Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 19 січня 2018 15:41

Інформація щодо зміни калькуляцій вартості автопослуг (1 машино-годин), що надаються ДП «КРЕМІНСЬКЕ КОМГОСПОДАРСТВО» КП «КРЕМІННА-КОМУНСЕРВІС»

    Відповідно ст. 78 Господарського кодексу України, ст. 28 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", підвищення калькуляцій вартості автопослуг зумовлено рядом факторів, з урахуванням місцевих особливостей надання вищевказаних послуг. Автопослуги які надає ДП «КРЕМІНСЬКЕ КОМГОСПОДАРСТВО» КП «КРЕМІННА-КОМУНСЕРВІС» є збитковими (це зумовлює погіршення фінансового стану підприємства, умов господарювання, зростання величини кредиторської заборгованості). Підставою для перегляду тарифів стало підвищення цін на паливо-мастильні матеріали (ПММ), заробітну плату та включення до тарифу ПДВ 20%. Так вартість дизпалива на 1 липня 2017 р. становила 23,10 грн. за 1 літр, а на 15 січня 2018 року вартість дизпалива становить 27,30 грн. за 1 літр, процент підвищення ціни 18,2%, бензин А-92 на 1липня 2017 р. становила 23,70 грн за 1 літр, а на 1 січня 2018 року вартість бензину А-92 становить 28,20 грн. за 1 літр, процент підвищення ціни 18,9%. Збільшення законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати із 3200,00 грн у 2017р. до 3723,00 на 1.05.2016 року, ріст 16,3%. Збиткова діяльність підприємства зумовлює до зменшення його фінансових ресурсів та може призвести до повної зупинки роботи підприємства. Застаріла технічна база підприємства вимагає проведення значних обсягів ремонтних робіт та капіталовкладень в техніку, що задіяна в виробничому процесі з вивезення ТПВ. Діючий тариф востаннє переглядався у серпні 2017 р. і був затверджений рішенням виконкому міської ради від 11.08.2017 № 177. Таким чином, діючі тарифи на автопослуги вже не можуть виконувати свого економічного призначення і повертати підприємству кошти, затрачені на виробництво. В зв’язку з вищезазначеним ДП «КРЕМІНСЬКЕ КОМГОСПОДАРСТВО»КП «КРЕМІННА-КОМУНСЕРВІС» проведено розрахунки вартості калькуляцій на авто послуги.

    Згідно п. 2 ст. 31 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» виконавець здійснює розрахунки економічно обґрунтованих витрат на виробництво житлово-комунальних послуг і подає їх на затвердження органам місцевого самоврядування в установленому законодавством порядку. Згідно п. 3 ст. 31 Закону України « Про житлово-комунальні послуги» та п. 2 ст. 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», органи місцевого самоврядування затверджують тарифи на житлово-комунальні послуги на рівні не нижче економічно обґрунтованих витрат.

    Приведення тарифів на автопослуги до економічно обґрунтованих витрат дасть можливість: - надавати своєчасно та якісні послуги споживачам; - своєчасну оплату за придбані енергетичні ресурси, отримані послуги інших підприємств; - налагодити високоякісну роботу та економічну стабільність підприємства; - своєчасно сплачувати податки, збори та обов’язкові платежі до бюджету.


 

Read 598 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG