові із залученням коштів бюджету та мешканців громади.

 

Даний проект був найбільш масовим в плані проведення інформаційної кампанії в громаді та участі мешканців міста в тематичних заходах. До нього залучилося більше семи тисяч мешканців міста. Вони взяли участь у таких заходах:

проведено флешмоб на тему «Чиста водо – Джерело життя» в у сіх навальних закладах міста;

підготовлені і проведені лялькові вистави «Пригоди Крапельки води» в дошкільних і навчальних закладах міста;

проведені толоки з очищення берегів річок Красна та Родничка;

облаштовані місця відпочинку біля води;

проведено для молоді екологічні табори;

організовані та проведені екологічні квест-ігри;

створено екологічну стежку;

проведено конкурси малюнків.

А головне - було привернуто увагу до питання дбайливого ставлення до природних ресурсів, особливо води. Хочу сказати слова вдячності всім хто прийняв участь у цих заходах, найбільше - дітям.

 

Північна ініціатива гуманітарної підтримки та енергоефективності (Україна) НЕФКО

Завершено у 2018 році «Енергозберігаючий проект у ДНЗ №1 «Ластівка» за допомогою Північної ініціативи гуманітарної підтримки та енергоефективності, міжнародної організації NEFCO. Коштами міжнародної технічної допомоги проведено капітальний ремонт та утеплення даху, утеплення стін будівлі. Капітальний ремонт (заміна) віконних та дверних блоків будівлі. Встановлена система вентиляції з рекуперації тепла. Встановлена індивідуальна теплова підстанція. Проведена заміна ламп. За підсумками реалізації проекту витрати на енергоносії зменшилися на 27%.

 Відремонтований навчальний заклад став візитною карткою міста та прикладом того, які повинні бути навчальні заклади.

Гарним прикладом стимулювання активності громадян та бізнесу для вирішення актуальних соціально-економічних проблем є продовження в місті щорічного конкурсу міні-проектів «Місто своїми руками». І хочу зазначити, що активність мешканців міста не зменшується, а навпаки зростає із року в рік.

Дуже приємно, що в нас виявилось багато активних мешканців. Підтримано 16 проектів на загальну суму 900,8 тис. грн., з яких 727,9 тис. грн. - кошти міської ради. Я вдячний кожному, хто долучається до громадських ініціатив та підтримує активних кремінян.

Завдяки реалізації проектів:

- в місті з’явилися п’ять спортивних та ігрових майданчиків (хочу відмітити, що вони з’явилися не в центральній частині міста, а на його околицях);

- встановлено енергозберігаючі вікна на сходових клітинах у семи будинках ОСББ та ЖБК;

- проведено ремонти систем водопостачання та підїздів у трьох ОБББ;

- і нарешті, підтримано, на мою думку, унікальну ініціативу мешканців провулків Слобожанський, Радищева вулиці Мельнична - а саме проведено заміну містка через річку Родникова.

 

Благоустрій

Однією з важливих ділянок життя міста є благоустрій.

Мешканці міста миттєво реагують на будь-які зміни в напрямку покращання територій, облаштування скверів, майданчиків, дворів багатоповерхових будинків, місць загального користування. Нам, власне, і самим подобається така робота, яку можна побачити, відчути, торкнутися руками.

Вважаю дуже важливим є те, що нарешті у минулому році ми знайшли один із шляхів вирішення проблеми безпритульних тварин. Вперше в нашому місті, були проведені роботи з ветеринарної обробки безпритульних собак (щеплення проти сказу, стерилізація, ідентифікація). Бездомні тварини є загрозою безпеці населення міста. Вони збираються у зграї, агресивні тварини постійно нападають на перехожих, лякають дітей. Вони є перенощиками різних інфекційних хвороб, у тому числі сказу. У нашій громаді налічується близько 200 безпритульних тварин. І я вас запевняю, що цю систематичну роботу ми продовжимо і цьому році. Але хочу звернутись і до свідомості громадян - будьте людяніше, не виганяйте своїх тварин на вулицю. В минулому році простерилізовано і проведено щеплення 54 собакам. Наприкінці травня поточного року заплановано провести щеплення та стерилізацію 50-60 тварин.

Ще одним досягненням вважаю те, що вдалося вирішити проблему мешканців мікрорайону «Спутник»: відновлено надійний пішохідний перехід через річку Красна до ЗОШ № 3.

На сьогодні благоустроєм на території міста опікується комунальне підприємство міської ради ДП ККГ КП ККС, що налічує 54 працівника, які обслуговують усю вулично-дорожню мережу протяжністю 86,16 км, забезпечує чистоту міста та його озеленення. Це є щоденна робота комунального підприємства.

Протягом 2018 року підприємство виконувало наступні послуги:

- проводились роботи з санітарного очищення зелених зон міста та зон відпочинку мешканців міста, з догляду за пішохідними доріжками міста, очищення газонів від сміття, випрілого листя, гілля; підмітання, санітарне очищення тротуарів та пішохідних доріжок від снігу та льоду, посипання їх сіллю і піском у зимовий період, вивезення твердих побутових відходів від підприємств, установ, організацій, мешканців приватного сектору тощо.

Крім благоустрою міста, підприємство здійснює надання різних послуг, у тому числі здійснює роботи з обслуговування освітлення вулиць, з утримання в належному стані вулично-дорожньої мережі, міського кладовища.

Більш детально:

  • Очищення від сміття місць, від утворення стихійних несанкціонованих звалищ – 260,1 тис.грн. (1 187,5куб.м);
  • Утримання доріг шляхом очистки від снігу та обробки противоожеледними сумішами (86,16 км або 430,526 тис. м2 автодоріг комунальної власності, 3 од. мостів та 4 од. шляхопроводів) - 251,1 тис. грн.;
  • Зрізано аварійних дерев, які загрожують життєдіяльності людей (47 шт.) – 178,6 тис.грн.;
  • Виконані робіти по догляду за дренажними мережами і водопровідними спорудами (0,52 км – 3 рази) – 31,2 тис.грн.;
  • Проведено робіт з видалення бур´янів та карантинних рослин (79,19 тис.м2) – 73,5 тис.грн.;
  • Проведено заходів з утримання дитячих майданчиків (дитячих -22 шт., спортивних-5 шт. ) та зон відпочинку – 52,0 тис. грн. ;
  • Поточний ремонт з профілювання ґрунтових доріг (130,0 тис.м2) – 75,7 тис.грн.;
  • проведено роботи з огородження території площі півсферами.

 

З метою підтримки комунального підприємства та створення нових робочих місць, у 2018 році продовжено практику залучення безробітних за направленням Центру зайнятості на громадські роботи з благоустрою. Всього залучено 70 осіб та витрачено на виплату заробітної плати коштів з бюджету 101,5 тис.грн.

Якісне виконання робіт неможливе без спеціалізованої техніки.

Вперше, в минулому році нам вдалося значно покращити матеріально-технічну базу ДП ККГ КП ККС , а саме було придбано:

Причіп-розкидач Л-415;

Трактор DONGFENG 244DHX 4x4;

Косилка роторна КРН-1.35 з карданом;

Мотокоса бензинова FORTE БМК-3100 PROF 4 шт;

Компресор ZA 65-100 (FORTE);

Мототрицикл МТ200ZH-4V;

Снігоочисна машина MSR-200;

Снігоприбирач бензиновий 2шт.;

Бензопила MS 361;

Бензопила MS 230 2 шт;

У минулому році було надано дотацію на відшкодування КП ККС різниці в тарифах на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкової території за 2017 рік для виплати заборгованості з заробітної плати.

Санітарний стан міста

Протягом 2018 року за участю депутатів міської ради та комунальних служб проведено 7 сходів громадян з питань благоустрою. Нами проводиться робота з залучення громади до спільних заходів з санітарної очистки міста шляхом проведення загальноміських суботників. Під час проведення цих заходів протягом 2018 року було ліквідовано 23 несанкціонованих сміттєзвалища об’ємом 1187,5 м3, очищено від сміття територію загальною площею 1319 м2.

         Проводились рейди щодо перевірки дотримання Правил благоустрою на території громади.

Всього проведено 58 рейдів:

  • з працівниками ВП ГУНП – 12;
  • Комісією з благоустрою апарату виконкому міської ради спільно з ДП ККГ КП ККС –31;
  • Комісією з питань торгівлі – 15.

За порушення Правил благоустрою по ст.152 КУпАП складено 30 протоколів. Виписано 55 попереджень та 31 припис.

За даними відділу житлово-комунального господарства та будівництва під час проведення весняної акції «За чисте довкілля» підприємствами, установами, організаціями та населенням міської громади висаджено 110 дерев та 380 кущів. І на сьогодні загальна площа зелених насаджень міста складає 11,5 га, з неї 5,73 га - це 6 парків культури та відпочинку.

 

ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ ЩОДО БЛАГОУСТРОЮ МІСТА

 

  1. Незважаючи на добросовісне ставлення більшості мешканців до благоустрою міста, інколи залишаються питання, що потребують більш глибокого порозуміння жителів. Зокрема це стосується укладення договорів на вивезення ТПВ мешканцями приватного сектору та приватними підприємцями. З року в рік кількість договорів збільшується, але все ж таки кількість дворів приватного сектору у місті становить близько 8,5 тисяч, а договорів укладено всього 1125. Вкотре хочеться запитати: куди дівається сміття у решти людей?
  2. Звертаюсь і до свідомості громадян щодо недопущення вандалізму, результатом якого є поламані автобусні зупинки, дошки оголошень, розбиті лавочки, погнуті урни, розбиті ліхтарі тощо.

 

Освітлення

Немає таємниці у тому, що різні райони міста, у тому числі наші селища, освітлені по-різному. Після руйнування загальної системи освітлення міста дуже важко його відновити або встановити на всіх вулицях одночасно. Ми впевнені, що першочерговими вулицями, які претендують на проведення таких робіт, можна вважати безвиключно всі.

         Але треба знати і враховувать, що ця робота починається з оформлення відповідної документації (ТУ). Це займає певний час і кошти.

У 2018 році ми продовжили роботи з відновлення зовнішнього освітлення:

- збільшено майже на 20 відсотків кількість світлоточок зовнішнього освітлення, а саме: додатково встановлено 132 ліхтаря (на початок року було 694 світлоточки, стало – 826) та прокладено 7 000 м кабелю для відновлення вуличного освітлення, а саме: на вулицях Промислова, Набережна, Урицького, Космонавтів, провулках Нагорний та Титова.

Проведено заміну 53 відсотків ламп зовнішнього освітлення на енергоефективні, всього на початок року було 166 шт, з них замінено – 88 шт.

У грудні минулого року розпочаті роботи по відновленню вуличного освітлення у селищі Кузьмине (13 ліхтарів, 750 м кабелю, 1 щит обліку), селищі Діброва ( 31 ліхтар, 2400 м кабелю, 2 щита обліку), селищі Житлівка (39 ліхтарів, 5310 м кабелю, 2 щита обліку).

                  

Дороги

Наше місто разом з селищами має досить довгу і розгалужену мережу доріг. Кожен знає, що очевидним показником господарювання влади є стан доріг. Це є також головною щоденною темою кожного члена громади (автомобіліста). Стан доріг є предметом уваги гостей.

Своєчасний ремонт доріг з твердим покриттям доріг потребує значних коштів. Тому ми мали надію, що проекти, подані нами для фінансування за рахунок коштів ДФРР допоможуть нам привести наші дороги у належний стан. Але на жаль фінансування ми не отримали на жодну з доріг. За останні роки ремонт доріг проводився тільки за рахунок коштів міського бюджету, жодної копійки з державного та обласного бюджету на не було надано.

За рахунок власних коштів:

  • капітально відремонтовано дорожнє покриття вулиць площею 4068,5 м2 (вул. Підвільшанська, вул.Горького, внутрішньо квартальні проїзди);
  • виконано поточний ремонт покриття доріг площею 4032 м2, а саме: вул. Банкова, вул. Мічурина, вул. Хвойна, вул. Титова, вул. Джерельна, вул. Лиманська, вул. Полнова, вул. Слобожанська, вул. Центральна, вул. Шевченко, вул. Побєди, пл. Кооперативна);
  • відновлено 447,4 м2 покриття тротуарів;
  • оновлено 4 автобусні зупинки, які розташовані на вул. Харківська.

 

Але ми не втрачаємо надії, вже у 2018 році, мерія міста подала чотири проекти до ДФРР на проведення капітального ремонту доріг на загальну суму 47 774,3 тис. грн. Мова йде про вул. Лиманська, Шевченко, Титова і Джерельна.

За ініціативи мешканців громади облаштовано 11 пристроїв примусового зниження швидкості дорожньо-транспортної техніки, встановлено 66 дорожніх знаків та встановлено 7 макетів «Пішохідний перехід». Зазначені заходи проведені в рамках програми ПРООН «Верховенство права та правосуддя» та "Відновлення та розбудови миру".

 

ВОДОПОСТАЧАННЯ ТА ВОДОВІДВЕДЕННЯ

 На сьогодні комунальне підприємство Кремінське ВУВКГ надає послуги з водопостачання та водовідведення 263 підприємствам, організаціям та установам. Також його послугами користуються понад 11,5 тисяч абонентів І групи, тобто населення. Загальна протяжність мереж становить 132,7 км.

Протягом 2018 року виконано наступний обсяг робіт:

  1. Піднято та подано в розподільчу мережу міста питної води – 565,5 тис. м3.
    2. Прийнято та транспортовано стічних вод — 221,4 тис. м3 .
  2. Подано заяв та підключено до централізованого водопостачання нових абонентів – 12
  3. Встановлено лічильників холодної води у абонентів – 23 шт.
  4. Ліквідовано витоків води – 28 шт.
  5. Проведено ремонт оглядових колодязів – 10 шт.
  6. Прочищено каналізаційних колодязів та ловушок - 23 шт.
  7. Виконано капітальний ремонт каналізаційної мережі по вул. Лиманська та вул.Титова ( в районі КНС).
  8. За дольовою участю мешканців міста проведено капітальні ремонти водопровідних мереж та колодязів на вулицях Красна, Гоголя, Дражевського, Лиманська, пров. Вересневий, пров.Красний.

Крім основної діяльності, Кремінським ВУВКГ проводилося обслуговування та поточний ремонт (за заявками споживачів) внутрішньо будинкових мереж водопостачання та водовідведення.

З міського бюджету у 2018 році було надано дотацію у сумі 104,8 тис.грн. на утримання та обслуговування бювету питної води та на проведення лабораторного контролю мікробіологічних та санітарно-хімічних показників питної води.

ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ:

1.реконструкція каналізаційних очисних споруд;

 

ЖИТЛОВО — КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

ЖИТЛОВИЙ ФОНД

 Однією з важливих ділянок житлово-комунальної сфери є утримання житлового фонду комунальної власності територіальної громади міста, який нараховує 93 багатоквартирних будинків (загальна площа 124,849 тис. кв. м.)

У місті постійно проводиться робота щодо стимулювання ініціативи мешканців у створенні ОСББ. Як, результат, за 2018 рік зареєстровано 15 ОСББ, а саме ДРУЖБА 2018, ВЕРТИКАЛЬ-4, БУЛЬВАРНИЙ-16, НАДІЯ-КРЕМІННА, ЮНІСТЬ-2018, Альянс-Комфорт, Дубочок – 3, ТИТОВСЬКЕ, ЕДЕЛЬВЕЙС-2018, КАРАВАН, ЦЕНТРАЛЬНЕ-2018, Дружба-Кремінна, ГРІН ХАУС, Перлина-1, Промінь 2018.

На теперішній час в місті Кремінна діють:

- 5 ЖБК, які обслуговують 5 житлових будинків;

- 20 ОСББ, які обслуговують 25 житлових будинків.

 

Для підтримки новостворених та вже існуючих ОСББ було прийнято програму сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ на 2018 рік, яка передбачала надання власникам квартир в багатоквартирних житлових будинках практичної допомоги в процесі створення та діяльності ОСББ.

З метою підтримки мешканців міста прийнято Програму "Теплий дім" (погашення суми кредиту 5% фізичним особам залучених на впровадження заходів з енергозбереженням), всього скористалися даною програмою 50 мешканців нашої громади на загальну суму 71,737 тис.грн.

 

РЕАЛІЗАЦІЯ ЗЕМЕЛЬНОЇ РЕФОРМИ ТА ПОЛІТИКА МІСЬКОЇ РАДИ В ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИНАХ

 

Загальна площа земель території міської ради становить 33748,1 га, в тому числі в межах населених пунктів – 2103 га. Землі сільськогосподарського призначення, на яких здійснюють свою діяльність товариства, фермерські господарства та одноосібники, становлять 4012,2 га або 12%. Площа землі лісогосподарського призначення, які знаходиться у користуванні Креміського ДЛМГ, становить 26071,3 га (77 %). За межами міста в оренді знаходиться 152 земельні ділянки площею 707,4 га, в основному це землі сільськогосподарського призначення, договори на оренду яких укладає района державна адміністрація. З числа забудованих земель на території міста в оренді знаходиться 351 земельна ділянка площею 109,66 га.

Протягом 2018 року міською радою укладено 43 договори оренди землі, з них — 16 нових договорів, 27 договорів переукладено на новий термін. За звітний період припинено дію 5 договорів оренди земельних ділянок.

Соціально-культурна сфера

 

Відсутність соціальних закладів у підпорядкуванні міської ради не звільняє нас від вирішення соціальних питань мешканців міста. Звичайно, в межах повноважень.

Депутатами міської ради у 2018році було прийнято:

- Програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2018 рік;

- Порядок надання допомоги на поховання;

- Міську комплексну програму соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих;

- Положення про порядок надання адресної матеріальної допомоги на подолання наслідків пожежі в результаті яких повністю або частково знищено житлові приміщення;

- Програму соціальної підтримка сім’ї, дітей та молоді.

У 2018 році за кошти міського бюджету оздоровлено 27 дітей, з них 25 обдарованих дітей, з сімей переміщених осіб - 1 дитина, __ дитина позбавлена батьківського піклування, 1 дитина, яка перебувала на диспансерному. Діти були оздоровлені в ПЗОВ «Мрія» м.Кремінна, вартість однієї путівки 1 184 грн., всього витрачено на оздоровлення 112,9 тис. грн.

У 2018 році надано 16-ти особам допомоги на поховання (деяких категорій осіб) на загальну суму 11,5 тис.грн. Надана матеріальна допомога на подолання наслідків пожежі 2 особам на загальну суму 10 тис. грн.

 Передано субвенції районному бюджету:

  • 89,2 тис.грн. на оплату праці одного фахівця з соціальної роботи в Кремінській територіальній громад ЦСССДМ;

 

Протягом 2018 року міською радою проводились культурні та спортивні заходи з нагоди народних та державних свят, професійних днів, вшановувались кращі представники трудових колективів міста, здійснювались урочисті прийоми у міського голови. На ці заходи витрачено з бюджету 382,6 тис.грн.

Цікаво і змістовно відзначили креміняни День міста. Усі охочі мали нагоду розважитися на атракціонах, придбати сувеніри чи їжу. Насичена програма не залишила байдужим нікого. Яскраво пройшли спортивні свята. Особливо яскравим вийшов вже традиційний чемпіонат з боксу серед команд Харківської та збірної Донецької і Луганської областей. А ввечері мешканців Кремінної та гостей міста розважали гості – столичні музиканти.

До Міжнародного дня захисту дітей проведено вже традиційно яскраве дитяче шоу.

Наші спортсмени виборюють призові місця на Чемпіонатах світу, Європи, всеукраїнських та обласних змаганнях. Для підтримки талановитої молоді продовжено практику надавати стипендії міського голови талановитим і перспективним спортсменам міста.

 

Шановні!

У звіті міського голови я намагався розкрити не свої особисті досягнення, а підвести підсумок тому, як жило і працювало місто, оскільки, як ви розумієте, одна людина нічого не може зробити. Дякую всім, хто не тільки на словах, а й конкретними справами розбудовує та прикрашає свій будинок, свій двір, вулицю, наше місто, загалом, державу.

Я не приховав проблем і недоліків, навпаки, загострив на них увагу, а це означає, що нам є над чим працювати, до чого прагнути.

Досягнення гідного рівня життя громадян нашого міста було і залишається для мене основною метою роботи на посаді міського голови. Вірю, що співпраця однодумців та професіоналів сприятиме забезпеченню економічного та соціального розвитку міста та задоволенню потреб моїх земляків.

А наостанок: дякую всім за роботу в цьому році і втілення всього запланованого депутатському корпусу, членам виконавчого комітету, керівникам і працівникам структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, колегам інших міст. Вірю, що попереду на нас чекають нові плани, позитивні ідеї та цікаві проекти. І ВСЕ ЗАДУМАНЕ ЗДІЙСНИТЬСЯ.

 

Дякую за увагу,

 

 

Міський голова                                     Ю.О. Прокопенко

Read 2570 times
Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG