Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 19 січня 2018 15:43

Інформація про коригування тарифу на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що надаються Кремінським ВУВКГ

    Відповідно до п.7 Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затвердженого Постановою КМУ від 01.06.2011 № 869 у разі зміни протягом строку дії тарифів обсягу окремих витрат, пов’язаних із провадженням ліцензованої діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення, з причин, які не залежать від ліцензіата, зокрема збільшення або зменшення податків і зборів, мінімальної заробітної плати, орендної плати та амортизаційних відрахувань, підвищення цін і тарифів на паливно-енергетичної та інші матеріальні ресурси. Може проводитися перерахування тарифів шляхом коригування лише тих складових частин структури тарифів, за якими відбулися цінові зміни. Підставою для перегляду вартості послуги стало збільшення вартості електроенергії з 2,22982 грн/кВт (без ПДВ) у жовтні 2017р. до 2,39062грн/кВт (без ПДВ) у січні 2018 року, ріст 7,2%.,та у зв’язку з зміною мінімальної заробітної платою у січні 2018р. з 1218грн до 3723грн. На сьогоднішній день відшкодування собівартості послуги з централізованого водопостачання складає для населення 81,8 %, для бюджетних організацій та інших споживачів 89,4%. Відшкодування собівартості послуги з централізованого водовідведення складає для населення 72,5 %, для бюджетних організацій та інших споживачів 88,9%.

    Таким чином, діючий тариф на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення вже не може виконувати свого економічного призначення. В зв’язку з вищезазначеним Кремінським виробничим управлінням водопровідно-каналізаційного господарства проведено розрахунки коригування вартості послуги відповідно до Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 « Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги». Згідно п.2 ст.28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», органи місцевого самоврядування затверджують ціни та тарифи на послуги, що надаються підприємствами житлово-комунального господарства на рівні не нижче економічно обґрунтованих витрат.

    Приведення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення до економічно обґрунтованих витрат дасть можливість:

-надавати своєчасно та якісно послуги споживачам;

    Своєчасну оплату за придбані енергетичні ресурси, отримані послуги інших підприємств;

-своєчасно сплачувати податки, збори та обов’язкові платежі до бюджету;

-зниження збитків по підприємству.


 

Read 574 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG