Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 18 січня 2019 15:15

До відома споживачів природного газу!

ПАТ «Луганськгаз» інформує вас про те, що Постановою від 27 листопада 2018 року, у справі №826/2507/18 від 30.05.2018р. (за позовом ПАТ “Хмельницькгаз” до Кабінету Міністрів України) Верховний суд України, скасував дію норм споживання газу без лічильників, які були затверджені постановами Кабінету Міністрів України № 203 та 204 від 23 березня 2016 року. Ці постанови визнані протиправними та нечинними через порушення регламенту при затвердженні, а також відсутність будь-яких обґрунтувань і розрахунків.

Так, у ході розгляду справи, ПАТ “Хмельницькгаз” були наведені науково-статистичні дослідження споживання газу та фактичні дані, які вказують на те, що норми, які діяли до 1 листопада 2018 року, були майже в 3 рази нижче реального споживання.

Крім того, було доведено, що постанова Кабінету Міністрів України №203 від 23 березня 2016 року була прийнята з порушенням процедури, визначеної Законом України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”, згідно з якою затвердження регуляторного акту Кабінету Міністрів України передбачає його аналіз, попереднє оприлюднення проекту регуляторного акту та подання його на погодження із уповноваженим органом. В даному випадку – з Державною регуляторною службою.

У зв’язку з  цим з 01 грудня 2018 року діють наступні норми споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників, затверджені постановою  Кабінету Міністрів України №619 від 08.06.1996 р. (у редакції від 29.10.2002 р.):

Вид споживання природного газу

Одиниця виміру

Норма споживання

Плита газова за наявності централізованого гарячого водопостачання

на 1 особу, куб.м

9,8

Плита газова у разі відсутності централізованого гарячого водопостачання

на 1 особу, куб.м

18,3

Плита газова та газовий водонагрівач

на 1 особу, куб.м

23,6


Що ж стосується перерахунку обсягів споживання за попередні періоди, коли застосовувалися занижені норми, що стали нелегітимними, то ця проблема потребує врегулювання з боку Кабінету Міністрів України, з урахуванням заборгованості за спожитий, але не сплачений газ. До врегулювання питання щодо механізму компенсації заборгованості яка виникла внаслідок перерахунку за час дії занижених норм, які були визнані Верховним судом незаконними, примусове стягнення заборгованості здійснюватися не буде.

Read 553 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG